Resultats globals: 67 registres trobats en 0.02 segons.
Articles, 45 registres trobats
Contribucions a jornades i congressos, 2 registres trobats
Documents de recerca, 12 registres trobats
Materials acadèmics, 8 registres trobats
Articles 45 registres trobats  1 - 10següentfinal  anar al registre:
1.
14 p, 710.7 KB Predicting Chemical Composition and Apparent Total Tract Digestibility on Freeze-Dried Not Ground Faeces Using Near-Infrared Spectroscopy in Pigs / Camp Montoro, Jordi (Universitat Autònoma de Barcelona. Servei de Nutrició i Benestar Animal) ; Solà Oriol, David (Universitat Autònoma de Barcelona. Servei de Nutrició i Benestar Animal) ; Muns, Ramon (Agri-Food and Biosciences Institute) ; Gasa, Josep (Universitat Autònoma de Barcelona. Servei de Nutrició i Benestar Animal) ; Llanes, Núria (Cooperativa d'Ivars d'Urgell SCCL) ; García Manzanilla, Edgar (University College Dublin. UCD Veterinary Sciences Centre)
Near-infrared reflectance spectroscopy (NIRS) is widely used to predict the nutritional value of raw materials and complete feeds in feed mills. Recently, faecal NIRS was proposed as a fast and cheap method to predict nutrient digestibility to partially replace in vivo digestibility trials. [...]
2023 - 10.3390/ani13132090
Animals, Vol. 13 (june 2023)  
2.
18 p, 4.1 MB Citrus Flavonoids Supplementation as an Alternative to Replace Zinc Oxide in Weanling Pigs' Diets Minimizing the Use of Antibiotics / Paniagua, Montserrat (Quimidroga . Technical and R&D Department) ; Villagómez Estrada, Sandra (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Crespo, Francisco Javier (HealthTech Bio Actives) ; Pérez Hernández, José Francisco (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Arís i Giralt, Anna (Unitat mixta d'investigació IRTA-UAB en Sanitat Animal. Centre de Recerca en Sanitat Animal) ; Devant, Maria (Unitat mixta d'investigació IRTA-UAB en Sanitat Animal. Centre de Recerca en Sanitat Animal) ; Solà Oriol, David (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Weaning is a stressful period for pigs that causes gastrointestinal disruption and low growth rates. For a long time, zinc oxide at pharmacological doses, along with different antibiotics, has been used prophylactically during this phase to reduce the incidence of these gastrointestinal problems. [...]
2023 - 10.3390/ani13060967
Animals, Vol. 13 (march 2023)  
3.
10 p, 288.3 KB Comparison of how different feed phosphates affect performance, bone mineralization and phosphorus retention in broilers / Hamdi, Manel (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Solà Oriol, David (Universitat Autònoma de Barcelona. Servei de Nutrició i Benestar Animal) ; Franco-Rosselló, Rosa (Universitat Autònoma de Barcelona. Servei de Nutrició i Benestar Animal) ; Aligué-Alemany, Rosa (Universitat de Barcelona. Departament de Ciències Biomèdiques) ; Pérez Hernández, José Francisco (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
The objective of this work was to evaluate the comparative P bio-avalability of different sources of phosphate based on their effects on animal performance, bones mineralization and mineral retention in broilers. [...]
2017 - 10.5424/sjar/2017153-11149
Spanish journal of agricultural research, Vol. 15 Núm. 3 (2017) , p. e0605  
4.
10 p, 347.1 KB Crude and acid oils from olive pomace as alternative fat sources in growing-finishing pigs / Verge-Mèrida, Gerard (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Guardiola Ibarz, Francesc (Universitat de Barcelona. Institut de Recerca en Nutrició i Seguretat Alimentària) ; Verdú, Marçal (BonÀrea Agrupa. Department of Animal Nutrition and Feed Industry) ; Balart, Marta (BonÀrea Agrupa. Department of Animal Nutrition and Feed Industry) ; Font i Furnols, Maria (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries. Centre de Recerca en Sanitat Animal) ; Solà Oriol, David (Universitat Autònoma de Barcelona. Servei de Nutrició i Benestar Animal)
The inclusion of crude and acid oils from olive pomace can lead to more unsaturated meat products and, especially in the case of olive pomace acid oil, achieve a more economically and environmentally sustainable swine production. [...]
2021 - 10.1016/j.animal.2021.100389
Animal, Vol. 15 Núm. 12 (december 2021) , p. 100389  
5.
11 p, 5.1 MB Maize nutrient composition and the influence of xylanase addition / Melo-Durán, D. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Pérez Hernández, José Francisco (Universitat Autònoma de Barcelona. Servei de Nutrició i Benestar Animal) ; González-Ortiz, G. (AB Vista) ; Villagómez Estrada, Sandra (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Bedford, Michael R (AB Vista) ; Graham, H. (AB Vista) ; Solà Oriol, David (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
This study assessed differences in nutrient composition, physical characteristics, and xylo-oligosaccharide content with or without xylanase treatment by maize genotype and the grain position on the cob. [...]
