Resultados globales: 327 registros encontrados en 0.02 segundos.
Artículos, Encontrados 37 registros
Contribuciones a jornadas y congresos, Encontrados 13 registros
Libros y colecciones, Encontrados 5 registros
Documentos de investigación, Encontrados 250 registros
Materiales didácticos, Encontrados 1 registros
Fondos personales e institucionales, Encontrados 49 registros
Artículos Encontrados 37 registros  1 - 10siguientefinal  ir al registro:
1.
5 p, 897.3 KB The A-B-C of The Teaching and Learning of the Middle Level Cycle "Pharmacy and Parapharmacy Technician" in Vocational Education / Cladera Bohigas, Tònia (APAC (Associació de Professors d'Anglès de Catalunya))
The author briefly describes the main purpose of this certificate course, one of the options in vocational training offered by the public education system in Spain. It then gives details about the pedagogical approaches currently being applied in this course as well as the role of language in class and the benefits of using a foreign language instead of the students' L1. [...]
L'autora descriu breument l'objectiu d'aquest cicle d'educació secundària postobligatòria i detalla la metodologia actual, el rol de la llengua i els beneficis d'usar una llengua estrangera. També ofereix exemples de projectes, activitats educatives de qualitat i tècniques que poden ser útils a altres professors de Formació Professional.
La autora describe brevemente el objetivo de este ciclo de educación secundaria post-obligatoria y detalla la metodología actual, el rol de la lengua y los beneficios de usar una lengua extranjera. [...]

2022 - 10.5565/rev/clil.50
CLIL : Journal of Innovation and Research in Plurilingual and Pluricultural Education, Vol. 5 Núm. 1 (2022) , p. 69-73 (L'A-B-C de l'aprenentatge de continguts en contextos AICLE)  
2.
7 p, 1.7 MB Glycemic index of cracked corn, oat groats and rolled barley in horses / José Cunilleras, Eduard (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina i Cirurgia Animals) ; Hinchcliff, Kenneth W (The Ohio State University. Department of Veterinary Clinical Sciences) ; Taylor, L. E. (The Ohio State University. Department of Veterinary Clinical Sciences)
Muscle glycogen synthesis depends on glucose availability. This study was undertaken to determine the glycemic and insulinemic response of horses to equal amounts of hydrolyzable carbohydrates (starch and sugar) in the form of one of three grain meals or intragastric administration of a glucose solution. [...]
2004 - 10.2527/2004.8292623x
Journal of animal science, Vol. 82 Núm. 9 (2004) , p. 2623  
3.
4 p, 172.2 KB Energy expenditure of critically ill neonatal foals / José Cunilleras, Eduard (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina i Cirurgia Animals) ; Viu Mella, Judit (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina i Cirurgia Animals) ; Cesarini Latorre, Carlota (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina i Cirurgia Animals) ; Armengou Ruiz, Lara (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina i Cirurgia Animals) ; Monreal Bosch, Luis (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina i Cirurgia Animals) ; Corradini, Ignacio (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina i Cirurgia Animals)
Reasons for performing study: Nutritional support in critically ill neonatal foals is of great importance given their high metabolic rate and minimal stores of energy and protein. Nutrient requirements of healthy growing foals have been estimated based on daily milk intake; however, little is known about the resting energy expenditure (REE) of sick foals. [...]
2012 - 10.1111/j.2042-3306.2011.00500.x
Equine Veterinary Journal, Vol. 44 Núm. 41 (2012) , p. 48-51  
4.
10 p, 398.1 KB Degree of Saturation and Free Fatty Acid Content of Fats Determine Dietary Preferences in Laying Hens / Palomar, María (Universidad CEU Cardenal Herrera. Departamento de Ciencia Animal y de los Alimentos) ; Soler Sanchis, María Dolores (Universidad CEU Cardenal Herrera. Departamento de Ciencia Animal y de los Alimentos) ; Roura, Eugeni (University of Queensland. Centre for Nutrition and Food Sciences) ; Sala Pallarés, Roser (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Piquer Querol, Olga (Universidad CEU Cardenal Herrera. Departamento de Ciencia Animal y de los Alimentos) ; Garcés-Narro, Carlos (Universidad CEU Cardenal Herrera. Departamento de Ciencia Animal y de los Alimentos)
Behavioural and genetic evidence shows that the taste system is intimately related to the sensing of nutrients with consequences for poultry nutrition practices. A better understanding of how chickens may sense fat could provide the background for selecting feedstuffs used in poultry feeds. [...]
