Per citar aquest document: http://ddd.uab.cat/record/92619
Primer pas per reduir el temps entre part i part en ovelles de raça Ripollesa
Casellas, Joaquim (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)

Data: 2012
Resum: Les ovelles de la raça Ripollesa són criades sobretot per a l’obtenció de carn, destacant els seus xais lletons, xais de poques setmanes que han begut llet d’ovella i que produeixen una carn molt tendre i de gran qualitat. Per aquesta raó, en aquesta raça, és important establir el temps que passa entre dos parts successius d’una mateixa ovella. Una reducció d’aquest temps mitjançant selecció genètica incrementaria el rendiment econòmic dels ramats d’ovelles de raça Ripollesa. Una recerca realitzada per un equip del Departament de Ciència Animal i dels Aliments de la UAB ha mostrat estadísticament la possibilitat d’incloure la reducció de l’interval de temps entre part i part en els programes de millora genètica que fins ara no l'incloïen degut a què es pensava que era un caràcter poc heretable.
Drets: Tots els drets reservats
Llengua: Català
Document: article ; divulgació ; publishedVersion
Publicat a: UAB divulga, juny 2012, p. 1-2



2 p, 60.6 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2012-07-09, darrera modificació el 2016-06-05



   Favorit i Compartir