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15 p, 1.6 MB Response to a Salmonella Typhimurium challenge in piglets supplemented with protected sodium butyrate or Bacillus licheniformis : effects on performance, intestinal health and behavior / Barba-Vidal, Emili (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Roll, Victor F. B (Federal University of Pelotas. Department of Animal Science) ; Castillejos, Lorena (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Guerra Ordaz, Alexei Armando (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Manteca Vilanova, Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Mallo, J. J. (Norel SA) ; Martín Orúe, Susana M. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Salmonella spp. is one of the worldwide leading causes of food-borne illnesses for which the inclusion of probiotics or organic acids in animal feeds can be useful control methods. Experimental models are utilized to test the efficacy of strategies against pathogens, but they exhibit limitations which may preclude finding sensible evaluation parameters. [...]
2017 - 10.2527/tas2017.0021
Translational Animal Science, Vol. 1 (april 2017) , p. 186-200  

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24 p, 459.7 KB Rediseño de la eficiencia catalítica y de la termorresistencia de la [Beta](1-->3)(1-->4)glucanasa de Bacillus licheniformis / Cedano Rodríguez, Juan Antonio ; Querol Murillo, Enrique, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Bioquímica i de Biologia Molecular) ; Planas i Sauter, Antoni, dir.
Introducción Las b(lŸ3)(lŸ4) glucanasas son enzimas de gran interés biotecnólogico tanto en la industria cervezera como en la de fabricación de piensos. Los objetivos de esta tesis han sido: rediseñar la glucanasa de bacillus licheniformis con objeto de tratar de mejorar la actividad enzimática y determinar la función del lazo mayor del centro activo en dicho proceso, así como analizar y rediseñar la estabilidad térmica del enzima, en particular determinar la influencia del lazo mayor en la desnaturalización térmica, relacionándolo con el proceso y tipo de plegamiento. [...]
Introduction The (l-3)(l-4) glucanases are enzymes of great biotechnologyc interest in the brewery industry and in the manufacture of fodder. One objective of this thesis is to redesign the glucanase of bacillus licheniformis trying to improve its enzymatic activity to determine the function that the big loop, situated in the active centre, in this process. [...]

Bellaterra : Universitat Autònoma de Barcelona, 2003
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