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1.
1 p, 3.6 MB Efecto del uso de aceite de girasol oxidado sobre la digestibilidad de los ácidos grasos / Villaverde Haro, Cecília ; Cortinas Hernández, Lucía ; Barroeta Lajusticia, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Codony Salcedo, Rafael ; Baucells Sánchez, María Dolores
Es habitual incluir grasas en piensos para avicultura como fuente de energia, de ácidos grasos y de otros compuestos liposolubles como ciertas vitaminas. El uso de subproductos generados en procesos de fritura y refinado, los cuales han sufrido procesos de oxidación, puede provocar una disminución del valor nutritivo del alimento y posibles efectos negativos sobre la salud del animal.
2003
Congress of the World Poultry Association (WPSA). Sección española. Girona, : 2003  
2.
1 p, 157.3 KB Prediction of digestible energy content of extruded dog food by in vitro analyses. / Hervera Abad, Marta ; Baucells Sánchez, María Dolores ; Blanch, F. ; Castrillo González, Carlos
Following the NRC (1985), the estimation of energy in pet foods is based on the chemical proximate analysis, assuming constant crude protein (CP), ether extract (EE) and nitrogen free extract (NFE) digestibilities. [...]
2003
-, : 2003  
3.
1 p, 1.5 MB Evolución de la concentración de a-tocoferol en huevos enriquecidos en ácidos grasos poliinsaturados. / Galobart i Cots, Jaume ; Barroeta, Ana Cristina ; Baucells Sánchez, María Dolores
Aumentar el contenido en ácidos grasos poliinsaturados (AGPI) a>3 del huevo no es la única posibilidad de modificar y mejorar su valor nutritivo. El enriquecimiento de los huevos en a-tocoferol asegura una mayor estabilidad a la oxidación así como un aporte extra de vitamina E en el alimento. [...]
2003
-, : 2003  
4.
1 p, 2.4 MB Ileum and whole-tract digestibility of carbohydrates contained in a corn- or a sorghum-acorn-based diets fed on finishing Landrace and Iberian pigs / Morales. J. ; Pérez, J.F. ; Baucells Sánchez, María Dolores ; Gasa Gasó, Josep
2003
-, : 2003  
5.
1 p, 157.4 KB Oxidative status of dietary fat influences lipid stability of erythrocytes in chickens. / Schiavone, A. ; Barroeta Lajusticia, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Baucells Sánchez, María Dolores
2003
, 2003  
6.
1 p, 2.4 MB Oxidation in fresh and spray-dried omega 3 and omega 6 fatty acid enriched eggs. Vitamin E and canthaxantin / Galobart i Cots, Jaume ; Barroeta Lajusticia, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Baucells Sánchez, María Dolores ; Guardiola, F.
Consumption of products enriched in co3 fatty acids such broiler meat or eggs are associated to health benefits. However, the increase in unsaturation of the lipids present in the food may cause a reduction in its oxidative stability, decreasing its nutritive and organoleptic value and producing toxic lipid oxidation products. [...]
2003
, 2003  
7.
1 p, 154.1 KB The effect of protease and in fl-glucanase supplementation on digestibility of protein, fat and fiber barley-soybean meal based diets by weanling pigs / Mascarell Casulleras, José ; Zimmerman, D. ; Baucells Sánchez, María Dolores ; Puchal i Mas, Francesc
Recent attention has been given to enzymes as gut-active growth promoters able to lead to a partial degradation of endosperm cell walls in feeds, increasing the proportion of the diet digested by the animal. [...]
2003
, 2003  

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