2020 - 10.3390/ani10122437
Animals, Vol. 10 Núm. 12 (2020) , p. 2437  
5.
22 p, 769.8 KB Influence of particle size and xylanase in corn-soybean pelleted diets on performance, nutrient utilization, microbiota and short-chain fatty acid production in young broilers / Melo Duran, Diego Alexander (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; González-Ortiz, Gemma (AB Vista. Marlborough) ; Sala Pallarés, Roser (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Villagómez Estrada, Sandra (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Bedford, Michael R. (AB Vista. Marlborough) ; Graham, Hadden (AB Vista. Marlborough) ; Solà Oriol, David (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Pérez Hernández, José Francisco (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
The objective of this study was to investigate the effects of particle size and xylanase supplementation in corn-based pellet diets on the performance and digestive traits in young broilers. A total of 512 male Ross 308 broilers were used in a 21-day study. [...]
2020 - 10.3390/ani10101904
Animals, Vol. 10 Núm. 10 (2020) , p. 1904  
6.
12 p, 336.7 KB Effect of fibrous diet and vitamin C inclusion on uniformity, carcass traits, skeletal strength, and behavior of broiler breeder pullets / Asensio, X. (Aviagen) ; Abdelli, Nedra (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Piedrafita Arilla, Jesús (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Soler, M. D. (Universidad CEU Cardenal Herrera. Departamento de Producción y Sanidad Animal) ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
This experiment studied the effect of broiler breeder nutritional strategies on uniformity, carcass traits, tibia parameters, and behavior during rearing and prebreeder periods (up to 22 wk of age). One-day-old pullets (n = 384) were randomly assigned to 4 treatments arranged as a 2 × 2 factorial, with 2 fiber levels (control vs. [...]
2020 - 10.1016/j.psj.2020.01.015
Poultry Science, Vol. 99 (march 2020) , p. 2633-2644  
7.
19 p, 1.6 MB Comparing the accuracy of PCR-capillary electrophoresis and cuticle microhistological analysis for assessing diet composition in ungulates : a case study with Pyrenean chamois / Espunyes, Johan (Universitat Autònoma de Barcelona. Servei d'Ecopatologia de Fauna Salvatge) ; Espunya Prat, M. Carme (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Bioquímica i de Biologia Molecular) ; Chaves, Sara (Universitat Autònoma de Barcelona. Servei d'Ecopatologia de Fauna Salvatge) ; Calleja, Juan Antonio (Centre de Recerca Ecològica i d'Aplicacions Forestals) ; Bartolomé, Jordi (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Serrano Ferron, Emmanuel (Universitat Autònoma de Barcelona. Servei d'Ecopatologia de Fauna Salvatge)
The study of diet composition is required to understand the interactions between animal and plant ecosystems. Different non-invasive techniques applied on faecal samples have commonly been used for such purposes, with cuticle microhistological analysis (CMA) and emerging DNA-based methods being the most relevant. [...]
2019 - 10.1371/journal.pone.0216345
PloS one, Vol. 14 Núm. 5 (2019)  
8.
3 p, 708.8 KB Efecto de la dosis de cloruro de litio en la aversión condicionada a hojas de olivo en caprino / Manuelian, Carmen L. (Universitat Autònoma de Barcelona. Grup de Recerca en Remugants (G2R)) ; Albanell Trullas, Elena (Universitat Autònoma de Barcelona. Grup de Recerca en Remugants (G2R)) ; Caja López, Gerardo (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Salama, Ahmed A. K. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
2011
AIDA: XIV Jornadas sobre Producción Animal, Vol. 1 (2011) , p. 219-221  
9.
