El consum matern de substàncies d'abús pot provocar canvis adversos en la placenta
Garcia-Algar, Oscar (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Pediatria, d'Obstetrícia i Ginecologia i de Medicina Preventiva)

Títol variant: El consumo materno de sustancias de abuso puede provocar cambios adversos en la placenta
Data: 2012
Resum: Investigadors de la UAB han realitzat un estudi en el que controlant el creixement de més de dues-centes placentes han pogut apreciar canvis en els vasos sanguinis d'aquestes deguts al consum matern de substàncies d'abús, com el tabac o l'alcohol. Aquests canvis porten a una baixa aportació de sang a la placenta i al fetus, provocant així un ambient pobre en oxigen. Aquest tipus de canvis adversos es poden donar abans, durant i fins i tot, després del naixement. Segons aquests investigadors, calen més estudis per entendre millor els mecanismes pels quals el consum d'aquestes substàncies en les mares provoca una disminució en pes i talla en els acabats de néixer.
Resum: Investigadores de la UAB han realizado un estudio en el que controlando el crecimiento de más de doscientas placentas han podido apreciar cambios en los vasos sanguíneos de estas debidos al consumo de sustancias de abuso, como el tabaco o el alcohol por de la madre. Estos cambios llevan a una baja aportación de sangre a la placenta y al feto, provocando así un ambiente pobre en oxígeno. Este tipo de cambios adversos se pueden dar antes, durante e incluso después del nacimiento. Según estos investigadores, se necesitan más estudios para entender mejor los mecanismos por los que el consumo de estas sustancias en las madres provoca una disminución en peso y talla en los recién nacidos.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Setembre 2012, p. 1-1, ISSN 2014-6388



Català
1 p, 59.4 KB

Español
2 p, 118.3 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2012-09-27, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir