Dret de la Unió Europea [102263]
Beltrán García, Susana (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Dret Públic i de Ciències Historicojurídiques)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Dret

Data: 2012-13
Resum: - Conèixer i analitzar el procés d'evolució de la Unió europea, des dels seus orígens fins ara, identificant la metodologia i la filosofia que l'inspira. - Descriure i analitzar els elements definitoris de la UE, des d'una perspectiva jurídica, per tal de comprendre'n la naturalesa jurídico-política. - Comprendre els valors de la UE, els seus objectius i les seves principals polítiques. - Comprendre el significat de les condicions i mecanismes que cal seguir per arribar a ser membres de la UE. - Conèixer l'arquitectura institucional bàsica de la UE i dels mecanismes de presa de decisions. - Comprendre el sistema de fonts del dret de la UE. - Conèixer les conseqüències de la primacia i l'efecte directe del dret de la UE. - Comprendre els mecanismes d'aplicació tant legislativa com administrativa del dret de la UE en l'estat espanyol, tant en l'àmbit central com l'autonòmic. - Comprendre el sistema de control judicial i el paper central del jutge intern en l'aplicació del dret de la UE.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Dret [2500786]
Pla d'estudis: Grau en Dret [949]
Document: Objecte d'aprenentatge



5 p, 15.1 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2012-06-19, darrera modificació el 2023-01-29



   Favorit i Compartir