2021 - 10.1016/j.jcs.2020.103155
Journal of Cereal Science, Vol. 97 (january 2021) , p. 103155  
6.
12 p, 511.5 KB Improving broiler performance at market age regardless of stocking density by using a pre-starter diet / Franco-Rosselló, R. (Trouw Nutrition) ; Navarro-Villa, Alberto (Trouw Nutrition) ; Polo, Javier (APC Europe. S.L.) ; Solà Oriol, David (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; García-Ruiz, A.I. (Trouw Nutrition)
Broiler early nutrition has caught the attention of nutritionists due to the positive correlation between early growth rate and market weight. Early nutrition strategies such as low Ca levels or the use of highly digestible ingredients (e. [...]
2022 - 10.1016/j.japr.2021.100232
Journal of Applied Poultry Research, Vol. 31 Núm. 1 (march 2022) , p. 100232  
7.
8 p, 411.9 KB High levels of standardized ileal digestible amino acids improve feed efficiency in slow-growing pigs at late grower-finisher stage / Camp Montoro, Jordi (Universitat Autònoma de Barcelona. Servei de Nutrició i Benestar Animal) ; Solà Oriol, David (Universitat Autònoma de Barcelona. Servei de Nutrició i Benestar Animal) ; Muns, Ramon (Agri-Food and Biosciences Institute) ; Gasa, Josep (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Llanes, N. (Cooperativa d'Ivars d'Urgell SCCL) ; Manzanilla, E. G. (University College Dublin. UCD Veterinary Sciences Centre)
Slow-growing pigs negatively affect production efficiency in conventional pig farms by increasing the occupation time of the facilities and being a limiting factor for the All-In/All-Out swine production systems. [...]
2022 - 10.1111/jpn.13610
Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition, Vol. 106 Núm. 2 (march 2022) , p. 276-283  
8.
9 p, 1.2 MB Lysine requirements of finishing boars and gilts : A meta-analysis / Aymerich, Pau (Universitat Autònoma de Barcelona. Servei de Nutrició i Benestar Animal) ; Tokach, M.D. (Kansas State University. Department of Animal Sciences and Industry) ; Dritz, S.S. (Kansas State University. Department of Diagnostic Medicine/Pathobiology) ; Gasa, Josep (Universitat Autònoma de Barcelona. Servei de Nutrició i Benestar Animal) ; Coma Subirà, Jaume (Vall Companys Group) ; Solà Oriol, David (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
The expected increase in boar (pig entire male) production while societal concerns for castration increase requires good estimations of their nutrient requirements. In this work, a meta-analytical approach was used to overcome the inconsistent results between studies that compared lysine requirements of boars and gilts. [...]
2021 - 10.1016/j.animal.2021.100218
Animal, Vol. 15 Núm. 5 (may 2021) , p. 100218  
9.
17 p, 4.9 MB Effects of Cyclic Chronic Heat Stress on the Expression of Nutrient Transporters in the Jejunum of Modern Broilers and Their Ancestor Wild Jungle Fowl / Abdelli, Nedra (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Ramser, Alison (University of Arkansas. Department of Poultry Science) ; Greene, Elizabeth S. (University of Arkansas. Department of Poultry Science) ; Beer, Lesleigh (University of Arkansas. Department of Poultry Science) ; Tabler, Travis W. (University of Arkansas. Department of Poultry Science) ; Orlowski, Sara K. (University of Arkansas. Department of Poultry Science) ; Pérez Hernández, José Francisco (University of Arkansas. Department of Poultry Science) ; Solà Oriol, David (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Anthony, Nicholas B. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Dridi, Sami (University of Arkansas. Department of Poultry Science)
The mechanisms associated between growth rate, gut integrity and heat stress (HS) responses are not known. The current study aimed to evaluate the effect of chronic HS on jejunal nutrient transport in slow- (ACRB from 1950), moderate- (95RAN from 1995), rapid-(modern broilers, MRB) growing birds, and their ancestor wild jungle fowl (JF). [...]
2021 - 10.3389/FPHYS.2021.733134
Frontiers in physiology, Vol. 12 (2021)  
10.
14 p, 1.6 MB Microencapsulation Improved Fumaric Acid and Thymol Effects on Broiler Chickens Challenged With a Short-Term Fasting Period / Abdelli, Nedra (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Pérez Hernández, José Francisco (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Vilarrasa, Ester (FARMFAES-TECNOVIT) ; Melo Duran, Diego Alexander (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Cabeza Luna, Irene (FARMFAES-TECNOVIT) ; Karimirad, Razzagh (Lorestan University. Department of Animal Science) ; Solà Oriol, David (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
The first objective of this study was to demonstrate the usefulness of the microencapsulation technique to protect fumaric acid and thymol, avoiding their early absorption and ensuring their slow release throughout the gastrointestinal tract (GIT). [...]
2021 - 10.3389/fvets.2021.686143
Frontiers in Veterinary Science, Vol. 8 (october 2021)  

