Creació de presentacions multimèdia de judicis
Riba Trepat, Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Dret Privat)
Teodoro, Emma (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Política i de Dret Públic)
Universitat Autònoma de Barcelona. Unitat d'Innovació Docent en Educació Superior

Títol variant: Creación de presentaciones multimedia de juicios
Títol variant: Creating multimedia trial presentations
Publicació: IDES 2008
Resum: En general, l'estudi dels diferents judicis i institucions processals té un caràcter dinàmic i complex, fet que en dificulta la comprensió teòrica per part de qualsevol persona que s'hi enfronti per primera vegada. Per això, en el marc d'aquest projecte, els estudiants que realitzen les pràctiques externes a les oficines judicials adquireixen una comprensió global del fenomen processal i són capaços de transmetre aquests continguts utilitzant els recursos i els coneixements multimèdia que se'ls proporcionen. Els alumnes generen un recurs didàctic a partir de l'experiència viscuda al jutjat i desenvolupen activitats noves: la selecció del cas amb l'ajut del tutor i el suport del professor, l'estudi de la institució processal escollida, la preparació i la gestió del material necessari, l'ús de noves tecnologies, la confecció de la presentació i l'exposició oral i pública del resultat obtingut. A diferència de les classes tradicionals, en aquest model d'aprenentatge, són els propis estudiants els que creen un recurs didàctic original i inèdit amb suport multimèdia, de caràcter transversal i que permet difondre'l en xarxa.
Resum: En general, el estudio de los diferentes juicios e instituciones procesales tiene un carácter dinámico y complejo, lo que dificulta la comprensión teórica por parte de cualquier persona que se enfrente a ello por primera vez. Por eso, en el marco de este proyecto, los estudiantes que realizan las prácticas externas en las oficinas judiciales adquieren una comprensión global del fenómeno procesal y son capaces de transmitir estos contenidos utilizando los recursos y los conocimientos multimedia que se les proporcionan. Los alumnos generan un recurso didáctico a partir de la experiencia vivida en el juzgado y desarrollan actividades nuevas: la selección del caso con la ayuda del tutor y el apoyo del profesor, el estudio de la institución procesal escogida, la preparación y la gestión del material necesario, el uso de nuevas tecnologías, la confección de la presentación y la exposición oral y pública del resultado obtenido. A diferencia de las clases tradicionales, en este modelo de aprendizaje, son los propios estudiantes los que crean un recurso didáctico original e inédito en formato multimedia, de carácter transversal y que permite difundirlo en red.
Resum: In general, studying different trials and trial institutions is a dynamic and complex affair, which makes it difficult for anyone facing it for the first time to theoretically comprehend. For this reason, as part of this project the students doing outside practices in law offices get an overall grasp of the process of a trial and are able to convey these contents by using the multimedia resources and knowledge with which they are provided. The students generate a teaching resource based on their experience at the court and develop new activities: choosing the case with the aid of the mentor and the support of the professor, studying the trial institution chosen, preparing and handling the necessary materials, using the new technologies and drawing up the public oral presentation of the results.
Drets: Tots els drets reservats.
Llengua: Català
Document: Capítol de llibre
Matèria: Presentacions multimèdia ; Judicis civils i judicis penals
Publicat a: Experiències docents innovadores de la UAB en ciències socials i en ciències humanes: cap a l'Espai Europeu d'Educació Superior (EEES), 2008, p. 35-42, ISBN 978-84-490-2577-8



Català
18 p, 275.0 KB

Español
8 p, 1.3 MB

English
8 p, 183.9 KB

Demostració materials
1.3 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Llibres i col·leccions > Capítols de llibres

 Registre creat el 2012-06-14, darrera modificació el 2023-06-07



   Favorit i Compartir