8 p, 1.7 MB Creación y persistencia de la aversión condicionada a hojas de vid en ovino. Aplicación al pastoreo de viñedos en primavera / Manuelian, Carmen L. (Universitat Autònoma de Barcelona. Grup de Recerca en Remugants (G2R)) ; Albanell Trullas, Elena (Universitat Autònoma de Barcelona. Grup de Recerca en Remugants (G2R)) ; Caja López, Gerardo (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Rovai, Maristela (Universitat Autònoma de Barcelona. Grup de Recerca en Remugants (G2R)) ; Giralt Vidal, Ll. (Institut Català de la Vinya i el Vi) ; Salama, Ahmed A. K. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Domingo Gustems, Carme (Institut Català de la Vinya i el Vi)
El pastoreo en viñedos se ve limitado por el daño que las ovejas pueden provocar en el cultivo, dada la alta palatabilidad de las hojas de vid. El objetivo del presente trabajo fue crear aversión a hojas de vid y evaluar su persistencia en ovejas (Manchega, n = 12; Lacaune, n = 12) durante tres años. [...]
2014
Revista Pastos, Vol. 44 Núm. 1 (2014)  
10.
16 p, 1.0 MB Characterization of the porcine nutrient and taste receptor gene repertoire in domestic and wild populations across the globe / da Silva, Elizabete C. (Centre de Recerca en Agrigenòmica) ; de Jager, Nadia (University of Queensland. Centre for Nutrition and Food Sciences.) ; Burgos-Paz, William (Centre de Recerca en Agrigenòmica) ; Reverter, Antonio (CSIRO. Agriculture and Food) ; Roura, Eugeni (University of Queensland. Centre for Nutrition and Food Sciences) ; Perez-Enciso, Miguel (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
The oral GPCR nutrient/taste receptor gene repertoire consists of the Tas1r family (sweet and umami tastes), the Tas2r family (bitter taste) as well as several other potential candidate sensors of amino acids, peptones and fatty acids. [...]
2014 - 10.1186/1471-2164-15-1057
BMC genomics, Vol. 15 (2014)  

Artículos : Encontrados 37 registros   1 - 10siguientefinal  ir al registro:
Contribuciones a jornadas y congresos Encontrados 13 registros  1 - 10siguiente  ir al registro:
1.
1 p, 2.0 MB PUFA Losses after cooking of chicken meat / López Ferrer, Sigfrid (Universitat Autònoma de Barcelona. Unitat de Nutrició i Alimentació Animal) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Grashorn, M. A. P. (Universität Hohenheim (Stuttgart, Alemanya))
To study the changes of the fatty acid (FA) profile of Long-Chain omega-3 (LCn3) enriched meat after coo¬ king under consumer conditions.
2002
, 2002  
2.
1 p, 162.3 KB Performance of growing-finishing pigs fed barley diets supplemented with different levels of beta-glucanase / Mascarell Casulleras, José ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Brufau de Barbera, Joaquim ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Puchal i Mas, Francesc 1933-
Recent studies have been more concerned with enzymatic supplementation of diets for young pigs which digestive system is not yet well-developed, than for the fully-developed pig, where these growth promoters seem to have less effect on productive efficency of the animal. [...]
2002
, 2002  
3.
1 p, 112.3 KB Oxidative status of dietary fat influences lipid stability of erythrocytes in chickens / Schiavone, A. ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
2008
, 2008  
4.
1 p, 194.0 KB Importance of nutrition in captive breeding programs of endangered bird species : some practical examples / Marqués Díez, Helena ; Juan Sallés, Carles ; Parás, A. ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
The success of a captive breeding program for any endangered species depends on many factors among which is nutrition. The science of zoo nutrition has greatly advanced in the last 20 years, and continues to do so, providing a growing solid base to formulate diets for captive wild animals. [...]
2001
, 2001  
5.
