Els secrets per ser una espècie invasora d'èxit
Sol, Daniel (Centre de Recerca Ecològica i d'Aplicacions Forestals)
Maspons, Joan (Centre de Recerca Ecològica i d'Aplicacions Forestals)
Vall-Llosera, Miquel (Centre de Recerca Ecològica i d'Aplicacions Forestals)
Bartomeus, Ignasi (Centre de Recerca Ecològica i d'Aplicacions Forestals)
García-Peña, Gabriel E.
Piñol i Pascual, Josep (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Animal, de Biologia Vegetal i d'Ecologia)
Freckleton, Robert P.
Centre de Recerca Ecològica i d'Aplicacions Forestals

Títol variant: Los secretos para ser una espècie invasora de éxito
Data: 2012
Resum: Un estudi liderat per científics del CREAF, del CSIC (Consejo Superior de Investigaciones Científicas) i de la UAB (Universitat Autònoma de Barcelona) ha desxifrat quines característiques té el cicle vital d'una espècie invasora d'èxit. Aquests investigadors han realitzat un estudi en el que afirmen que les espècies invasores que aconsegueixen colonitzar amb èxit un nou territori dediquen més temps a conèixer el nou entorn i són capaces d'adaptar el seu comportament a les noves condicions. Aquest treball ha demostrat que el procés d'invasió no depèn tan com es pensava de que l'espècie tingui una gran capacitat reproductiva. Les bones invasores reparteixen els esdeveniments reproductius en varis intents poc productius.
Resum: Un estudio liderado por científicos del CREAF, del CSIC y de la Universidad Autónoma de Barcelona (UAB) ha descifrado las características del ciclo vital de las especies animales que se convierten en especies invasoras de éxito. Estos científicso han realizado un estudio en el que afirman que las especies invasoras que consiguen colonizar con éxito un nuevo territorio dedican más tiempo a conocer el nuevo entorno y son capaces de adaptar su comportamiento a las nuevas condiciones. Este trabajo ha demostrado que el proceso de invasión no depende tanto como se creía de que la especie tenga una gran capacidad reproductiva. Las buenas invasoras reparten los eventos reproductivos en varios intentos poco productivos.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Setembre 2012, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 96.4 KB

Español
3 p, 192.8 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències > CREAF (Centre de Recerca Ecològica i d'Aplicacions Forestals)
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2012-09-27, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir