Per citar aquest document: http://ddd.uab.cat/record/93900
Toxicologia dels Aliments [103257]
Castells Caballé, Eva
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària

Data: 2012-13
Pla d'estudis: Graduat o Graduada en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]
Titulació: Graduat en Ciència i Tecnologia dels Aliments [2501925]
Resum: Els aliments contenen un gran nombre de compostos químics, naturals i sintètics, que poden representar un problema de seguretat alimentària. Algunes d'aquestes substàncies s'afegeixen als aliments de forma deliberada durant el seu processament, com per exemple els additius (colorants, conservants, etc. ). D'altres substàncies, però, es troben als aliments de forma natural (toxines) o com a resultat de processos de contaminació ambiental, ja sigui accidental o intencionada (pesticides, metalls, fàrmacs, residus industrials, etc. ). L'avaluació de la presència de tòxics als aliments i la seva relació amb possibles efectes adversos per a la salut és l'objectiu principal de la toxicologia alimentària. Aquesta assignatura oferirà una visió àmplia de diverses branques de la toxicologia, incloent la toxicologia ambiental, toxicologia quantitativa, toxicologia experimental, toxicocinètica i toxicodinàmia. L'assignatura té com a objectiu que els alumnes desenvolupin les següents competències: a) Coneixements: demostrar que coneix els principals tipus de substàncies tòxiques presents als aliments i els mètodes d'avaluació de risc com a resultat de la ingesta alimentària de contaminants químics b) Habilitats: dominar tècniques analítiques que són habituals als laboratoris de toxicologia alimentària c) Actituds: sensibilitzar-se en relació a la presència de contaminants a la cadena alimentària.
Llengua: Català



5 p, 15.9 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials de curs > Programes de curs (Guies docents)

 Registre creat el 2012-07-19, darrera modificació el 2016-06-25



   Favorit i Compartir