Resultats globals: 9 registres trobats en 0.02 segons.
Articles, 6 registres trobats
Documents de recerca, 3 registres trobats
Articles 6 registres trobats  
1.
22 p, 291.4 KB Plant Feed Additives as Natural Alternatives to the Use of Synthetic Antioxidant Vitamins on Livestock Mammals' Performances, Health, and Oxidative Status : A Review of the Literature in the Last 20 Years / Manuelian, Carmen L (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Pitino, Rosario (Università degli Studi di Parma) ; Simoni, Marica (Università degli Studi di Parma) ; Mavrommatis, Alexandros (Agricultural University of Athens) ; Marchi, Massimo De (Università degli Studi di Padova) ; Righi, Federico (Università degli Studi di Parma) ; Tsiplakou, Eleni (Agricultural University of Athens)
In the last two decades, the interest in natural plant feed additives (PFA) as alternatives to synthetic vitamins in livestock nutrition has increased. After a systematic review, a total of 19 peer-reviewed papers published between 2000 and 2020 were retained to evaluate the antioxidant effects of PFA compared to synthetic antioxidant vitamins (mainly vitamin E; VitE) in livestock nutrition. [...]
Multidisciplinary Digital Publishing Institute (MDPI), 2021 - 10.3390/antiox10091461
Antioxidants  
2.
9 p, 5.5 MB Repeated sub-inhibitory doses of cassia essential oil do not increase the tolerance pattern in Listeria monocytogenes cells / Bermúdez-Capdevila, Maria (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Cervantes Huaman, Brayan Roger Hector (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Rodríguez-Jerez, José Juan (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Ripolles-Avila, Carolina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Antimicrobial resistance in Listeria monocytogenes biofilms is considered a risk. When using disinfectants, the minimum inhibitory concentration (MIC) must be contemplated to avoid resistance. The objective of the present study was to determine the MIC of four essential oils in four L. [...]
2022 - 10.1016/j.lwt.2022.113681
LWT, Vol. 165, 113681 (2022) , p. 1-9  
3.
28 p, 1.6 MB Effectiveness of two plant-based in-feed additives against an escherichia coli f4 oral challenge in weaned piglets / Montoya, Daniel (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; D'angelo, Matilde (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Martín Orúe, Susana M. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Rodríguez-Sorrento, Agustina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Saladrigas-García, Mireia (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Araujo, Coralie (Phytosynthese) ; Chabrillat, Thibaut (Phytosynthese) ; Kerros, Sylvain (Phytosynthese) ; Castillejos, Lorena (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
This study evaluates the efficacy of two plant-based feed supplementations to fight coliba-cillosis in weanlings. A total of 96 piglets (32 pens) were assigned to four diets: a control diet (T1) or supplemented with ZnO (2500 ppm Zn) (T2) or two different plant supplements, T3 (1 kg/t; based on essential oils) and T4 (T3 + 1. [...]
2021 - 10.3390/ani11072024
Animals, Vol. 11 Núm. 7 (july 2021) , p. 2024  
4.
12 p, 803.2 KB Interactions among natural active ingredients to improve the efficiency of rumen fermentation in vitro / Temmar, Rokia (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Rodríguez-Prado, Maria (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Forgeard, Gwenael (TECHNA France Nutrition) ; Rougier, Cécile (TECHNA France Nutrition) ; Calsamiglia, Sergio (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Twelve essential oils (EO): Anise star, cassia, geraniol, lemongrass (LEM), limonene, thyme, tea tree, coriander (COR), capsicum, black pepper, turmeric and ginger (GIN), in Experiment 1 at three doses; and different combinations of LEM, COR and GIN oils in Experiment 2, were evaluated in in vitro batch microbial fermentation using ruminal fluid from four dairy cows fed a 50:50 forage: concentrate diet. [...]
2021 - 10.3390/ani11051205
Animals, Vol. 11 Núm. 5 (2021) , p. 1205  
5.
11 p, 229.6 KB Exploring additive, synergistic or antagonistic effects of natural plant extracts on in vitro beef feedlot-type rumen microbial fermentation conditions / Fandiño, Ignacio (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Fernandez-Turren, Gonzalo (Universidad de la República. Departamento de Producción Animal) ; Ferret, Alfred (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Moya Fernández, Diego (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Castillejos, Lorena (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Calsamiglia, Sergio (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Six Essential oils (EO) (tea tree oil-TeTr, oregano oil-Ore, clove bud oil-Clo, thyme oil-Thy, rosemary oil-Ros, and sage oil-Sag) in Experiment 1; and different combinations of selected oils in Experiment 2, were evaluate at four doses in an in vitro microbial fermentation system using ruminal fluid from beef cattle fed a 10:90 straw: Concentrate diet. [...]
2020 - 10.3390/ani10010173
Animals, Vol. 10 Núm. 1 (january 2020) , p. 173  
6.
14 p, 2.0 MB Distinct metabolic pathways drive monoterpenoid biosynthesis in a natural population of Pelargonium graveolens / Bergman, Matthew E. (University of Toronto. Department of Cellular and Systems Biology (Canada)) ; Chávez, Ángel (Centre de Recerca en Agrigenòmica) ; Ferrer, Albert (Centre de Recerca en Agrigenòmica) ; Phillips, Michael A. (University of Toronto. Department of Biology)
Pelargonium graveolens is a wild predecessor to rose-scented geranium hybrids prized for their essential oils used as fragrances and flavorings. However, little is known about their biosynthesis. Here we present metabolic evidence that at least two distinct monoterpene biosynthetic pathways contribute to their volatile profiles, namely, cyclic p-menthanes such as (−)-isomenthone and acyclic monoterpene alcohols such as geraniol and (−)-citronellol and their derivatives (referred to here as citronelloid monoterpenes). [...]
2020 - 10.1093/jxb/erz397
Journal of experimental botany, Vol. 71, Issue 1 (January 2020) , p. 258-271  

