Psicometria [102569]
Viladrich, Carme (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Psicobiologia i de Metodologia de Ciències de la Salut)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Psicologia

Data: 2012-13
Resum: L'assignatura "Psicometria" forma part de la matèria "Mètodes d'investigació i psicometria". S'imparteix en el primer semestre del tercer curs. És l'última assignatura de la matèria que es cursa. El les tres assignatures prèvies s'adquireixen els fonaments de la metodologia d'investigació i de la anàlisi de dades, des de la seva versió univariable fins la multivariable. Els objectius formatius de l'assignatura son: 1. Conèixer els texts normatius sobre l'ús i valoració dels instruments de mesura en Psicologia 2. Analitzar les propietats psicomètriques de les mesures psicològiques. 3. Calcular e interpretar puntuacions obtingudes amb instruments de mesura en Psicologia. S'espera que al finalitzar l'assignatura l'alumne sigui capaç de: 1. Conèixer estratègies pertinents per a avaluar la validesa i la fiabilitat de les puntuacions dels tests 2. Conèixer les característiques dels tests que determinen i afecten a la validesa i la fiabilitat de les seves puntuacions. 3. Interpretar correctament les puntuacions que ofereixen els tests. 4. Aplicar els criteris per a seleccionar els tests i les directrius per a utilitzar-los i adaptar-los. 5. Comprendre informes científics sobre les propietats psicomètriques de les puntuacions, amb l'objectiu de seleccionar tests per a un ús correcte. 6. Utilitzar correctament el vocabulari psicomètric.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Psicologia [2502443]
Pla d'estudis: Grau en Psicologia [954]
Document: Objecte d'aprenentatge



7 p, 23.9 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2012-06-05, darrera modificació el 2023-01-29



   Favorit i Compartir