Articles : 45 registres trobats   1 - 10següentfinal  anar al registre:
Contribucions a jornades i congressos 2 registres trobats  
1.
35 p, 764.5 KB Percepció sobre la docència i l'aprenentatge a la Facultat de Veterinària / Castells, Eva (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Farmacologia, de Terapèutica i de Toxicologia) ; Llonch, Pol (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Manuelian, Carmen L. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Izquierdo Tugas, Maria Dolors (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Albanell Trullas, Elena (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Juan Godoy, Bibiana (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Solà Oriol, David (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Ripolles-Avila, Carolina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
Les jornades d'innovació docent a la Facultat de Veterinària tenen per objectiu avaluar els aspectes de millora del model docent actual de la Facultat de Veterinària per tendir cap a un nou model ensenyament-aprenentatge més competencial, centrat amb l'alumne, que aprofiti els recursos digitals disponibles i connectat amb les necessitats reals en un entorn professional. [...]
2022
Jornada d'Innovació Docent a la Facultat de Veterinària. Bellaterra, 7ena : 2022  
2.
1 p, 765.3 KB Implantació i consolidació dels TFG en ApS a la Facultat de Veterinària : resultats de 4 anys d'experiència / Castells, Eva (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Farmacologia, de Terapèutica i de Toxicologia) ; Llonch, Pol (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Manuelian, Carmen L. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Izquierdo Tugas, Maria Dolors (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Albanell Trullas, Elena (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Juan Godoy, Bibiana (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Solà Oriol, David (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Ripolles-Avila, Carolina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Grup d'Innovació Docent de la Facultat de Veterinària (InnoVet)
2023
Congés Nacional i V Internacional d'Aprenentatge Servei Universitari. Barcelona, Catalunya, 11è : 2023  

