PELEU : Portafolis europeu de llengües per a l'ensenyament universitari
Campà, Angels (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Filologia Francesa i Romànica)
Universitat Autònoma de Barcelona. Unitat d'Innovació Docent en Educació Superior

Títol variant: PELEU : Portafolio europeo de lenguas para la enseñanza universitaria
Títol variant: ELPUE : European Language Portfolio for University Education
Publicació: IDES 2008
Resum: El Marc europeu comú de referència per a les llengües (MERCL) publicat pel Consell d'Europa ha marcat una base comuna sobre la qual treballar per tal de salvar les diferències entre els sistemes educatius dels diferents països i poder homogeneïtzar criteris en l'aprenentatge de llengües. El MERCL descriu i enumera els coneixements i les habilitats que l'estudiant de llengües ha d'adquirir per tal de tenir un comportament lingüístic eficaç. Defineix sis nivells de competències que permeten mesurar el progrés dels individus a cadascuna de les etapes de l'aprenentatge i al llarg de tota la seva vida. El MECRL promou la creació d'un portafolis europeu de llengües que posi de manifest les experiències interculturals i d'aprenentatge de l'estudiant. El PELEU és un portafolis digital multilingüe adreçat específicament a l'estudiant universitari.
Resum: El Marco europeo común de referencia para las lenguas (MERCL) publicado por el Consejo de Europa ha marcado una base común sobre la cual trabajar con el fin de salvar las diferencias entre los sistemas educativos de los diferentes países y poder homogeneizar criterios en el aprendizaje de lenguas. El MERCL describe y enumera los conocimientos y las habilidades que el estudiante de lenguas debe adquirir con el fin de tener un comportamiento lingüístico eficaz. Define seis niveles de competencias que permiten medir el progreso de los individuos en cada una de las etapas del aprendizaje y a lo largo de toda su vida. El MERCL promueve la creación de un portafolio europeo de lenguas que ponga de manifiesto las experiencias interculturales y de aprendizaje del estudiante. El PELEU es un portafolio digital multilingüe dirigido específicamente al estudiante universitario.
Resum: The Common European Framework of Reference for Languages (CEFRL) published by the Council of Europe has laid down a common foundation on which we can work to minimise the differences among the educational systems in the different countries and standardise the criteria in language learning. The CEFRL describes and lists the knowledge and skills that language students must acquire in order to have effective linguistic behaviour. It defines six levels of competences that enable us to measure individuals' progress in each of the stages of learning throughout their entire lifetime. The CEFRL promotes the creation of a European Language Portfolio that contains the student's intercultural and learning experiences. The ELPUE is a digital, multilingual portfolio addressed specifically to university students.
Drets: Tots els drets reservats.
Llengua: Català
Document: Capítol de llibre
Matèria: Llengua ; Portafolis ; Internacionalització
Publicat a: Experiències docents innovadores de la UAB en ciències socials i en ciències humanes: cap a l'Espai Europeu d'Educació Superior (EEES), 2008, p. 185-196, ISBN 978-84-490-2577-8



Català
12 p, 81.1 KB

Español
12 p, 1.2 MB

English
12 p, 99.7 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Llibres i col·leccions > Capítols de llibres

 Registre creat el 2012-06-14, darrera modificació el 2023-02-02



   Favorit i Compartir