1 p, 2.4 MB Ileum and whole-tract digestibility of carbohydrates contained in a corn- or a sorghum-acorn-based diets fed on finishing Landrace and Iberian pigs / Morales Peñacoba, Joaquín ; Pérez Hernández, José Francisco (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Gasa, Josep
2003
-, : 2003  
6.
1 p, 2.4 MB Ileum and whole-tract digestibility of carbohydrates contained in a corn- or a sorghum-acorn-based diets fed on finishing Landrace and Iberian pigs / Morales, J. ; Pérez Hernández, José Francisco ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Gasa, Josep (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Starch is the storage polysaccharide of higher plants and a major source for animals. However, despite is its simple composition the digestion of starch may be dependent of feed ingredients and animal characteristics.
2001
, 2001  
7.
1 p, 1.6 MB An increased hindgut fermentation promoted major changes on the VFA profile but not on the total VFA concetration of the digesta contents / Morales, J. ; Pérez Hernández, José Francisco ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Gasa, Josep
Volatile fatty acids, principally acetate, propionate and butyrate, are produced in the caecum-colon of pigs as end products of the microbial fermentation. The present abstract tryes to explore on the changes on the VFA concentration and profiles observed in Landrace and Iberian pigs fed on different sources of carbohydrates (high v. [...]
2001
-, : 2001  
8.
1 p, 1.6 MB Comparative digestibility and productive performances between Landrace and Iberian pigs fed on a corn- or a sorghum-acorn- based diet / Morales, J. ; Pérez Hernández, José Francisco ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Gasa, A. ; Gasa, Josep
Although digestible energy (DE) values for most commonly used feeds in pig industry are mainly predicted by their chemical composition, other likely effects could affect digestibility. The present paper try to explore the effects likely caused by animal breed (lean v. [...]
2001
-, : 2001  
9.
1 p, 2.0 MB PUFA Losses after Cooking of Chicken Meat / López Ferrer, Sigfrid ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Barroeta, Ana Cristina ; Grashorn, M. A.
2001
-, : 2001  
10.
1 p, 1.8 MB Effect of Natural Antioxidants on the Oxidative Stability of Eggs / Galobart i Cots, Jaume ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Codony, Rafael
Due to the increase in the production of co3 PUFA enriched eggs, prevention of lipid oxidation in such products became more important. Dietary supplementation with alpha-tocopherol has been reported to increase the oxidative stability of animal products (Lauridsen et al. [...]
2002
, 2002  

Contribuciones a jornadas y congresos : Encontrados 13 registros   1 - 10siguiente  ir al registro:
Libros y colecciones Encontrados 5 registros  
1.
68 p, 5.9 MB Contribución al I Congreso Nacional de Sanidad del Laboratorio de Higiene de la Alimentación y de la Nutrición y Técnica Bromatológica / Carrasco Cadenas, Enrique
Madrid : [s.n.], 1934 (Publicaciones de la "Escuela Nacional de Sanidad")  
2.
15 p, 11.1 MB Defensa del niño frente a los trastornos nutritivos / Aldecoa Juaristi, José Luis.
[Madrid] : Ministerio de la Gobernación, Dirección General de Sanidad, Servicio de Sanidad Infantil y maternal, [1942] (Al Servicio de España y del Niño español ; 49)  
3.
10 p, 1.1 MB Laboratorio de diétetica infantil / Selfa, José
[Madrid] : Ministerio de la Gobernación, Dirección General de Sanidad, Sección de Puericultura, Maternología e Higiene Escolar, 1941 (Al Servicio de España y del Niño español ; 38)  
4.
9 p, 613.0 KB Ración alimenticia del niño normal / Ruiz Santamaría, Juan A.
Madrid : Ministerio de la Gobernación, Dirección General de Sanidad, Sección de Puericultura, Maternología e Higiene Escolar, 1941 (Al Servicio de España y del Niño español ; 36)  
5.
13 p, 3.6 MB La alimentación del niño pequeño y su influencia en las cifras de mortalidad infantil / Suñer Ordóñez, Enrique.
