Elaboració de recursos docents en línia per a l'ensenyament i l'aprenentatge de l'anatomia veterinària
López Plana, Carlos (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals)
López Béjar, Manel (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals)
Mayor Aparicio, Pedro Ginés (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals)
Garcia-Ispierto, Irina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals)
Universitat Autònoma de Barcelona. Unitat d'Innovació Docent en Educació Superior

Títol variant: Elaboración de recursos docentes en línea para la enseñanza y el aprendizaje de la anatomía veterinaria
Títol variant: Production of online educational resources for the teaching and learning of veterinary anatomy
Publicació: IDES 2008
Resum: Els atles d'anatomia adaptats a l'entorn web són eines de consulta permanent i de suport a l'estudi que permeten fer front als problemes de l'ensenyament tradicional de l'anatomia veterinària. En la preparació es va crear un banc d'imatges digitals a partir de proseccions de qualitat. Les imatges, arxivades en format PDF, es van etiquetar mitjançant el programa Adobe Acrobat i es van vincular a una pàgina web que permet que l'aprenentatge es dugui a terme seguint una seqüència lògica. Els atles s'han publicat a la plataforma Veterinària Virtual de la Facultat de Veterinària de la UAB i són també aptes per presentar-se en format CD-ROM. Són recursos didàctics fàcilment disponibles, d'accés permanent i de baix cost econòmic, que són molt ben valorats pels estudiants. L'ús pot disminuir la presencialitat i facilitar l'adaptació a l'espai europeu d'educació superior (EEES).
Resum: Los atlas de anatomía adaptados en el entorno web son herramientas de consulta permanente y de apoyo al estudio que permiten hacer frente a los problemas de la enseñanza tradicional de la anatomía veterinaria. En la preparación se creó un banco de imágenes digitales a partir de prosecciones de calidad. Las imágenes, archivadas en formato PDF, se etiquetaron mediante el programa Adobe Acrobat y se vincularon a una página web que permite que el aprendizaje se lleve a cabo siguiendo una secuencia lógica. Los atlas se han publicado en la plataforma Veterinaria Virtual de la Facultad de Veterinaria de la UAB y son también aptos para presentarse en formato CD. Son recursos didácticos fácilmente disponibles, de acceso permanente y de bajo coste económico, que son muy bien valorados para los estudiantes. El uso puede disminuir la presencialidad y facilitar la adaptación al espacio europeo de educación superior (EEES).
Resum: Anatomy atlases adapted to the web environment are tools for permanent consultation and support for study which enable the problems of traditional teaching onthe Veterinary Anatomy course to be overcome. Their production involved the creation of a digital image bank using high quality prosections. The images were archived in PDF format and labelled using the Adobe Acrobat program and linked to a website that enabled learning to take place according to a logical sequence. The Atlases have been published on the Virtual Veterinary Medicine platform of the UAB Faculty of Veterinary Medicine and can also be presented in CD-ROM format. They are easily accessible teaching resources, with permanent and cheap access, and are very highly rated by students. Their use may lead to a decline in presence learning and facilitate adaptation to the European Higher Education Area (EHEA).
Drets: Tots els drets reservats.
Llengua: Català
Document: Capítol de llibre
Matèria: Anatomia veterinària ; Educació ; Aprenentatge assistit per ordinador
Publicat a: Experiències docents innovadores de la UAB en ciències experimentals i tecnologies i en ciències de la salut : cap a l'Espai Europeu d'Educació Superior (EEES), 2008, p. 143-154, ISBN 978-84-490-2576-1



Català
12 p, 1.5 MB

Español
12 p, 2.7 MB

English
12 p, 201.0 KB

Demostració web
1.4 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Llibres i col·leccions > Capítols de llibres

 Registre creat el 2012-06-12, darrera modificació el 2023-02-02



   Favorit i Compartir