Aprop del tsunami : arqueologia prehistòrica al nord d'Escòcia
Estévez Escalera, Jordi (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Prehistòria)
Hardy, Karen (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Prehistòria)
Pérez, Manuela

Additional title: Cerca del tsunami : arqueología prehistórica en el norte de Escocia
Additional title: At the limits of a tsunami : prehistoric archeology in northern Scotland
Date: 2012
Abstract: Investigadores i estudiants d'Arqueologia de la UAB excaven des de fa dos anys durant l'estiu el jaciment de Camas Daraich, un dels assentament més ben conservats del Mesolític d'Escòcia. La recerca pretén obtenir una nova perspectiva sobre el poblament de la riba occidental del nord del país, en un moment en què Gran Bretanya era encara una part de l'Europa continental. Enguany, a més, hi han trobat traces que podrien correspondre al tsunami prehistòric Storegga. Si es confirma aquesta hipòtesi, seria el primer cop que es documenta aquest fenomen a la costa occidental del Regne Unit, molt lluny del epicentre.
Abstract: Desde hace dos años investigadoras y estudiantes de Arqueología de la UAB excavan durante el verano el yacimiento de Camas Daraich, uno de los asentamientos mejor conservados del Mesolítico de Escocia. La investigación pretende obtener una nueva perspectiva sobre el poblamiento de la riba occidental del norte del país, en un momento en que Gran Bretaña era todavía una parte de la Europa continental. Este año, además, han hallado trazas que podrían corresponder al tsunami prehistórico Storegga. De confirmarse esta hipótesis, sería la primera vez que este fenómeno se documenta en la costa occidental del Reino Unido, muy lejos del epicentro.
Abstract: For the last two years UAB researchers and archaeology students have spent their summers excavating the site of Camas Daraich, one of the best preserved Mesolithic settlements in Scotland. The research aims to gain new perspectives on the peopling of the north west at a time when Britain was still a part of continental Europe. This year the project also found evidence that may correlate with the prehistoric Storegga tsunami. If confirmed, this would be the first time that this phenomenon has been documented on the west coast of the United Kingdom, and so far from the epicentre.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Published in: UAB divulga, Setembre 2012, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 52.5 KB

Español
3 p, 121.1 KB

English
3 p, 120.3 KB

The record appears in these collections:
Articles > Published articles > UAB Divulga
Articles > Dissemination

 Record created 2012-09-27, last modified 2023-10-01



   Favorit i Compartir