Immunologia [100757]
Castaño, A. Raul (Ángel Raúl) (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Cel·lular, de Fisiologia i d'Immunologia)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències

Data: 2012-13
Resum: Objectius de l'assignatura: Al final de curs, els alumnes hauran de: - conèixer els components del sistema immunitari: molècules, cèl·lules i òrgans limfoides. - comprendre la resposta immunitària innata i adaptativa, humoral i cel lular; les fases de la resposta immunitària i la regulació i homeòstasi del sistema immunitari. - conèixer la comunicació entre components del sistema immunitari a travès del tràfic sanguini i limfàtic; i la localització anatòmica de la resposta immunitària. - aplicar els coneixements de la resposta immunitària en infeccions per virus, bacteris, protozous, helmints i fongs. - conèixer les tècniques immunològiques cel·lulars i moleculars aplicables als diferents sistemes biològics. - saber aplicar les reaccions del sistema immunitari i la seva especificitat a l'estudi de biomolècules, al diagnòstic, a les vacunes i a la immunoteràpia. - conèixer els fonaments bàsics de la immunopatologia Els 9 ECTS de l'assignatura d'Immunologia es dividiran en tres blocs temàtics amb competències d'aprenentatge específiques, a més de les pràctiques de laboratori que integren tots ells Bloc I. Immunologia bàsica (3 ECTS) 33 hores 1 Immunologia 2012 - 2013 - conèixer els components del sistema immunitari: molècules, cèl·lules i òrgans limfoides - conèixer la comunicació entre components del sistema immunitari mitjaçant del tràfic sanguini i limfàtic; - conèixer els conceptes de la immunitat innata i la immunitat específica - identificar els elements que intervenen en ambdues respostes - enumerar i explicar les característiques estructurals i funcionals de cada component molecular i cel·lular de la immunitat innata i l'adaptativa Bloc II. Organització de la Resposta Immunitària (2 ECTS) 12 hores - integrar els elements del sistema immunitari en les tres fases de la resposta immunitària: 1) fase d'activació; 2) fase efectora; i 3) fase regulació i homeòstasi de la resposta immunitària - integrar les distintes fases de la resposta immunitaria i els seus components celulars amb la localització anatòmica de la mateixa. - conèixer els mecanismes que participen en la resposta immunitària contra infeccions per virus, bacteris, protozous, helmints, fongs i procesos tumorales - identificar els mecanismes d'evasió que utilitzen els patògens contra el sistema immunitari Bloc III. Aplicacions de la Immunologia (1 ECTS) 9 hores - conèixer les tècniques immunològiques cel·lulars i moleculars aplicables als diferents sistemes biològics. - saber aplicar les reaccions del sistema immunitari i la seva especificitat a l'estudi de biomolècules, al diagnòstic, a les vacunes i a la immunoteràpia. - conèixer els fonaments bàsics de les disfuncions del sistema immunitari que originen immunopatologies e immunodeficiencies. - conéixer els mecanismes d'immunopatologia per excés de resposta (hipersensibilitat), per defecte (immunodeficiències) o per error (autoimmunitat) Practiques de laboratori (3ECTS) 20 hores.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Biologia [2500250]
Pla d'estudis: Grau en Biologia [812]
Document: Objecte d'aprenentatge



12 p, 36.1 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2012-06-29, darrera modificació el 2023-01-29



   Favorit i Compartir