Listeriosis invasiva en un hospital general : rasgos diferenciales de los pacientes con cáncer
Granados Maturano, Ana
Segura Porta, Ferran
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Data: 2012
Descripció: 15 p.
Resum: Aquest estudi es va dissenyar amb l'objectiu de comparar les característiques dels malalts amb càncer respecte als malalts sense càncer, amb listeriosis invasiva. No es van detectar diferencies en les característiques basals dels malalts. La forma de presentació més freqüent en els malalts oncològics va ser la bacterièmia, i en els malalts no oncològics, la infecció del sistema nerviós central. El grup de malalts amb càncer va tenir un mortalitat superior. Cap de les diferencies va ser estadísticament significativa, probablement pel baix nombre de malalts, però les dades coincideixen amb la literatura.
Resum: Este estudio se diseñó con el fin de comparar las características de los enfermos con cáncer y las de los enfermos sin cáncer, y listeriosis invasiva. No se observaron diferencias significativas en las características basales de los enfermos. La forma de presentación más frecuente en los enfermos oncológicos fue la bacteriemia, mientras que en los enfermos sin cáncer fue la infección del sistema nervioso central. El grupo de enfermos con cáncer tuvo una mayor mortalidad. Ninguna de estas diferencias fueron estadísticamente significativas, probablemente por el pequeño número de enfermos, pero coinciden con lo publicado en la literatura.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Castellà
Col·lecció: Facultat de Medicina. Departament de Medicina. Treballs de recerca de postgrau
Document: Treball final de grau
Matèria: Listeriosi, Càncer



15 p, 56.5 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2012-08-31, darrera modificació el 2023-03-03



   Favorit i Compartir