Documents de recerca 12 registres trobats  1 - 10següent  anar al registre:
1.
188 p, 3.0 MB Strategies for the inclusion of olive pomace oil and acid oil in monogastric animal diets / Verge Mèrida, Gerard ; Barroeta, Ana Cristina, dir. ; Solà Oriol, David, dir. ; Sala, Roser, dir.
La tesi inclou un introducció general on s'hi inclou la revisió bibliografia amb la informació més rellevant i actual en relació al tema objecte d'estudi, permetent comprendre el plantejament de la hipòtesi i dels objectius perseguits, així com el disseny experimental. [...]
La tesis incluye una introducción general en la que se incluye la revisión bibliografía con la información más relevante y actual en relación al tema objeto de estudio, permitiendo comprender el planteamiento de la hipótesis y de los objetivos perseguidos, así como el diseño experimental. [...]
The thesis includes a general introduction in which the literature review is included with the most relevant and current information in relation to the subject under study, allowing to understand the approach of the hypothesis and the objectives pursued, as well as the experimental design. [...]

2022  
2.
144 p, 27.4 MB Use of microencapsulated feed additives composed of organic acids and essential oils in broiler chicken diets : effects on growth performance and gut health / Abdelli, Nedra ; Pérez Hernández, José Francisco, dir. ; Solà Oriol, David, dir.
El creixent interès mundial per donar suport a un sistema agrícola sostenible requereix millorar les pràctiques agrícoles que siguin rendibles, respectuoses amb el medi ambient, bones per a les comunitats i lliures d'antibiòtics. [...]
El creciente interés mundial por apoyar un sistema agrícola sostenible requiere mejorar las prácticas agrícolas para que sean rentables, respetuosas con el medio ambiente, y a su vez utilicen un nivel muy reducido de antimicrobianos. [...]
The increasing worldwide interest towards supporting a sustainable agricultural system requires upgrading farming practices that are profitable, environmentally friendly, good for communities, and antibiotic-free. [...]

2022  
3.
232 p, 4.0 MB Investigating New and Existing Management and Nutritional Strategies to Improve Productive Performance and Feed Efficiency in Grower-Finisher Pigs / Camp Montoro, Jordi ; García Manzanilla, Edgar, dir. ; Solà Oriol, David, dir. ; Muns, Ramon, dir. ; Gasa, Josep, dir.
El rendiment productiu i l'eficiència alimentària són crucials per la sostenibilitat de la producció porcina. El període de creixement-finalització representa més del 65% del cost total de producció, sent el període més costós en la producció porcina. [...]
El rendimiento productivo y la eficiencia alimenticia son cruciales para la sostenibilidad de la producción porcina. El período de crecimiento-finalización representa más del 65% del coste total de producción, siendo el período más costoso en la producción porcina. [...]
Productive performance and feed efficiency are crucial for sustainability in pig production. The grower-finisher period accounts for over 65% of the total cost of production and it is the most expensive period in pig production. [...]

2022  
4.
169 p, 14.6 MB Strategies of trace mineral supplementation for swine development and sustainability / Villagómez Estrada, Sandra ; Pérez Hernández, José Francisco, dir. ; Solà Oriol, David, dir.
Durant molts anys, l'ús farmacològic dels oligoelements com el Zn i Cu va generar efectes positius en la indústria porcina, a l'estimular el creixement i controlar les disbiosi intestinals, especialment en els garrins recent deslletats. [...]
"Durante muchos años, el uso farmacológico de los oligoelementos como el Zn y Cu generó efectos positivos en la industria porcina, al estimular el crecimiento y controlar las disbiosis intestinales, especialmente en los lechones recién destetados. [...]
For many years, the pharmacological use of trace elements such as Zn and Cu generated positive effects in the pig industry, by stimulating pig growth and controlling intestinal dysbiosis, especially in weaned piglets. [...]

2021  
5.
137 p, 8.0 MB Feed-associated factors to xylanase response in corn-based poultry diets / Melo Durán, Diego ; Pérez Hernández, José Francisco, dir. ; Sola Oriol, David, dir.
La producció avícola enfronta diversos desafiaments relacionats amb l'ús dels recursos naturals, sent l'eficiència alimentària el factor que pot ser influenciat mitjançant l'ús de diferents estratègies nutricionals. [...]
La producción avícola enfrenta varios desafíos relacionados con el uso de los recursos naturales, siendo la eficiencia alimenticia el factor que puede ser influenciado mediante el uso de diferentes estrategias nutricionales. [...]
Poultry production faces several challenges related to the use of natural resources, with feed efficiency being the factor that can be influenced through the use of different nutritional strategies. Proper use of exogenous enzymes, such as xylanase, could improve growth performance, feed conversion, gut health, and improve environmental problems as fewer undigested nutrients are excreted. [...]

2021  
6.
161 p, 3.2 MB Studying the effects of phytogenic supplementation as feeding strategies to overcome physiological and productive challenges in hyperprolific sows and their offspring / Reyes Camacho, David Angel ; Pérez Hernández, José Francisco, dir. ; Solà Oriol, David, dir.
La selecció genètica de línies de truges hiperprolífiques ha incrementat considerablement la mida de la ventrada en les últimes dècades. L'augment de nombre de garrins és un gran desafiament per a la fisiologia i la productivitat tant de la truja com de la seva descendència durant la gestació, el part i la lactància. [...]
La selección genética de líneas de cerdas hiperprolíficas ha incrementado considerablemente el tamaño de la camada en las últimas décadas. El aumento del número de lechones es un gran desafío para la fisiología y la productividad tanto de la cerda como de su descendencia durante la gestación, el parto y la lactancia. [...]
Genetic selection for hyperprolific sow lines has increased litter size considerably in the last decades. The increased number of piglets is a major challenge for both sow and its offspring physiology and productivity during gestation, at parturition and during lactation. [...]

