Resultats globals: 9 registres trobats en 0.02 segons.
Articles, 2 registres trobats
Documents de recerca, 7 registres trobats
Articles 2 registres trobats  
1.
13 p, 305.7 KB Effects of Cold Exposure on Some Physiological, Productive, and Metabolic Variables in Lactating Dairy Goats / Coloma Garcia, Wellington Napoleon (Universidad Agraria del Ecuador. Facultad de Medicina Veterinaria) ; Salama, Ahmed A. K. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Mehaba, Nabil (Tests and Trials Ltd. Monzón) ; Such i Martí, Francesc Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Caja López, Gerardo (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Low winter temperatures in some regions have a negative impact on animal performance, behavior, and welfare. The objective of this study was to evaluate some physiological, metabolic, and lactational responses of dairy goats exposed to cold temperatures for 3 weeks. [...]
2020 - 10.3390/ani10122383
Animals, Vol. 10 Núm. 12 (2020) , p. 2383  
2.
13 p, 131.5 KB Características de los sistemas de ordeño en ganado caprino y su relación con el estado sanitario de la ubre / Peris i Miras, Silvia (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Patologia i de Producció Animals) ; Such i Martí, Francesc Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Caja López, Gerardo (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Entre los factores que influyen sobre la producción lechera de rumiantes, cabe destacar los distintos sistemas y métodos de ordeño como uno de los que presentan mayor relación con el estado sanitario de la ubre de los animales. [...]
1998
Ovis, Núm. 54 (1998)  
 Accés restringit a la UAB

Documents de recerca 7 registres trobats  
1.
21 p, 689.6 KB Estudio de parámetros tecnológicos en leche de cabra obtenida bajo condiciones de estrés térmico por frío / Bonafede, Mauro F.
Se utilizaron muestras de leche provenientes de cabras estresados y no estresados térmicamente por frío, para determinar los posibles efectos del tratamiento sobre las propiedades tecnológicas de la leche como el tiempo de coagulación, la velocidad de agregación de la cuajada, la firmeza y la dureza de la textura obtenida. [...]
Milk samples were collected from cold-stressed and non-stressed goats to determine the possible effects on the technological milk properties as rennet clotting time, ratio of curd aggregation, firmness and texture hardness. [...]

2016  
2.
99 p, 1.7 MB Aplicación de las altas presiones hidrostáticas en la elaboración de queso de cabra / Buffa, Martín Nicolás ; Guamis López, Buenaventura, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Trujillo, Antonio-José, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Vegeu mnbresum1de1. pdf.
Bellaterra : Universitat Autònoma de Barcelona, 2005
3 documents
3.
214 p, 1.9 MB Effects of feeding different vegetal fat sources to increase conjugated linoleic acid in milk of small ruminants and interaction with fibrolytic enzymes / Bouattour, Mohamed Amine ; Casals Costa, Ramon, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
El objetivo principal de la presente tesis doctoral fue estudiar la posibilidad de mejorar la calidad nutritiva de la leche de oveja y de cabra, y en particular la concentración de ácido linoleico conjugado (CLA) mediante la incorporación de diferentes fuentes de lípidos vegetales a la ración. [...]
The present Doctoral Thesis was carried out to study the possibility of enhance the nutritive quality of sheep and goat milk using the incorporation of different sources of vegetal fat to the diet. The first experiment was performed to investigate the effects of feeding whole linseed (WLS) or linseed oil (LSO) to dairy ewes on lactational performance, milk and cheese fatty acids profile and CLA content. [...]

Bellaterra : Universitat Autònoma de Barcelona, 2007  
4.
36 p, 754.8 KB Estudi del tractament tèrmic i per alta pressió en les proteïnes i estructures proteiques de la llet de cabra / Felipe Cuyàs, Xavier ; Guamis López, Buenaventura, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
«ESTUDI DEL TRACTAMENT TÈRMIC I PER ALTA PRESSIÓ EN LES PROTEÏNES I ESTRUCTURES PROTEIQUES DE LA LLET DE CABRA» L'objectiu del treball d'investigació és observar els efectes del tractaments per alta pressió isostàtica en llet de cabra, especialment aquells referents a modificacions en l'estat de les proteïnes sèriques, caseïnes i estructura micel·lar de les caseïnes. [...]
«STUDY OF THERMAL AND PRESSURE TREATMENTS ON PROTEIN AND PROTEIN STRUCTURES ON GOAT'S MILK» The aim of the research work is to know the effect of high-pressure treatments on goat's milk, and, in particular, on whey proteins, casein and casein micelles. [...]

Bellaterra : Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària, 2001
2 documents
5.
169 p, 1.0 MB Genetic polymorphism in goat : study of the kappa casein, the betalactlobulin and the coenzyme a desaturasegenes / Yahyaoui, Mohamed Habib ; Folch, Josep M., dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Sánchez Bonastre, Armando, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Vegeu mhyresum1de1. pdf.
Bellaterra : Universitat Autònoma de Barcelona, 2004
2 documents
6.
170 p, 10.0 MB Procesos de proteolisis primaria que intervienen en la maduración del queso de cabra / Trujillo, Antonio-José (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Carretero Romay, Carmen, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Patologia i de Producció Animals)
Bellaterra : Universitat Autònoma de Barcelona, 2008
3 documents
7.
146 p, 934.8 KB Utilización de enzimas fibrolíticas en cabras lecheras : evaluación de su actividad y características fermentativas in vitro = Use of fibrolytic enzymes in dairy goats and in vitro evaluation of activity and fermentative characteristics / González García, Eliel ; Albanell Trullas, Elena, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Caja López, Gerardo, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
En una serie de experiencias in vivo e in vitro, se evaluaron los efectos de la suplementación con enzimas fibrolíticas a la ración de cabras lecheras. En la experiencia de lactación (Exp. 1) se estudió, mediante un diseño 'crossover' con 24 cabras Murciano-Granadinas a mediados de lactación y distribuidas en dos tratamientos (Control: sin suplementación, CON, n = 12; y Promote™: suplementadas con enzimas fibrolíticas a 0. [...]
A sequence of in vivo and in vitro experiences was carried out in order to evaluate the effects of supplementing dairy goat diets with fibrolytic enzymes. In the lactation experience (Exp. 1) the performance of the main figures of feed intake (DMI), milk production (PL) and milk composition (CL), and the change of body weight (BW) and body condition score (BCS) were studied by a 'crossover' experiment design with 24 Murciano-Granadinas dairy goats in mid lactation, randomly allocated in two treatments (Control: unsupplemented, CON, n = 12; and Promote™: supplemented with fibrolytic enzymes at 0. [...]

Bellaterra : Universitat Autònoma de Barcelona, 2005  

Us interessa rebre alertes sobre nous resultats d'aquesta cerca?
Definiu una alerta personal via correu electrònic o subscribiu-vos al canal RSS.