Resultats globals: 7 registres trobats en 0.02 segons.
Articles, 6 registres trobats
Documents de recerca, 1 registres trobats
Articles 6 registres trobats  
1.
14 p, 336.3 KB Comparison of organic substrates in urban rooftop agriculture, towards improving crop production resilience to water stress in Mediterranean cities / Parada, Felipe (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals) ; Ercilla Montserrat, Mireia (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals) ; Arcas Pilz, Verónica (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals) ; López Capel, Elisa (Newcastle University. School of Natural and Environmental (UK)) ; Carazo, Núria (Universitat Politècnica de Catalunya. Departament d'Enginyeria Agroalimentària i Biotecnologia) ; Montero Camacho, Juan Ignacio (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals) ; Gabarrell Durany, Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals) ; Villalba, Gara (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals) ; Rieradevall, Joan (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals) ; Muñoz Odina, Pere (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental)
BACKGROUND: Urban agriculture contributes to meet food production demand in cities. In a context of low water availability, it is important to consider alternatives that are able to maintain production. [...]
2021 - 10.1002/jsfa.11241
Journal of the Science of Food and Agriculture, (April 2021)  
2.
20 p, 1.1 MB Identifying eco-efficient year-round crop combinations for rooftop greenhouse agriculture / Rufí Salís, Martí (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals) ; Petit Boix, Anna (University of Freiburg. Chair of Societal Transition and Circular Economy) ; Villalba, Gara (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals) ; Ercilla Montserrat, Mireia (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals) ; Sanjuan Delmas, David (Ghent University) ; Parada, Felipe (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals) ; Arcas Pilz, Verónica (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals) ; Muñoz Liesa, Joan (Universitat Politècnica de Catalunya) ; Gabarrell Durany, Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals)
Purpose: Rooftop greenhouses (RTGs) are agricultural systems that can improve the food supply chain by producing vegetables in unused urban spaces. However, to date, environmental assessments of RTGs have only focused on specific crops, without considering the impacts resulting from seasonality, combinations of crops and nonoperational time. [...]
2020 - 10.1007/s11367-019-01724-5
The international journal of life cycle assessment, Vol. 25 (January 2020) , p. 564-576  
3.
45 p, 756.9 KB Analysis of the consumer's perception of urban food products from a soilless system in rooftop greenhouses : a case study from the Mediterranean area of Barcelona (Spain) / Ercilla Montserrat, Mireia (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals) ; Sanjuan Delmas, David (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals) ; Sanyé Mengual, Esther (Università di Bologna. Centro studi e ricerca agricoltura urbana e biodiversità) ; Calvet Mir, Laura (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals) ; Banderas, Karla (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals) ; Rieradevall, Joan (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals) ; Gabarrell Durany, Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals)
Soilless crops are commonly used in rooftop agriculture (RA) because they easily adapt to building constraints. However, acceptance of the produce derived from this system may be controversial. This paper evaluates consumers' acceptance of food from RA in Mediterranean cities, focusing on the quality of the product, production system, and consumers' motivations. [...]
2019 - 10.1007/s10460-019-09920-7
Agriculture and human values, Vol. 36, issue 3 (Sep. 2019) , p. 375-393  
4.
11 p, 1.7 MB Agronomic and Environmental Assessment of a Polyculture Rooftop Soilless Urban Home Garden in a Mediterranean City / Boneta, Anna (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals) ; Rufí Salís, Martí (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals) ; Ercilla Montserrat, Mireia (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals) ; Gabarrell Durany, Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals) ; Rieradevall, Joan (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals)
Urban planning has been focusing its attention on urban rooftop agriculture as an innovative way to produce local and reliable food in unused spaces in cities. However, there is a lack of quantitative data on soilless urban home gardens and their contribution to self-sufficiency. [...]
2019 - 10.3389/fpls.2019.00341
Frontiers in plant science, Vol. 10 (March 2019) , art. 341  
5.
11 p, 1008.1 KB A study on air quality and heavy metals content of urban food produced in a Mediterranean city (Barcelona) / Ercilla Montserrat, Mireia (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals) ; Muñoz Odina, Pere (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries) ; Montero Camacho, Juan Ignacio (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries) ; Gabarrell Durany, Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental) ; Rieradevall, Joan (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals)
Urban agriculture is growing in cities and is rising to the roofs of buildings. The potential food contamination is a key issue to be resolved to guarantee the health of consumers, and it affects both urban agriculture promoters and consumers. [...]
2018 - 10.1016/j.jclepro.2018.05.183
Journal of cleaner production, Vol. 195 (2018) , p. 385-395  
6.
31 p, 2.0 MB Building-integrated agriculture : a first assessment of aerobiological air quality in rooftop greenhouses (i-RTGs) / Ercilla Montserrat, Mireia (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals) ; Izquierdo Miguel, Rebeca (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals) ; Belmonte, Jordina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Animal, de Biologia Vegetal i d'Ecologia) ; Montero Camacho, Juan Ignacio (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries) ; Muñoz Odina, Pere (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries) ; De Linares Fernández, Concepción (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Animal, de Biologia Vegetal i d'Ecologia) ; Rieradevall, Joan (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals)
Building-integrated rooftop greenhouse (i-RTG) agriculture has intensified in recent years, due to the growing interest in the development of new agricultural spaces and in the promotion of food self-sufficiency in urban areas. [...]
2017 - 10.1016/j.scitotenv.2017.04.099
Science of the total environment, Vol. 598 (November 2017) , p. 109-120  

Documents de recerca 1 registres trobats  
1.
147 p, 3.5 MB Air, food and soilless substrate quality assessment in rooftop agriculture / Ercilla Montserrat, Mireia ; Muñoz Odina, Pere, dir. ; Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals
L'agricultura urbana (AU), especialment en les cobertes (AR), és una pràctica cada vegada més implementada per a complementar la creixent demanda de producció local d'aliments a les ciutats. Diversos treballs de recerca han demostrat la viabilitat tècnica d'aquest tipus d'instal·lacions d'agricultura i han quantificat els seus impactes ambientals. [...]
La agricultura urbana (AU), especialmente en las cubiertas (AR), es una práctica cada vez más implementada para complementar la creciente demanda de producción local de alimentos en las ciudades. Diversos trabajos de investigación han demostrado la viabilidad técnica de este tipo de agricultura y han cuantificado sus impactos ambientales. [...]
Urban agriculture (UA), particularly rooftop urban agriculture (RA), has increased in the last few years to satisfy the growing demand for local food production in cities. Previous research has demonstrated the technical viability and quantified the environmental impacts of producing food on rooftops, both in and outside greenhouses. [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2019.  

Vegeu també: autors amb noms similars
Us interessa rebre alertes sobre nous resultats d'aquesta cerca?
Definiu una alerta personal via correu electrònic o subscribiu-vos al canal RSS.