2021  
7.
208 p, 2.8 MB Semi-precision feeding of non-castrated grow-finishing pigs / Aymerich, Pau ; Solà Oriol, David, dir. ; Coma Subirà, Jaume, dir.
Actualment, la majoria de sistemes convencionals d'alimentació de porcí utilitzen l'alimentació en fases a l'engreix per imitar la disminució de concentració de nutrients requerida lligada a un increment de la capacitat d'ingestió dels porcs a major edat i pes viu. [...]
En la actualidad, los sistemas convencionales de alimentación del ganado porcino utilizan mayoritariamente la alimentación en fases durante el engorde para imitar la disminución de la concentración de nutrientes requerida en el pienso cuando se incrementa la capacidad de ingestión de los cerdos a mayor edad y peso vivo. [...]
Conventional swine feeding systems usually aim to feed the average pig, or slightly higher nutrient levels to ensure that the overall population growth is not limited. To feed pigs in accordance with their requirements, most swine operations use phase feeding during the grow-finishing phase to match the diminishing dietary nutrient concentration for an increased feed intake at greater age and body weight. [...]

2020  
8.
223 p, 2.8 MB Study of nutritional strategies to improve rearing, quarantine, and adaptation periods of replacement gilts / Fabà, Lluís ; Gasa, Josep, dir. ; Solà Oriol, David, dir. ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments
En la present tesi, es varen hipnotitzar reduccions en coixeses, osteocondrosis (OC) i lesions de peülles via proporcionar una suplementació dietètica (de nutrients importants en ossos i peülles) i/o reduir el creixement durant la recria. [...]
Las hipótesis fueron que la suplementación dietética (con nutrientes importantes para huesos y pezuñas) y/o la reducción del ritmo de crecimiento durante la recría reduce las cojeras, osteocondrosis (OC) y lesiones de pezuñas. [...]
The present PhD thesis hypothesized reductions of lameness, osteochondrosis (OC) and claw lesions due to dietary treatments (nutrients with specific roles in bone and claw development) fed to rearing gilts, and (or) by reducing growth rates. [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2019.  
9.
188 p, 12.9 MB Estudio y gestión de la variabilidad de peso vivo a lo largo del ciclo del porcino en condiciones comerciales / López Vergé, Sergi ; Gasa, Josep, dir. ; Solà Oriol, David, dir. ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments
La variabilidad de peso vivo cobra especial relevancia en la porcicultura moderna donde la importancia de la integridad y homogeneidad del lote resulta crucial para no interrumpir los flujos de producción. [...]
Live weight variability is particularly important in modern pig production, because the importance of the integrity and homogeneity of the batch is crucial in order not to interrupt production flows. [...]

[Bellaterra] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2019.  
10.
27 p, 494.5 KB Aplicación web creada con shiny para el análisis de la variabilidad de las materias primas en la fabricación de piensos / Casino Durán, Joaquín ; Farré, Mercè, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Matemàtiques) ; Solà Oriol, David, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències
La variabilidad en las materias primas puede comprometer la calidad del producto final. En la fabricación de piensos en el sector porcino, este factor es determinante para la producción animal. Se realiza un proceso de manipulación de las bases de datos de los ingredientes principales de este pienso (trigo, soja, maíz y cebada) con la finalidad de conseguir una sola base de datos de todos los ingredientes y, todos los nutrientes y aminoácidos de estos. [...]
La variabilitat en la matèries primeres pot comprometre la qualitat del producte final. En la fabricació del pinso en el sector porcí, aquest factor es determinant per la producció animal. Es realitza un procès de manipulació de les bases de dades dels ingredients principals d'aquest pinso (blat, soja, blat de moro i ordi) amb lafinalitat d'aconseguir una base sola base de tots els ingredients, tots els seus nutrients i aminoàcids. [...]
Variability in raw materia can compromise the quality in the final product. In feed manufacture in the pig sector, this is a determining factor for animal manufacture. Handling process of the database was done over the main ingredients of the feed (wheat, soybean, corn and barley) in order to obtain a final database of all the ingredients, all their nutrients and amino acids. [...]

