Prospecció del medi natural [100829]
Rodrigo Domínguez, Anselm (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Animal, de Biologia Vegetal i d'Ecologia)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències

Data: 2012-13
Resum: Aquesta assignatura pretén ser una introducció a l'estudi de la biodiversitat a través de l'exploració directa del medi natural mitjançant un conjunt de tècniques aplicades en la localització, mesura i identificació dels organismes en el seu propi medi. És per tant una assignatura amb una gran dedicació de treball directament al camp mitjançant la prospecció de diferents ambients naturals. Es tracta d'una visió general que permeti als estudiants introduir-se de manera preliminar en diferents tècniques de mostreig de diversos grups d'organismes (el coneixement dels quals aprofundiran en altres assignatures) en diferents ambients, així com en la quantificació d'aquesta biodiversitat. S'inclouen també en els objectius de l'assignatura treballar diverses competències metodològiques i actitudinals de caire transversal que seran útils per les assignatures de la resta dels estudis de Biologia Ambiental. Els objectius més específics de l'assignatura són el següents: Saber mesurar la diversitat i riquesa d'espècies i la seva variabilitat espacial i temporal. Aprendre que per prospectar una zona cal identificar primer els diferents habitats. Saber reconèixer com els factors ambientals influeixen en la diversitat d'espècies. Saber mesurar el tipus de distribució espacial dels organismes. Entendre el concepte de grup funcional. Conèixer les principals tècniques de mostreig d'invertebrats terrestres i les avantatges i inconvenients de cadascuna. Conèixer les principals tècniques de mostreig de fauna marina i les avantatges i inconvenients de cadascuna. Reconèixer els principals grups d'invertebrats terrestresi dins dels insectes els principals ordres. Reconèixer els principals grups d'animals marins de la zona litoral superior del Mediterrani. 1 Prospecció del medi natural 2012 - 2013 Reconèixer les principals famílies de plantes. Reconèixer algunes de les algues i plantes marines més abundants del litoral mediterrani. Reconèixer els arbres i arbustos més abundants dels boscos mediterranis i de muntanya. Aprendre a recol·lectar correctament (conservació, etiquetatge, etc) els diferents organismes.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Biologia Ambiental [2500251]
Pla d'estudis: Grau en Biologia Ambiental [813]
Document: Objecte d'aprenentatge



5 p, 17.7 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2012-06-06, darrera modificació el 2023-01-29



   Favorit i Compartir