000092527 001 __ 92527
000092527 005 __20140219155141.0
000092527 024 8_ $9 driver $9 artpubuab $a oai:ddd.uab.cat:92527
000092527 035 __ $9 articleid $a 16996712n22p2
000092527 041 __ $a cat
000092527 100 __ $a Martínez Espinet, Basili $u Institut Miquel Martí i Pol (Roda de Ter)
000092527 245 1_ $a Caramels, sucre, respiració i velocitat de reacció
000092527 520 3_ $a En aquest treball pràctic presentem una reacció que permet estudiar qualitativament els factors que determinen la velocitat d’una reacció química. Aquesta reacció es fa amb productes habituals al laboratori (sucre i permanganat) i a més incorporem el xupa-xups per apropar la química al pensament quotidià de l’alumne. Utilitzem el permanganat com a reactiu limitant i quan acaba la reacció observem un canvi de color. Mesurant el temps que triga per canviar de color fem una estimació de la velocitat de la reacció i d’aquesta manera podem valorar els diferents factors.
000092527 546 __ $a Català
000092527 540 __ $a Tots els drets reservats $u http://www.europeana.eu/rights/rr-f/
000092527 599 __ $a recerca
000092527 653 1_ $a Xupa-xups
000092527 653 1_ $a Sucre
000092527 653 1_ $a Permanganat
000092527 653 1_ $a Reacció redox
000092527 653 1_ $a Velocitat de reacció
000092527 655 _4 $a info:eu-repo/semantics/article
000092527 655 _4 $a info:eu-repo/semantics/publishedVersion
000092527 773 __ $g Núm. 22 (juny 2012), p. 2-5 $t Ciències : revista del professorat de ciències de primària i secundària $x 1699-6712
000092527 856 40 $p 4 $s 125076 $u http://ddd.uab.cat/pub/ciencies/ciencies_a2012m6n22/ciencies_a2012m6n22p2.pdf
000092527 973 __ $f 0002 $l 5 $m juny $n 22 $v  $x ciencies_a2012m6n22 $y 2012
000092527 980 __ $a ARTPUB $b CIENCIES $b UAB