Síndrome SAPHO : Revisión clínica y radiológica
Sallés Lizarzaburu, Meritxell
Tena Marsà, Xavier, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina)
Olivé Marqués, Alejandro, dir. (Institut Germans Trias i Pujol. Hospital Universitari Germans Trias i Pujol)
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Data: 2012
Descripció: 31 p.
Resum: La síndrome SAPHO és una entitat clínica i radiològica que combina la sinovitis, l'acné, la pustulosis, la hiperostosis i la osteïtis. En aquesta sèrie es recullen les característiques clíniques de 52 malalts i es revisen les exploracions complementàries realitzades, principalment la gammagrafia òssia i la tomografia computada. Després d'analitzar les característiques radiològiques de la tomografia computada trobem un denominador comú: l'esclerosi, les erosions i la hiperostosi. La concordància amb els resultats d'altres sèries, recolze aquesta síndrome com una entitat ben definida clínica i radiològica.
Resum: El Síndrome SAPHO es una entidad clínicoradiologica que combina sinovitis, acné, pustulosis, hiperostosis y osteítis. En esta serie se recogen las características clínicas de 52 pacientes y se revisan las exploraciones complementarias realizadas, principalmente la gammagrafía osea y la tomografía computarizada. Después de analizar las características radiológicas de la tomografía computarizada encontramos un denominador común: la esclerosis, las erosiones y la hiperostosis. La homogeneidad con los resultados de otras series da soporte a este síndrome como una entidad bien definida, clínica y radiológicamente.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Castellà
Col·lecció: Facultat de Medicina. Departament de Medicina. Treballs de recerca de postgrau
Document: Treball final de grau
Matèria: Artritis psoriàsica



31 p, 857.5 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències de la salut i biociències > Institut d'Investigació en Ciencies de la Salut Germans Trias i Pujol (IGTP)
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2012-08-31, darrera modificació el 2022-07-10



   Favorit i Compartir