[Madrid] : Ministerio del Interior, Servicio Nacional de Sanidad, Sección de Maternología, Puericultura e Higiene Escolar, [1938] (Al Servicio de España y del Niño español ; 12)  

Documentos de investigación Encontrados 250 registros  1 - 10siguientefinal  ir al registro:
1.
5.6 MB Values and preferences about meat consumption : synthesis and integration in dietary guideline recommendations / Valli, Claudia ; Alonso Coello, Pablo, dir. ; Rabassa Bonet, Montserrat, dir. ; Bonfill, X. (Xavier), dir.
Antecedents Hi han diferents factors, relacionats amb la salut i altres aspectes, que influeixen en els valors i les preferències de les persones sobre la ingesta de carn. La identificació i incorporació dels valors i preferències de les persones en el procés d'elaboració de les guies alimentàries garanteix que les recomanacions siguin més fàcils d'acceptar i complir per part dels que pretenen beneficiar-se de les directrius. [...]
Antecedentes Existe una gama de diferentes factores, relacionados con la salud y otros aspectos, que influyen en los valores y preferencias de las personas sobre el consumo de carne. La identificación e incorporación de los valores y preferencias de las personas en el proceso de desarrollo de las guías alimentarias asegura que las recomendaciones sean más fácilmente aceptadas y cumplidas por aquellos que se beneficiarán de las pautas. [...]
Background There is a range of different factors, health and non-health related, influencing peoples' values and preferences about meat consumption. The identification and incorporation of people's values and preferences in dietary guideline development process ensures that recommendations will be more easily accepted, implemented, and adhered to by those intended to benefit from the guidelines. [...]

2023  
2.
1 p, 1.7 MB Camel milk : composition, techno-functional properties and health benefits / Bonilla Castela, Marta ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
2024
Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]  
3.
1 p, 571.1 KB High fructose corn syrup and metabolic alterations associated with elevate fructose consumption / Pérez Fortià, Ona ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
2024
Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]  
4.
1 p, 1.1 MB Nutritional Evaluation of the Diet in School Cafeterias : A Focus on Childhood / Moravska, Ilona ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
2024
Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]  
5.
1 p, 168.0 KB Healthy catering for today's youth and tomorrow's seniors / Dalmau Beltran, Víctor ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
2023
Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]  
6.
1 p, 220.0 KB Ergogenic aids related to protein: their impact on health and physical performance / Kazadi Orlova, Maria Luisa ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
2023
Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]  
7.
1 p, 505.6 KB Study on the effect of the chocolate manufacturing process on its antioxidant capacity / Caballé Ibars, Mariona ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
2023
Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]  
8.
1 p, 5.7 MB Fast food, what price are we willing to pay? / Brull van Elk, Maria ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
2023
Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]  
9.
1 p, 179.4 KB A CRISPR way for accelerating improvement of food crops / Rius Rodó, Glòria ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
2023
Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]  
10.
1 p, 440.8 KB Exploring the potential of black soldier fly larvae oil as a sustainable ingredient in broiler feed / Kamp, Moritz ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
2023
Grau en Veterinària [955]  

Documentos de investigación : Encontrados 250 registros   1 - 10siguientefinal  ir al registro:
Materiales didácticos Encontrados 1 registros  
1.
5 p, 861.7 KB FSTA : Food Science and Technology Abstracts / Universitat Autònoma de Barcelona. Biblioteca de Veterinària ; Universitat Autònoma de Barcelona. Servei de Biblioteques
Base de dades bibliogràfica sobre ciència i tecnologia dels aliments, biotecnologia, microbiologia, toxicologia i nutrició.
2021 (Bases de dades)
2 documentos

Fondos personales e institucionales Encontrados 49 registros  1 - 10siguientefinal  ir al registro:
1.
7 p, 292.5 KB Suplementación" de calcio y fósforo en la nutrición de perros y gatos. No, como "complemento" del alimento ! / Camps i Rabadà, Jaume 1930-
Como el Suplementar el omnipresente calcio, y su compañero el Fósforo, en los alimentos para perros y para gatos, ya completo, o bien: El Complementar, aunque sea a ojo, un alimento para "hacerlo" más o menos, completo. [...]
