Supervivencia y factores pronósticos en una serie de 317 pacientes con esclerodermia
Oliveró Soldevila, Susana
Fonollosa Pla, Vicent, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina)
Simeón Aznar, Carmen Pilar, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina)
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Data: 2012
Descripció: 27 p.
Resum: La esclerosis sistèmica és una malaltia del teixit conectiu que té una gran variabilitat a la seva expressió y evolució clíniques. El càlcul de la supervivència dels malalts no ofereix resultats uniformes als diferents estudis realitzats. En aquest treball estudiem la supervivència i factors de risc associats al pronòstic a 317 pacients espanyols amb ES controlats en un únic hospital universitari. Tal i com mostra aquest estudi la supervivència a l'esclerodermia ha aumentat a la última dècada, essent la principal causa de mort a l'actualitat l'afecció pulmonar. Segons aquest treball, són factors de risc associats a una major mortalitat: l'afecció pulmonar, la forma difusa, la crisis renal esclerodèrmica i l'edat superior als 60 anys al moment del inici de la malaltia.
Resum: La esclerosis sistémica es una enfermedad del tejido conectivo que tiene una gran variabilidad en su expresión y evolución clínicas. El cálculo de la supervivencia de los enfermos no ofrece resultados uniformes en los diferentes estudios realizados. En este trabajo estudiamos la supervivencia y factores de riesgo asociados a pronóstico en 317 pacientes españoles con ES controlados en un único hospital universitario. Tal y como muestra este estudio la supervivencia en la esclerodermia ha aumentado en la última década, siendo la principal causa de muerte en la actualidad la afección pulmonar. Así, según este trabajo, son factores de riesgo asociados a una mayor mortalidad: la afección pulmonar (HTAP/EPID), la forma difusa, la crisis renal esclerodérmica y la edad al inicio de la enfermedad mayor de 60 años.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Castellà
Col·lecció: Facultat de Medicina. Departament de Medicina. Treballs de recerca de postgrau
Document: Treball final de grau
Matèria: Esclerosi



27 p, 374.4 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2012-08-31, darrera modificació el 2022-07-10



   Favorit i Compartir