2017
Grau en Estadística Aplicada [973]  

Documents de recerca : 12 registres trobats   1 - 10següent  anar al registre:
Materials acadèmics 8 registres trobats  
1.
8 p, 120.0 KB Producció Animal Integrada II [102624] / Martin Orue, Susana Maria ; Milan Sendra, Maria Jose ; Paramio Nieto, Maria Teresa ; Such Martí, Francesc Xavier ; Graupera García, Antoni ; Sola Oriol, David ; Castillejos, Lorena ; Llonch Obiols, Pol ; Manuelian Fuste, Carmen Loreto ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
Els objectius formatius de la Producció Animal Integrada II són: Conèixer la importància de la producció d'aliments al món i els nous reptes a què s'enfronta la ramaderia. Conèixer les necessitats i l'impacte de les instal·lacions i el medi sobre el benestar, la producció i la 1 Conèixer les necessitats i l'impacte de les instal·lacions i el medi sobre el benestar, la producció i la rendibilitat. [...]
The training objectives of Integrated Animal Production II are: • To know the importance of food production in the world and the new challenges fa • To know the needs and the impact of the facilities and the environment on well-be • To know the determining factors of the relationship between animal production an 1 • To know the determining factors of the relationship between animal production an • To know the key factors of the organization and operation of the agricultural comp • To quantify the costs and indicators of economic profitability of the company and This subject participates in the Pilot Test of Teaching in English that is carried out in th (demonstrate knowledge of English to communicate orally and in writing in academic and professional contexts).
Los objetivos formativos de la Producción Animal Integrada II son: • Conocer la importancia de la producción de alimentos en el mundo y los nuevos retos a los que se enfrenta la ganadería. • Conocer las necesidades y el impacto de las instalaciones y el medio sobre el bienestar, la producción y la 1 • Conocer las necesidades y el impacto de las instalaciones y el medio sobre el bienestar, la producción y la rentabilidad. [...]

2023-24
Grau en Veterinària [955]
3 documents
2.
11 p, 130.5 KB Qualitat dels Aliments des de la Granja [43032] / Salama Fadali, Ahmed ; Barroeta, Ana Cristina ; Caja López, Gerardo ; Casals Costa, Ramon ; Milan Sendra, Maria Jose ; Paramio Nieto, Maria Teresa ; Piedrafita Arilla, Jesus ; Plaixats Boixadera, Josepa ; Sala Pallarés, Roser ; Such Martí, Francesc Xavier ; Izquierdo Tugas, Maria dels Dolors ; Bartolomé, Jordi ; Calsamiglia Blancafort, Sergio ; Martin Orue, Susana Maria ; Sola Oriol, David ; Castillejos, Lorena ; Casellas Vidal, Joaquim ; Llonch Obiols, Pol ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
Aquest mòdul té com a objectiu que els alumnes coneguin les possibles formes de millorar la qualitat dels productes d'origen animal des de la granja. En particular, el mòdul analitzarà l'impacte que poden tenir factors com l'alimentació, el maneig, la genètica i el benestar animal sobre la qualitat nutritiva, organolèptica i tecnològica dels diferents productes. [...]
This module aims to make students aware of the possible ways to improve the quality of animal products from farm. In particular, the module will examine the impact of factors such as nutrition, management, genetics and animal welfare on the nutritional, technological and organoleptic quality of different products. [...]
Este módulo tiene como objetivo que los alumnos conozcan las posibles formas de mejorar la calidad de los productos de origen animal desde la granja. En particular, el modulo analizará el impacto que pueden tener factores como la alimentación, el manejo, la genética y el bienestar animal sobre la calidad nutritiva, organoléptica y tecnológica de los diferentes productos. [...]

