Para citar este documento: http://ddd.uab.cat/record/92527
Caramels, sucre, respiració i velocitat de reacció
Martínez Espinet, Basili (Institut Miquel Martí i Pol (Roda de Ter))

Fecha: 2012
Resumen: En aquest treball pràctic presentem una reacció que permet estudiar qualitativament els factors que determinen la velocitat d’una reacció química. Aquesta reacció es fa amb productes habituals al laboratori (sucre i permanganat) i a més incorporem el xupa-xups per apropar la química al pensament quotidià de l’alumne. Utilitzem el permanganat com a reactiu limitant i quan acaba la reacció observem un canvi de color. Mesurant el temps que triga per canviar de color fem una estimació de la velocitat de la reacció i d’aquesta manera podem valorar els diferents factors.
Derechos: Tots els drets reservats
Lengua: Català
Documento: article ; recerca ; publishedVersion
Materia: Xupa-xups ; Sucre ; Permanganat ; Reacció redox ; Velocitat de reacció
Publicado en: Ciències : revista del professorat de ciències de primària i secundària, Núm. 22 (juny 2012) , p. 2-5, ISSN 1699-6712



4 p, 122.1 KB

El registro aparece en las colecciones:
Artículos > Artículos publicados > Ciències

 Registro creado el 2012-07-05, última modificación el 2014-02-19



   Favorit i Compartir
QR image