Resultats globals: 4 registres trobats en 0.01 segons.
Articles, 3 registres trobats
Documents de recerca, 1 registres trobats
Articles 3 registres trobats  
1.
28 p, 1.1 MB Coexistence of Abies alba (Mill.) - Fagus sylvatica (L.) and climate change impact in the Iberian Peninsula : a climatic-niche perspective approach / Serra Díaz, Josep M. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Animal, de Biologia Vegetal i d'Ecologia) ; Ninyerola i Casals, Miquel (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Animal, de Biologia Vegetal i d'Ecologia) ; Lloret Maya, Francisco (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Animal, de Biologia Vegetal i d'Ecologia)
Abies alba Mill. (European silver fir) and Fagus sylvatica L. (beech)are Eurosiberian species dispersed over the Iberian Peninsula. Climate change predictions indicate a rise in temperature and a decrease in precipitation in this region, threatening the future existence of these species. [...]
2012 - 10.1016/j.flora.2011.10.002
Flora, Vol. 207, Núm. 1 (January 2012) , p. 10-18  
2.
17 p, 435.0 KB Dinàmica dels micronutrients en la caiguda i descomposició de la virosta de tres sistemes forestals del Montseny / Caritat, Antònia (Universitat Autònoma de Barcelona. Laboratori d'Ecologia) ; Terradas, Jaume (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Animal, de Biologia Vegetal i d'Ecologia)
The dynamics of Mn, Fe and Zn has been studiedin the litterfall and in the decomposition process in individual monospecific stands of holm oak (Quercus ilex), beech (Fagus sylvatica) and fir (Abies alba) in the Montseny mountains. [...]
S'analitza la dinamica del Mn, Fe i Zn en la caiguda de la virosta i durant el procés de descomposició d'un alzinar muntanyenc, una fageda i una avetosa del Montseny. En general, les concentracions de micronutrients en diferents fraccions de la virosta són més elevades que les de la biomassa a causa de I'augment de metalls pesats en els organs morts. [...]

1990
Orsis, V. 5 (1990) p. 43-59  
3.
7 p, 203.3 KB Evidència de la regressió recent de les avetoses a partir de les anàlisis pol·líniques / Pérez Obiol, Ramon (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Animal, de Biologia Vegetal i d'Ecologia) ; Roure i Nolla, Joan Maria (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Animal, de Biologia Vegetal i d'Ecologia)
Historical distribution of fir (Abies alba) in the southern Pyrenees is thought to be wider thas present times, as revealed by combining information from one boring made at el Berguedi with previous results from la Garrotxa.
A partir dels resultats d'un sondeig efectuat al Berguedi com també d'altres dades pol·liniques de la comarca de la Garrotxa, es patentitza una distribució de I'avet més amplia que I'actual en temps histbrics al vessant sud dels Pirineus.

1990
Orsis, V. 5 (1990) p. 5-11  

Documents de recerca 1 registres trobats  
1.
37 p, 8.0 MB Geohistòria ambiental de l'Abies alba a la zona de l'Avedoga d'Adons : mitjançant la pedoantracologia com a eina principal / Cuadras Casanovas, Carles ; Soriano, Juan Manuel (Soriano López), dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Geografia) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres
Segons diverses fonts no oficials s'explica que va haver-hi un gran incendi a l'Avedoga d'Adons que va extingir la major part d'una avetosa, però no hi ha cap document ni dades oficials que ho corroborin. [...]
Según diversas fuentes no oficiales se explica que en la Avedoga de Adons hubo un incendio que extinguió gran parte de un abetal, pero no hay ningún documento ni datos oficiales que acrediten el incendio. [...]
According to what several non-official sources say, a large conflagration damaged Avedoga d'Adons and caused the extinction of a huge European silver fir. Despite this fact, there is no offical data to corroborate it. [...]

octubre 2020
Grau en Geografia i Ordenació del Territori [824]  

Us interessa rebre alertes sobre nous resultats d'aquesta cerca?
Definiu una alerta personal via correu electrònic o subscribiu-vos al canal RSS.