Microbiologia i Parasitologia [103267]
Cabañes Sáenz, Francisco Javier
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària

Date: 2012-13
Abstract: Es tracta d'una assignatura de primer curs de caràcter bàsic en la que l'estudiant haurà d'adquirir els coneixements teòrics i pràctics que li permetran saber les tècniques i mètodes bàsics per estudiar els microorganismes i paràsits, les estructures, l'organització, la genètica i el creixement microbians, i les seves relacions amb l'hoste, així com el seu control i les tècniques bàsiques de diagnòstic. També adquirir els fonaments de la taxonomia i bases de la sistemàtica de bacteris, fongs i virus, i les característiques dels microorganismes i paràsits causants d'infeccions i/o intoxicacions, i d'aquells d'interès industrial, biotecnològic i ecològic. Els objectius formatius concrets són: - Introduir a l'estudiant en els conceptes bàsics de Microbiologia i Parasitologia. - Proporcionar uns coneixements sobre les tècniques i mètodes microbiològics i parasitològics. - Conèixer i diferenciar els principals tipus de microorganismes i paràsits. - Reconèixer i entendre el paper dels microorganismes i paràsits des de diverses vessants (agents causals de malaltia, microbiota i macrobiota, i aquells d'ús industrial, biotecnològic i ecològic) i conèixer els sistemes de control. Aquesta capacitació que ofereix l'assignatura ha de ser bàsica, però també orientada a les aplicacions en l'àmbit de seguretat alimentària. Aquests objectius estan complementats amb els corresponents de l'assignatura "Experimentació en el laboratori" que s'imparteix en el mateix semestre i curs i que queden reflectits en la respectiva guia docent.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català
Studies: Ciència i Tecnologia dels Aliments [2501925]
Study plan: Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]
Document: Objecte d'aprenentatge



5 p, 18.8 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Course guides

 Record created 2012-07-26, last modified 2023-01-28



   Favorit i Compartir