2017  
2.
1 p, 2.0 MB PUFA Losses after cooking of chicken meat / López Ferrer, Sigfrid (Universitat Autònoma de Barcelona. Unitat de Nutrició i Alimentació Animal) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Grashorn, M. A. P. (Universität Hohenheim (Stuttgart, Alemanya))
To study the changes of the fatty acid (FA) profile of Long-Chain omega-3 (LCn3) enriched meat after coo¬ king under consumer conditions.
2002
, 2002  
3.
1 p, 162.3 KB Performance of growing-finishing pigs fed barley diets supplemented with different levels of beta-glucanase / Mascarell Casulleras, José ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Brufau de Barbera, Joaquim ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Puchal i Mas, Francesc 1933-
Recent studies have been more concerned with enzymatic supplementation of diets for young pigs which digestive system is not yet well-developed, than for the fully-developed pig, where these growth promoters seem to have less effect on productive efficency of the animal. [...]
2002
, 2002  
4.
1 p, 112.3 KB Oxidative status of dietary fat influences lipid stability of erythrocytes in chickens / Schiavone, A. ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
2008
, 2008  
5.
1 p, 194.0 KB Importance of nutrition in captive breeding programs of endangered bird species : some practical examples / Marqués Díez, Helena ; Juan Sallés, Carles ; Parás, A. ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
The success of a captive breeding program for any endangered species depends on many factors among which is nutrition. The science of zoo nutrition has greatly advanced in the last 20 years, and continues to do so, providing a growing solid base to formulate diets for captive wild animals. [...]
2001
, 2001  
6.
1 p, 2.4 MB Ileum and whole-tract digestibility of carbohydrates contained in a corn- or a sorghum-acorn-based diets fed on finishing Landrace and Iberian pigs / Morales Peñacoba, Joaquín ; Pérez Hernández, José Francisco (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Gasa, Josep
2003
-, : 2003  
7.
1 p, 2.4 MB Ileum and whole-tract digestibility of carbohydrates contained in a corn- or a sorghum-acorn-based diets fed on finishing Landrace and Iberian pigs / Morales, J. ; Pérez Hernández, José Francisco ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Gasa, Josep (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Starch is the storage polysaccharide of higher plants and a major source for animals. However, despite is its simple composition the digestion of starch may be dependent of feed ingredients and animal characteristics.
2001
, 2001  
8.
1 p, 1.6 MB An increased hindgut fermentation promoted major changes on the VFA profile but not on the total VFA concetration of the digesta contents / Morales, J. ; Pérez Hernández, José Francisco ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Gasa, Josep
Volatile fatty acids, principally acetate, propionate and butyrate, are produced in the caecum-colon of pigs as end products of the microbial fermentation. The present abstract tryes to explore on the changes on the VFA concentration and profiles observed in Landrace and Iberian pigs fed on different sources of carbohydrates (high v. [...]
2001
-, : 2001  
9.
1 p, 1.6 MB Comparative digestibility and productive performances between Landrace and Iberian pigs fed on a corn- or a sorghum-acorn- based diet / Morales, J. ; Pérez Hernández, José Francisco ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Gasa, A. ; Gasa, Josep
Although digestible energy (DE) values for most commonly used feeds in pig industry are mainly predicted by their chemical composition, other likely effects could affect digestibility. The present paper try to explore the effects likely caused by animal breed (lean v. [...]
2001
-, : 2001  
10.
1 p, 2.0 MB PUFA Losses after Cooking of Chicken Meat / López Ferrer, Sigfrid ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Barroeta, Ana Cristina ; Grashorn, M. A.
2001
-, : 2001  

Fondos personales e institucionales : Encontrados 49 registros   1 - 10siguientefinal  ir al registro:
¿Le interesa recibir alertas sobre nuevos resultados de esta búsqueda?
Defina una alerta personal vía correo electrónico o subscríbase al canal RSS.