Resultats globals: 4 registres trobats en 0.01 segons.
Articles, 3 registres trobats
Documents de recerca, 1 registres trobats
Articles 3 registres trobats  
1.
16 p, 2.8 MB Assessment of the Effects of the Synbiotic Combination of Bifidobacterium longum subsp. infantis CECT 7210 and Oligofructose-Enriched Inulin Against Digestive Bacterial Infections in a Piglet Model / Rodríguez-Sorrento, Agustina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Castillejos, Lorena (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; López-Colom, Paola (Universidad Agraria del Ecuador. Departamento de Producción Animal) ; Cifuentes-Orjuela, Gloria (Laboratorios Ordesa) ; Moreno-Muñoz, José A. (Laboratorios Ordesa) ; Martín Orúe, Susana M. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
The use of bifidobacteria as probiotics has proven to be beneficial in gastroenteric infections. Furthermore, prebiotics such as inulin can enhance the survival and growth of these bacteria. Two trials were performed to evaluate the effects of the administration of Bifidobacterium longum subsp. [...]
2022 - 10.3389/fmicb.2022.831737
Frontiers in microbiology, Vol. 13 (march 2022)  
2.
14 p, 2.1 MB Effects of Bifidobacterium longum Subsp. infantis CECT 7210 and Lactobacillus rhamnosus HN001, Combined or Not With Oligofructose-Enriched Inulin, on Weaned Pigs Orally Challenged With Salmonella Typhimurium / Rodríguez-Sorrento, Agustina (Universitat Autònoma de Barcelona. Servei de Nutrició i Benestar Animal) ; Castillejos, Lorena (Universitat Autònoma de Barcelona. Servei de Nutrició i Benestar Animal) ; López-Colom, Paola (Universitat Autònoma de Barcelona. Servei de Nutrició i Benestar Animal) ; Cifuentes-Orjuela, Gloria (Laboratorios Ordesa S. L) ; Rodríguez-Palmero, Maria (Laboratorios Ordesa S. L) ; Moreno-Muñoz, José Antonio (Laboratorios Ordesa S. L) ; Martín Orúe, Susana M. (Universitat Autònoma de Barcelona. Servei de Nutrició i Benestar Animal)
Salmonella is a common causative agent of enteric disease and is developing mechanisms of resistance to antimicrobials. Probiotics, such as bifidobacteria and lactobacilli, and prebiotic fibers are a potential alternative to counteract this pathogen as they have demonstrated effectiveness in preventing its adhesion, reducing intestinal damage, and enhancing the host immune system. [...]
2020 - 10.3389/fmicb.2020.02012
Frontiers in microbiology, Vol. 11 (august 2020)  
3.
14 p, 1.7 MB Effect of the degree of polymerization of fructans on ex vivo fermented human gut microbiome / Astó, Erola (Universitat de Barcelona. Departament de Nutrició, Ciències de l'Alimentació i Gastronomia) ; Méndez, Iago (Universitat Ramon Llull. ESADE) ; Rodríguez-Prado, Maria (Universitat Autònoma de Barcelona. Grup de Nutrició, Maneig i Benestar Animal) ; Cuñé, Jordi (Devicare S.A.) ; Espadaler Mazo, Jordi (AB-Biotics S.A.) ; Farran-Codina, Andreu (Universitat de Barcelona. Departament de Nutrició, Ciències de l'Alimentació i Gastronomia)
Prebiotic supplements are used to promote gastrointestinal health by stimulating beneficial bacteria. The aim of this study was to compare the potential prebiotic effects of fructans with increasing degrees of polymerization, namely fructooligosaccharides (FOS) and inulins with a low and high polymerization degree (LPDI and HPDI, respectively), using an ex vivo fermentation system to simulate the colonic environment. [...]
2019 - 10.3390/nu11061293
Nutrients, Vol. 11 Núm. 6 (june 2019) , p. 1293  

Documents de recerca 1 registres trobats  
1.
246 p, 5.3 MB Aplicación de dispersión de luz de infrarrojo próximo en la producción de derivados lácteos bajos en grasa con inulina / Arango, Oscar ; Castillo Zambudio, Manuel, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Trujillo, Antonio-José, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments
El objetivo de esta tesis fue evaluar la aplicación de un sensor de dispersión de luz de infrarrojo próximo para la caracterización y monitorización de procesos en la elaboración de derivados lácteos bajos en grasa, específicamente en queso fresco y yogur firme con adición de inulina como sustituto de grasa. [...]
The objective of this PhD dissertation was to evaluate the application of a near infrared light scattering sensor to the characterization and process monitoring in low fat dairy products, specifically in fresh cheese and set yogurt with inulin as a fat substitute. [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2015  

Us interessa rebre alertes sobre nous resultats d'aquesta cerca?
Definiu una alerta personal via correu electrònic o subscribiu-vos al canal RSS.