Google Scholar: cites
Avaluació de l'autoestima dels estudiants d'ESO. Estudi de cas en un IES
Carreras Agón, Gemma (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Pedagogia Aplicada)
Tomàs i Folch, Marina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Pedagogia Aplicada)
Fuentes Agustí, Marta (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Psicologia Bàsica, Evolutiva i de l'Educació)

Títol variant: Evaluación de la autoestima de los estudiantes de ESO. Estudio de caso en un IES
Títol variant: Self-esteem in High School students. A case study of a secondary school in Catalonia
Data: 2012
Resum: L'article presenta els resultats de la recerca feta en un institut d'Educació Secundària sobre l'autoestima dels estudiants d'Educació Secundària Obligatòria. Després de definir el concepte d'autoestima i fer un recorregut per les investigacions dutes a terme sobre el tema, s'exposa com les autores han estudiat la relació entre l'autoestima i un seguit de variables personals i també amb el rendiment escolar. L'estudi conclou que l'autoestima influeix en el desenvolupament de l'adolescent tant acadèmic com de personalitat, fins al punt que el grau d'influència és diferent segons el tipus d'autoestima.
Resum: El artículo presenta los resultados de una investigación llevada a cabo en un instituto de Educación Secundaria sobre la autoestima de los estudiantes de Educación Secundaria Obligatoria. Tras definir el concepto de autoestima y realizar un recorrido por las investigaciones realizadas en torno a la temática, se expone cómo las autoras han estudiado la relación entre autoestima y un séquito de variables personales, y, del mismo modo, con el rendimiento escolar. El estudio concluye que la autoestima influye en el desarrollo del adolescente tanto académica como personalmente, hasta el punto que el grado de influencia es diferente según el tipo de autoestima.
Resum: This paper shows the outcomes of a research carried out in a secondary school. The research investigates issues related to self-esteem in High School students. After defining the concept of self-esteem and revising other researches on the subject matter, we show how we have studied the relationship between self-esteem, personal variables and school performance. The study comes to the conclusion that self-esteem has an influence on academic and personal development during adolescence, being the degree of influence different depending on the type of self-esteem.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Matèria: Autoestima ; Autoconcepte ; Avaluació ; Inclusió ; Integració ; Educació emocional ; Autoconcepto ; Evaluación ; Inclusión ; Integración ; Educación emocional ; Self-esteem ; Self-concept ; Assessment ; Inclusion ; Integration ; Emotional education
Publicat a: Educar, Vol. 48, Núm. 2 (juliol-desembre 2012) , p. 205-227, ISSN 2014-8801

Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/Educar/article/view/259168
Adreça original: https://educar.uab.cat/article/view/v48-n2-carreras-fuentes-tomas
DOI: 10.5565/rev/educar.19


24 p, 1.0 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > Educar
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2012-10-17, darrera modificació el 2022-02-13



   Favorit i Compartir