2023-24
Màster Universitari en Qualitat d'Aliments d'Origen Animal [1364]
3 documents
3.
11 p, 129.8 KB Qualitat dels Aliments des de la Granja [43032] / Salama Fadali, Ahmed ; Barroeta, Ana Cristina ; Caja López, Gerardo ; Casals Costa, Ramon ; Milan Sendra, María José ; Paramio, María Teresa ; Piedrafita Arilla, Jesús ; Plaixats i Boixadera, Josefina ; Sala Pallarés, Roser ; Such i Martí, Francesc Xavier ; Izquierdo Tugas, Dolors ; Bartolomé, Jordi ; Calsamiglia, Sergio ; Martin Orue, Susana María ; Sola Oriol, David ; Castillejos, Lorena ; Casellas Vidal, Joaquim ; Llonch Obiols, Pol ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
1 Aquest mòdul té com a objectiu que els alumnes coneguin les possibles formes de millorar la qualitat dels productes d'origen animal des de la granja. En particular, el mòdul analitzarà l'impacte que poden tenir factors com l'alimentació, el maneig, la genètica i el benestar animal sobre la qualitat nutritiva, organolèptica i tecnològica dels diferents productes. [...]
1 This module aims to make students aware of the possible ways to improve the quality of animal products from farm. In particular, the module will examine the impact of factors such as nutrition, management, genetics and animal welfare on the nutritional, technological and organoleptic quality of different products. [...]
1 Este módulo tiene como objetivo que los alumnos conozcan las posibles formas de mejorar la calidad de los productos de origen animal desde la granja. En particular, el modulo analizará el impacto que pueden tener factores como la alimentación, el manejo, la genética y el bienestar animal sobre la calidad nutritiva, organoléptica y tecnológica de los diferentes productos. [...]

2022-23
Màster Universitari en Qualitat d'Aliments d'Origen Animal [1364]
3 documents
4.
7 p, 117.4 KB Producció Animal Integrada II [102624] / Milan Sendra, María José ; Paramio, María Teresa ; Such i Martí, Francesc Xavier ; Graupera García, Antoni ; Martin Orue, Susana María ; Sola Oriol, David ; Castillejos, Lorena ; Llonch Obiols, Pol ; Manuelian Fuste, Carmen Loreto ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
Els objectius formatius de la Producció Animal Integrada II són: Conèixer la importància de la producció d'aliments al món i els nous reptes a què s'enfronta la ramaderia. Conèixer les necessitats i l'impacte de les instal·lacions i el medi sobre el benestar, la producció i la rendibilitat. [...]
The training objectives of Integrated Animal Production II are: • To know the importance of food production in the world and the new challenges fa • To know the needs and the impact of the facilities and the environment on well-be • To know the determining factors of the relationship between animal production an • To know the key factors of the organization and operation of the agricultural comp • To quantify the costs and indicators of economic profitability of the company and This subject participates in the Pilot Test of Teaching in English that is carried out in th 1 (demonstrate knowledge of English to communicate orally and in writing in academic and professional contexts).
Los objetivos formativos de la Producción Animal Integrada II son: • Conocer la importancia de la producción de alimentos en el mundo y los nuevos retos a los que se enfrenta la ganadería. • Conocer las necesidades y el impacto de las instalaciones y el medio sobre el bienestar, la producción y la rentabilidad. [...]

2022-23
Grau en Veterinària [955]
3 documents
5.
11 p, 130.0 KB Qualitat dels Aliments des de la Granja [43032] / Salama Fadali, Ahmed ; Barroeta, Ana Cristina ; Caja López, Gerardo ; Casals Costa, Ramon ; Milán Sendra, María José ; Paramio, María Teresa ; Piedrafita Arilla, Jesús ; Plaixats i Boixadera, Josefina ; Sala Pallarés, Roser ; Such Martí, Francesc Xavier ; Izquierdo Tugas, Dolors ; Bartolomé, Jordi ; Calsamiglia, Sergio ; Martín Orue, Susana María ; Sola Oriol, David ; Castillejos, Lorena ; Casellas Vidal, Joaquim ; Llonch Obiols, Pol ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
Aquest mòdul té com a objectiu que els alumnes coneguin les possibles formes de millorar la qualitat dels productes d'origen animal des de la granja. En particular, el mòdul analitzarà l'impacte que poden tenir factors com l'alimentació, el maneig, la genètica i el benestar animal sobre la qualitat nutritiva, organolèptica i tecnològica dels diferents productes. [...]
This module aims to make students aware of the possible ways to improve the quality of animal products from farm. In particular, the module will examine the impact of factors such as nutrition, management, genetics and animal welfare on the nutritional, technological and organoleptic quality of different products. [...]
Este módulo tiene como objetivo que los alumnos conozcan las posibles formas de mejorar la calidad de los productos de origen animal desde la granja. En particular, el modulo analizará el impacto que pueden tener factores como la alimentación, el manejo, la genética y el bienestar animal sobre la calidad nutritiva, organoléptica y tecnológica de los diferentes productos. [...]

