Encefalopatía de Wernicke : descripción de 26 casos
Gargallo Rico, Eduardo
Álvarez Sabín, José, dir.
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Date: 2012
Description: 15 p.
Abstract: La encefalopatía de Wernicke es una enfermedad por déficit de tiamina. Su causa más frecuente es el enolismo. La clínica típica es la tríada de trastornos de la motilidad ocular, ataxia y confusión mental. Objetivo: Descripción de los casos de encefalopatía de Wernicke diagnosticados en el Hospital General de Valencia entre los años 2000 y 2009. Resultados: De los 26 casos recogidos, el 88. 46% presentaban como causa el enolismo. La tríada clásica se presentaba en menos del 50%, siendo el síntoma más frecuente la ataxia (80. 76%). Las regiones más afectadas en RM eran el área periventricular y el tálamo.
Abstract: L'encefalopatia de Wernicke és una malaltia per dèficit de tiamina. La seva causa més freqüent és el enolisme. La clínica típica és la tríade de trastorns de la motilitat ocular, atàxia i confusió mental. Objectiu: Descripció dels casos d'encefalopatia de Wernicke diagnosticats en l'Hospital General de València entre els anys 2000 i 2009. Resultats: Dels 26 casos recollits, el 88. 46% presentaven com causa el enolisme. La tríade clàssica es presentava en menys del 50%, sent el símptoma més freqüent l'atàxia (80. 76%). Les regions més afectades en RM eren l'àrea periventricular i el tàlamo.
Rights: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Language: Castellà
Series: Facultat de Medicina. Departament de Medicina. Treballs de recerca de postgrau
Document: Treball final de grau
Subject: Encefalopatia



15 p, 422.6 KB

The record appears in these collections:
Research literature > Dissertations

 Record created 2012-08-31, last modified 2023-06-14



   Favorit i Compartir