Resultats globals: 17 registres trobats en 0.10 segons.
Articles, 5 registres trobats
Documents de recerca, 7 registres trobats
Documents gràfics i multimèdia, 5 registres trobats
Fons personals i institucionals, 7 registres trobats
Articles 5 registres trobats  
1.
4 p, 56.7 KB Consumers' sensory analysis of beef hamburger and tartare / Pellattiero, Erika (Università degli Studi di Padova) ; Manuelian, Carmen L (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Niero, Giovanni (Università degli Studi di Padova) ; De Marchi, Massimo (Università degli Studi di Padova)
In the last years, consumers preferences are more likely to purchase processed-meat products instead of single meat cuts. To adapt to the new demand, beef industry needs to study consumers’ sensory perception of the newly developed products to ensure their acceptability. [...]
Slovak University of Agriculture in Nitra, 2018 - 10.15414/afz.2018.21.04.145-148
Acta Fytotechnica et Zootechnica  
2.
18 p, 685.7 KB Effect of Feeding Olive Pomace Acid Oil on Dark Chicken Meat Lipid Composition, Oxidative Stability, Color, and Sensory Acceptance / Albendea, Paula (Universitat de Barcelona. Institut de Recerca en Nutrició i Seguretat Alimentària) ; Guardiola Ibarz, Francesc (Universitat de Barcelona. Institut de Recerca en Nutrició i Seguretat Alimentària) ; Rafecas, Magdalena (Universitat de Barcelona. Departament de Nutrició, Ciències de l'Alimentació i Gastronomia) ; Vichi, Stefania (Universitat de Barcelona. Institut de Recerca en Nutrició i Seguretat Alimentària) ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Verdú, Marçal (BonÀrea Agrupa) ; Tres, Alba (Universitat de Barcelona. Institut de Recerca en Nutrició i Seguretat Alimentària)
One current aim of the chicken meat industry is to reduce production costs, which can be achieved using by-products as feed ingredients. Additionally, this can contribute to the food chain sustainability. [...]
2023 - 10.3390/ani13081343
Animals, Vol. 13 (april 2023)  
3.
16 p, 949.1 KB Animal Welfare and Meat Quality Assessment in Gas Stunning during Commercial Slaughter of Pigs Using Hypercapnic-Hypoxia (20% CO2 2% O2) Compared to Acute Hypercapnia (90% CO2 in Air) / Atkinson, Sophie (SLU. Department of Animal Environment and Health) ; Algers, Bo (SLU. Department of Animal Environment and Health) ; Pallisera i Lloveras, Joaquim (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries) ; Velarde, Antonio (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries) ; Llonch, Pol (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
This study assessed aversion, stunning effectiveness, and product quality of nitrogen and carbon dioxide (CO2) mixtures used for stunning pigs. A total of 1852 slaughter pigs divided into two similar batches was assessed during routine slaughter in a Swedish commercial abattoir using either hypercapnic-hypoxia (20% CO2 and less than 2% O2; 20C2O) or hypercapnia (90% CO2; 90C) gas mixtures. [...]
2020 - 10.3390/ani10122440
Animals, Vol. 10 Núm. 12 (2020) , p. 2440  
4.
20 p, 1.0 MB The effects of environmental enrichment on the physiology, behaviour, productivity and meat quality of pigs raised in a hot climate / Fábrega i Romans, