1.
|
3 p, 628.7 KB |
Dotze projectes en eficiència energètica finalitzen el programa Engega!
/
Universitat Autònoma de Barcelona.
Àrea de Comunicació i Promoció
Engega! és un programa impulsat pel Parc de Recerca UAB que al llarg del mes de maig va formar a 41 investigadors i estudiants i els va donar les eines necessàries per trobar la millor aplicació de la seva tecnologia per al sector de l'eficiència energètica i com portar-la al mercat el més ràpid possible i de manera segura. [...] Enciende! es un programa impulsado por el Parc de Recerca UAB que a lo largo del mes de mayo formó a 41 investigadores y estudiantes y les dio las herramientas necesarias para encontrar la mejor aplicación de su tecnología para el sector de la eficiencia energética y como llevarla el mercado lo más rápido posible y de manera segura. [...]
2016
UAB divulga, Juny 2016, p. 1-2
2 documents
|
|
2.
|
2 p, 522.8 KB |
El Parc de Recerca UAB promou la innovació en les indústries culturals, creatives i basades en l'experiència
/
Universitat Autònoma de Barcelona.
Àrea de Comunicació i Promoció
La cinquena edició del Programa de Generació d'Idees, centrada en les indústries culturals, creatives i basades en l'experiència, ha obert el termini d'inscripcions, que romandran obertes fins el 29 de setembre. [...] La quinta edición del Programa de Generación de Ideas, centrada en las industrias culturales, creativas y basadas en la experiencia, ha abierto el plazo de inscripciones, que permanecerán abiertas hasta el 29 de septiembre. [...]
2016
UAB divulga, Juny 2016, p. 1-2
2 documents
|
|
3.
|
3 p, 146.2 KB |
Simulacions computacionals justifiquen la presència de formaldehid i metanol a l'espai
/
Universitat Autònoma de Barcelona.
Àrea de Comunicació i Promoció
El formaldehid i el metanol són les dues molècules basades en carboni més simples, i a partir d'elles es formen altres més complexes. Un estudi recent ha realitzat simulacions computacionals que han permès comprovar que la formació d'aquestes molècules es deu a la hidrogenació successiva a partir de la molècula més simple d'òxid de carboni, a partir de la qual s'afegirien àtoms d'hidrogen que generarien les molècules més grans. [...] El formaldehído y el metanol son las dos moléculas basadas en carbono más simples, y a partir de ellas se forman otras más complejas. Un estudio reciente ha realizado simulaciones computacionales que han permitido comprobar que la formación de estas moléculas se debe a la hidrogenación sucesiva a partir de la molécula más simple de óxido de carbono, a partir de la cual se añadirían átomos de hidrógeno que generarían las moléculas más grandes. [...]
2016
UAB divulga, Abril 2016
2 documents
|
|
4.
|
3 p, 136.1 KB |
Electricitat a partir de la fotosíntesi de les plantes
/
Universitat Autònoma de Barcelona.
Àrea de Comunicació i Promoció
Javier Rodríguez, estudiant de Nanociència i Nanotecnologia de la UAB, i Pablo Manuel Vidarte i Rafael Rebollo, estudiants d'Enginyeria Multimèdia de La Salle Universitat Ramon Llull, són tres joves andalusos instal·lats a Barcelona que han creat l'empresa Arkyne Technologies, una startup especialitzada en la innovació en energies renovables, telecomunicacions i videojocs. [...] Javier Rodríguez, estudiante de Nanociencia y Nanotecnología de la UAB, y Pablo Manuel Vidarte y Rafael Rebollo, estudiantes de Ingeniería Multimedia de La Salle Universidad Ramon Llull, son tres jóvenes andaluces instalados en Barcelona que han creado la empresa Arkyne Technologies, una startup especializada en la innovación en energías renovables, telecomunicaciones y videojuegos. [...]
2016
UAB divulga, Març 2016
2 documents
|
|
5.
|
3 p, 37.4 KB |
Avaluació del programa de millora contínua de qualitat amb pacients diabètics
/
Universitat Autònoma de Barcelona.