2021-22
Màster Universitari en Qualitat d'Aliments d'Origen Animal [1364]
3 documents
6.
7 p, 115.7 KB Producció Animal Integrada II [102624] / Calsamiglia, Sergio ; Barroeta, Ana Cristina ; Milán Sendra, María José ; Graupera García, Antoni ; Martín Orue, Susana María ; Sola Oriol, David ; Castillejos, Lorena ; Llonch Obiols, Pol ; Manuelian Fuste, Carmen Loreto ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
Els objectius formatius de la Producció Animal Integrada II són: Conèixer els factors clau que marquen, ara i en el futur, la producció de llet, carn i ous. Conèixer el sector de la producció de llet, carn i dels ous, així com la seva localització. [...]
The training objectives of Integrated Animal Production II are: • To know the key factors that mark, now and in the future, the production of milk, m • To know the milk, meat and eggs production sector, as well as its location. [...]
Los objetivos formativos de la Producción Animal Integrada II son: • Conocer los factores clave que marcan, ahora y en el futuro, la producción de leche, carne y huevos. • Conocer el sector de la producción de leche, carne y los huevos, así como su localización. [...]

2021-22
Grau en Veterinària [955]
3 documents
7.
11 p, 128.0 KB Qualitat dels Aliments des de la Granja [43032] / Sala Pallarés, Roser ; Barroeta, Ana Cristina ; Caja López, Gerardo ; Casals Costa, Ramon ; Milán Sendra, María José ; Paramio, María Teresa ; Piedrafita Arilla, Jesús ; Plaixats i Boixadera, Josefina ; Such Martí, Francesc Xavier ; Izquierdo Tugas, Maria Dolors ; Bartolomé, Jordi ; Calsamiglia, Sergio ; Martín Orue, Susana María ; Sola Oriol, David ; Castillejos, Lorena ; Llonch Obiols, Pol ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
Aquest mòdul té com a objectiu que els alumnes coneguin les possibles formes de millorar la qualitat dels 1 Aquest mòdul té com a objectiu que els alumnes coneguin les possibles formes de millorar la qualitat dels productes d'origen animal des de la granja. [...]
Este módulo tiene como objetivo que los alumnos conozcan las posibles formas de mejorar la calidad de los 1 Este módulo tiene como objetivo que los alumnos conozcan las posibles formas de mejorar la calidad de los productos de origen animal desde la granja. [...]

2020-21
Màster Universitari en Qualitat d'Aliments d'Origen Animal [1364]
3 documents
8.
11 p, 103.2 KB Qualitat dels Aliments des de la Granja [43032] / Sala Pallarés, Roser ; Barroeta, Ana Cristina ; Caja López, Gerardo (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Casals Costa, Ramon ; Milán Sendra, María José ; Paramio, María Teresa ; Piedrafita Arilla, Jesús ; Plaixats i Boixadera, Josefina ; Such i Martí, Francesc Xavier ; Izquierdo Tugas, Maria Dolors ; Bartolomé, Jordi ; Calsamiglia, Sergio ; Martín Orue, Susana María ; Sola Oriol, David ; Castillejos, Lorena ; Llonch Obiols, Pol ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
Aquest mòdul té com a objectiu que els alumnes coneguin les possibles formes de millorar la qualitat dels productes d'origen animal des de la granja. En particular, el mòdul analitzarà l'impacte que poden tenir factors com l'alimentació, el maneig, la genètica i el benestar animal sobre la qualitat nutritiva, organolèptica i 1 com l'alimentació, el maneig, la genètica i el benestar animal sobre la qualitat nutritiva, organolèptica i tecnològica dels diferents productes. [...]
1 This module aims to make students aware of the possible ways to improve the quality of animal products from farm. In particular, the module will examine the impact of factors such as nutrition, management, genetics and animal welfare on the nutritional, technological and organoleptic quality of different products. [...]
Este módulo tiene como objetivo que los alumnos conozcan las posibles formas de mejorar la calidad de los productos de origen animal desde la granja. En particular, el modulo analizará el impacto que pueden tener factores como la alimentación, el manejo, la genética y el bienestar animal sobre la calidad nutritiva, 1 factores como la alimentación, el manejo, la genética y el bienestar animal sobre la calidad nutritiva, organoléptica y tecnológica de los diferentes productos. [...]

2018-19
Màster Universitari en Qualitat d'Aliments d'Origen Animal [1364]
3 documents

Us interessa rebre alertes sobre nous resultats d'aquesta cerca?
Definiu una alerta personal via correu electrònic o subscribiu-vos al canal RSS.