El Delta de l'Ebre, amenaçat
Fatorić, Sandra (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Geografia)

Additional title: El Delta del Ebro, amenazado
Additional title: The Ebro Delta, threatened
Date: 2012
Abstract: Aquest estudi, conduït al Departament de Geografia de la UAB, ha explorat els efectes del canvi climàtic i d'altres impactes humans en el Delta del Ebre. La conclusió assolida és que la reducció en l'aportació de sediments del riu, deguda a actuacions sobre el seu curs, ha estat fins ara el factor que més amenaça la seva integritat. No obstant això, la pujada del nivell del mar, prevista en les pròximes dècades com un dels efectes més importants del canvi climàtic, tindrà serioses implicacions en termes d'agricultura, recursos naturals, turisme i indústria de la zona. Els investigadors plantegen una combinació d'aportació de sorra a les dunes i de transport natural de sediments com la millor opció disponible per a la protecció del Delta de l'Ebre.
Abstract: Este estudio, conducido en el Departamento de Geografía de la UAB, ha explorado los efectos del cambio climático y otros impactos humanos en el Delta del Ebro. La conclusión alcanzada es que la reducción en el aporte de sedimentos del río, debida a actuaciones sobre su curso, ha sido hasta ahora el factor que más amenaza su integridad. Sin embargo, la subida del nivel del mar, prevista en las próximas décadas como uno de los efectos más importantes del cambio climático, tendrá serias implicaciones en términos de agricultura, recursos naturales, turismo e industria de la zona. Los investigadores plantean una combinación de aportación de arena en las dunas y de transporte natural de sedimentos como la mejor opción disponible para la protección del Delta del Ebro.
Abstract: This study, conducted at the Department of Geography at the UAB, has explored limate change effects and other human impacts on the Ebro Delta. The conclusion reached is that the reduction in the sediment in the river has so far been the factor that most threatens the river's integrity. However, the rise in sea level, expected in the coming decades as one of the most important effects of climate change will have serious implications for agriculture, natural resources, tourism and industry in the area. The researchers suggest a combination of contribution of sand dunes and natural sediment transport as the best option available for the protection of the Ebro Delta.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Published in: UAB divulga, Setembre 2012, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 303.7 KB

Español
3 p, 371.3 KB

English
3 p, 372.9 KB

The record appears in these collections:
Articles > Published articles > UAB Divulga
Articles > Dissemination

 Record created 2012-09-27, last modified 2022-02-13



   Favorit i Compartir