Documents de recerca 3 registres trobats  
1.
177 p, 1.7 MB The effects of feed additives, essential oils or guanidinoacetic acid, on cattle rumen microbial fermentation in in vitro studies / Temmar, Rokia ; Calsamiglia, Sergio, dir. ; Rodriguez Prado, María Ercilda, dir.
Per millorar l'eficiència de la fermentació del rumen, es van avaluar dos additius alimentaris diferents, olis essencials (EO) i àcid guanidinoacètic (GAA) en tres estudis in vitro. A l'estudi 1, 12 EO: anís estrellat, cassia, geraniol, llimona (LEM), limonè, farigola, arbre del te, coriandre (COR), pebrot, pebre negre, cúrcuma i gingebre (GIN), a Exp. [...]
Para mejorar la eficiencia de la fermentación ruminal, se evaluaron dos aditivos alimenticios, aceites esenciales (EO) y ácido guanidinoacético (GAA) en tres estudios in vitro. En el estudio 1, 12 EO: anís estrellado, casia, geraniol, limoncillo (LEM), limoneno, tomillo, árbol de té, cilantro (COR), pimiento, pimienta negra, cúrcuma y jengibre (GIN), en Exp. [...]
To improve rumen fermentation efficiency, two feed additives, essential oils (EO) and guanidinoacetic acid (GAA) were evaluated in three in vitro studies. In study 1, 12 EO: anise star, cassia, geraniol, lemongrass (LEM), limonene, thyme, tea tree, coriander (COR), capsicum, black pepper, turmeric and ginger (GIN), in Exp. [...]

2022  
2.
53 p, 643.5 KB Recubrimientos fotocatalíticos e inclusión de agentes potenciadores de su efectividad como estrategia alternativa en el control de biofilms: un estudio bibliográfico / Rodríguez Toranzo, Jenny ; Rodríguez Jerez, José Juan, dir. ; Ripollés Ávila, Carolina, dir. ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
Las enfermedades transmitidas por alimentos (ETAs), actualmente representan un número significativo de casos de hospitalizaciones e incluso fallecimientos a nivel mundial, problema importante que afecta a los sistemas de salud de los países implicados y también a su economía. [...]
2022
Màster Universitari en Qualitat d'Aliments d'Origen Animal [1364]  
3.
1 p, 1.8 MB Essential oils & biofilms : essential oils which inhibit the formation of biofilms / Carreño Bautista de Lisbona, Núria ; Tolrà Pérez, Roser, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Animal, de Biologia Vegetal i d'Ecologia) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències
2015
Grau en Biologia [812]  

Us interessa rebre alertes sobre nous resultats d'aquesta cerca?
Definiu una alerta personal via correu electrònic o subscribiu-vos al canal RSS.