Resultats globals: 2 registres trobats en 0.04 segons.
Articles, 2 registres trobats
Articles 2 registres trobats  
1.
23 p, 281.5 KB El consumo de leche fresca en Cataluña entre mediados del siglo XIX y 1935 : la difusión de un nuevo alimento / Pujol, Josep (Pujol Andreu) (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Economia i d'Història Econòmica) ; Nicolau Nos, Roser (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Economia i d'Història Econòmica)
La difusión del consumo de leche fresca fue un cambio significativo en la dieta de los europeos, pero que ha sido poco estudiado con respecto a las poblaciones de la Europa Mediterránea. En este artículo analizaremos las principales circunstancias que condicionaron alquel proceso en Cataluña entre mediados del siglo XIX y 1936. [...]
2007
Historia agraria, Num. 42 (2007) , p. 303-325  
2.
22 p, 224.8 KB Milk, social acceptance of a new food in Europe : Catalonia, 19th-20th centuries / Nicolau Nos, Roser (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Economia i d'Història Econòmica) ; Pujol, Josep (Pujol Andreu) (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Economia i d'Història Econòmica) ; Hernández, Ismael (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Economia i d'Història Econòmica)
In this article we analyse the time course of the consumption of fresh milk in different regions of Europe between the 1870s and 1930s. Working from the case of Catalonia, we affirm that the increasing consumption of milk in that period must be especially linked to the spreading of new scientific knowledge in microbiology and nutrition that followed Pasteur's discoveries. [...]
2010 - 10.4321/S0211-95362010000100005
Dynamis : Acta Hispanica ad Medicinae Scientiarumque. Historiam Illustrandam, Vol. 30, Núm. (2010) , p. 119-139  

Us interessa rebre alertes sobre nous resultats d'aquesta cerca?
Definiu una alerta personal via correu electrònic o subscribiu-vos al canal RSS.