Resultats globals: 6 registres trobats en 0.02 segons.
Articles, 4 registres trobats
Documents de recerca, 2 registres trobats
Articles 4 registres trobats  
1.
19 p, 384.6 KB Benefits and risks of moderate alcohol consumption on cardiovascular disease : Current findings and controversies / Chiva-Blanch, Gemma (Institut d'Investigació Biomèdica Sant Pau) ; Badimon, Lina (Institut d'Investigació Biomèdica Sant Pau) ; Universitat Autònoma de Barcelona
Alcohol has a hormetic physiological behavior that results in either increased or decreased cardiovascular risk depending on the amount consumed, drinking frequency, pattern of consumption, and the outcomes under study or even the type of alcoholic beverage consumed. [...]
2020 - 10.3390/nu12010108
Nutrients, Vol. 12 Núm. 1 (january 2020) , p. 108  
2.
18 p, 3.3 MB Moderate beer intake downregulates inflammasome pathway gene expression in human macrophages / Muñoz-García, Natàlia (Institut d'Investigació Biomèdica Sant Pau) ; Escate, Rafael (Institut d'Investigació Biomèdica Sant Pau) ; Badimon, Lina (Institut d'Investigació Biomèdica Sant Pau) ; Padró, Teresa (Institut d'Investigació Biomèdica Sant Pau) ; Universitat Autònoma de Barcelona
Inflammasomes are key components of the innate immunity system that trigger the inflammatory response. Inappropriate activity of the inflammasome system has been linked to onset and perpetuation of inflammation in atherosclerotic plaques and cardiovascular disease. [...]
2021 - 10.3390/biology10111159
Biology, Vol. 10 Núm. 11 (november 2021) , p. 1159  
3.
21 p, 1.3 MB Misuse of Beer-Lambert Law and other calibration curves / Delgado de la Torre, Rosario (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Matemàtiques)
Calibration curves allow instrument calibration by predicting the concentration of an analyte in a sample from the reading of the instrument. This curve is constructed as the regression straight line that best fits the relationship between some known concentration standards and their respective instrument readings. [...]
2022 - 10.1098/rsos.211103
Royal Society Open Science, Vol. 9, Num. 2 (February 2022) , art. 211103  
4.
24 p, 510.7 KB Beer classification by means of a potentiometric electronic tongue / Cetó Alsedà, Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Química) ; Gutiérrez-Capitán, Manuel (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Química) ; Calvo Boluda, Daniel (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Química) ; Valle Zafra, Manuel del (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Química)
In this work, an Electronic Tongue (ET) system based on an array of potentiometric ion-selective electrodes (ISEs) is presented for the discrimination of different commercial beer types is presented. [...]
2013 - 10.1016/j.foodchem.2013.05.091
Food chemistry, Vol. 141, Issue 3 (2013) , p. 2533-2540  

Documents de recerca 2 registres trobats  
1.
173 p, 2.9 MB Aplicación de la homogeneización a ultra alta presión para la pasteurización en frio de cerveza / Cerezo Chinarro, Oscar ; Guamis López, Buenaventura, dir. ; Martín Belloso, Olga, dir.
L'objectiu principal de la present tesis va se estudiar l'efecte de l'aplicació de la tecnologia d'homogeneïtzació a ultra alta pressió (UHPH, de les seves sigles en anglès) per a la inactivació microbiana y la millora de la estabilitat sensorial de cervesa filtrada lager, com a alternativa a la pasteurització tèrmica convencional. [...]
El objetivo principal de la presente tesis fue estudiar el efecto de la aplicación de la tecnología de homogenización a ultra alta presión (UHPH, de sus siglas en inglés) para la inactivación microbiana y la mejora de la estabilidad sensorial de cerveza filtrada lager, como alternativa a la pasteurización térmica convencional. [...]
The main aim of this thesis was to study the effect of the application of ultra high pressure homogenization (UHPH) technology for the microbiological inactivation and the enhancement of flavor stability of filtered lager beer, as an alternative to conventional thermal pasteurization. [...]

2021  
2.
1 p, 483.7 KB Design of a sustainable microbrewery for artisanal Session IPA production / Hulsbus Andreu, P. ; Ortiz de Orruño Cuesta, G. ; Salas Gómez, M. ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències
Beer is the most consumed alcoholic beverage worldwide. Its industry generates more than 66 M€/year only in Spain, and this value is expected to increase in the coming years. In the project at hand, we describe the design of a small-scale brewery for the production of Session India Pale Ale. [...]
2021
Grau en Biotecnologia [815]
2 documents

Us interessa rebre alertes sobre nous resultats d'aquesta cerca?
Definiu una alerta personal via correu electrònic o subscribiu-vos al canal RSS.