Results overview: Found 28 records in 0.03 seconds.
Articles, 2 records found
Periodical publications, 3 records found
Research literature, 23 records found
Personal and institutional archives, 1 records found
Articles 2 records found  
1.
4 p, 44.4 KB Crítica de libros / Pujol, Josep (Pujol Andreu) (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Economia i d'Història Econòmica)
J. M. PILCHER, The Sausage Rebellion. Public Health, Provate Enterprise and Meat in Mexico City, 1890-1917. Albuquerque. University of New Mexico Press, 2006.
2006
Historia agraria, Vol. 45, Num. 45 (2006) , p. 195-198  
2.
33 p, 995.6 KB La acción estatal en el desarrollo industrial de Extremadura / Frutos Mejías, Luisa María
L'Estrémadure est une région essentiellement agricole. Le secteur secondaire ne représente que le 19% de sa population active et le 23% de son revenu régional, son économie étant caractéristique d'une zone sous-développée. [...]
Extremadura is primarily an agricultural region. The secondary sector occupies only 19% of the labour force, and generates only 23% of the regional product indicative of an economic structure characteristic of underdeveloped regions. [...]

1984
Documents d'anàlisi geogràfica, N. 4 (1984) p. 69-101  

Periodical publications 3 records found  
1.
6 p, 2.2 MB Boletín nyéléni
[S.l.] : [s.n.], 2010-
34 documents
2.
6 p, 2.2 MB Bulletin nyéléni
[S.l.] : [s.n.], 2010-
34 documents
3.
6 p, 2.3 MB Nyéléni newsletter
[Lloc de publicació no identificat] : [editor no identificat], 2010-
34 documents

Research literature 23 records found  1 - 10nextend  jump to record:
1.
1 p, 867.8 KB Bibliographic Review - The Technological Application of Resistant Starch and its Health Benefits on the Formulation of Pasta in the Food Industry / Farré Forcén, Inés ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
2024
Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]  
2.
1 p, 423.3 KB Proteolytic enzymes in the food industry : papain and bromelain / Perea Celeiro, Carla ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
2023
Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]  
3.
1 p, 464.3 KB Study of the viability for the creatioin of a lyophilised company promoting sustainable criteria and based on the strawberry industry / Lluch Cabré, Judit ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
2023
Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]  
4.
1 p, 175.4 KB Effect of medium-chain fatty acids on gut health of broiler chickens / Márquez Danesi, Juliet ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
2023
Grau en Veterinària [955]  
5.
1 p, 160.6 KB Proteolytic enzymes in the food industry / Rol López, Sandra ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
2022
Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]  
6.
1 p, 270.1 KB Biotechnological improvement in wine production : Modification of the ester content by designing new yeast strains / Palau Blanes, Gerard ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
2022
Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]  
7.
2 p, 560.6 KB L'ús d'antibiòtics en la indústria alimentària i la seva contribució al desenvolupament de resistències bacterianes / Vázquez Blasco, Sergio ; Jiménez López, Àngels, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Filologia Catalana) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències
L'aparició i propagació de patògens farmacoresistents, compromet la capacitat humana per tractar infeccions comunes. És alarmant la ràpida i exponencial propagació de bacteris multiresistents que provoquen infeccions intractables amb antimicrobians tradicionals. [...]
2021
Grau en Biologia [812]  
8.
1.1 MB La Obligación de ayudar en Peter Singer y la seguridad alimentaria / Silva, Renata Vanessa Paz ; Gamper Sachse, Daniel, dir. ; Dutra, Delamar, dir. ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Filosofia
El trabajo relaciona la obligación de ayudar de Singer, fundada en la responsabilidad moral de las personas ricas ayudar a los pobres, y la seguridad alimentaria. Para garantizar alimentos suficientes y saludables a la población cresciente, que deberá ser en torno de 10 mil millones de personas en 2050, la producción de alimentos tendrá que aumentar entre 60-70% mundialmente. [...]
The work relates Singer's obligation to assist the poor, based on the moral responsibility of rich to help the poor, and the food security. To ensure sufficient and healthy food for the growing population, which should be around 10 billion people in 2050, food production will have to increase between 60-70% worldwide. [...]
O trabalho relaciona a obrigação de ajudar em Singer, fundada na responsabilidade moral das pessoas ricas ajudarem os pobres, e a segurança alimentar. Para garantir alimentos suficientes e saudáveis ​​para a população crescente, que deve atingir cerca de 10 bilhões de pessoas em 2050, a produção de alimentos terá que aumentar entre 60-70% a nível mundial. [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2020.  
9.
1 p, 289.7 KB Production requirements to achieve self-supply of meat in Catalonia / Bayona Segura, Marta ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
2020
Grau en Veterinària [955]  
10.
46 p, 1.3 MB Estudio cuantitativo y composicional sobre biofilms monoespecie de microorganismos alterantes para la industria cárnica e interacción en el desarrollo de biofilms multiespecie / García Hernández, Nerea
La alteración de los alimentos constituye un grave problema económico para la industria alimentaria, generando pérdidas importantes. Un alimento alterado no necesariamente tiene que suponer un riesgo para la salud pública, pero carece de la calidad que los consumidores esperan de él. [...]
The alteration of food represent a serious economic problem in food industry, creating significant losses. An altered food does not necessarily have to pose a risk to public health, but it lacks the quality that consumers expect from it. [...]

2019  

Research literature : 23 records found   1 - 10nextend  jump to record:
Personal and institutional archives 1 records found  
1.
25 p, 260.3 KB Carnes Halal / Fàbregas i Comadran, Xavier
Se resumen las normas religiosas que definen las carnes halal y el procedimiento para su obtención por sacrificio ritual musulmán.
2002 (Memòria gastronòmica digital)
4 documents

Interested in being notified about new results for this query?
Set up a personal email alert or subscribe to the RSS feed.