Àrea de Comunicació i Promoció
Entre els anys 1993 i 2002, el Grup d'Estudi de la Diabetis en Atenció Primària de Salut (GEDAPS) de Catalunya ha dut a terme un programa de millora contínua de qualitat entre els professionals d'atenció primària amb l'objectiu de millorar l'atenció dels pacients diabètics i a llarg termini disminuir les seves complicacions. [...] Entre los años 1993 y 2002, el Grupode Estudio de la Diabetes en Atención Primaria de Salud (GEDAPS) de Cataluña ha llevado a cabo un programa de mejora continua de calidad entre los profesionales de atención primaria con el objetivo de mejorar la atención de los pacientes diabéticos y a largo plazo disminuir las complicaciones de los mismos. [...]
2015
UAB divulga, Octubre 2015
2 documents
|
|
6.
|
|
7.
|
2 p, 115.9 KB |
Som fruit de l'atzar i la necessitat
/
Estévez Escalera, Jordi (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Prehistòria) ;
Universitat Autònoma de Barcelona.
Àrea de Comunicació i Promoció
Fa uns 7. 500 anys a la Terra del Foc va aparèixer una societat basada en l'explotació especialitzada de recursos litorals i estructurada en una estricta divisió sexual del treball. La combinació de dades arqueològiques i geològiques permetrien explicar aquesta aparició sobtada com una estratègia de resposta al canvi climàtic provocat per la megaexplosió del volcà Hudson, les cendres del qual van arribar a cobrir la Terra del Foc amb gruixos de fins a 20 cm, i que va afectar la flora i la fauna terrestres, però no la fauna marítima. Hace unos 7. 500 años en la Tierra del Fuego apareció una sociedad basada en la explotación especializada de recursos litorales y estructurada en una estricta división sexual del trabajo. La combinación de datos arqueológicos y geológicos permitirían explicar esta aparición repentina como una estrategia de respuesta al cambio climático provocado por la megaexplosión del volcán Hudson, cuyas cenizas llegaron a cubrir la Tierra del Fuego con espesores de hasta 20 cm, y que afectó a la flora y la fauna terrestres, pero no a la fauna marítima.
2014
UAB divulga, Maig 2014
2 documents
|
|
8.
|
2 p, 105.4 KB |
Anàlisi general i de les veus científiques i tècniques del "Diccionario de autoridades"
/
Pascual Fernández, María Luisa (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Filologia Espanyola) ;
Universitat Autònoma de Barcelona.
Àrea de Comunicació i Promoció
Una tesi doctoral realitza un estudi complet del volum de la segona edició del Diccionario de autoridades publicat el 1770, una edició poc estudiada per inacabada. La tesi demostra que en aquesta edició es van introduir moltes innovacions, vigents gairebé sense canvis fins el 1884 i ofereix el primer inventari complet de veus científiques i tècniques del diccionari acadèmic en les lletres a i b, amb resultats exhaustius en l'estudi del lèxic no comú. Una tesis doctoral realiza un estudio completo del volumen de la segunda edición del Diccionario de autoridades publicado en 1770, una edición poco estudiada por inacabada. La tesis demuestra que en esta edición se introdujeron muchas innovaciones, vigentes sin apenas cambios hasta 1884 y ofrece el primer inventario completo de voces científicas y técnicas del diccionario académico en las letras a y b, con resultados exhaustivos en el estudio del léxico no común.
2013
UAB divulga, Desembre 2013, p. 1-2
2 documents
|
|
9.
|
|
10.
|
2 p, 37.0 KB |
Formatge fresc semidesnatat elaborat amb inulina
/
Juan Godoy, Bibiana (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ;
Universitat Autònoma de Barcelona.
Àrea de Comunicació i Promoció
Per evitar alguns dels problemes de la producció de formatges baixos en greix com són la pèrdua d'aroma, els sabors no esperats i la textura defectuosa, s'usen substituts del greix. Un d'aquests és la inulina, que a més de formar part de la fibra alimentària, estimula el creixement de microorganismes beneficiosos per a la salut. [...] Para evitar algunos de los problemas de la producción de quesos bajos en grasa como son la pérdida de aroma, los sabores no esperados y la textura defectuosa, se usan sustitutos de la grasa. Uno de estos es la inulina, que además de formar parte de la fibra alimentaria, estimula el crecimiento de microorganismos beneficiosos para la salud. [...] Fat replacers are used to avoid some of the problems found when producing low-fat cheeses such as lack of flavour, bitterness, off-flavour, poor meltability, undesirable colour and rubbery texture. One of these is inulin, which possesses the properties of dietary fibers and stimulates the growth of beneficial microorganisms. [...]
2013
UAB divulga, Desembre 2013, p. 1-2
3 documents
|
|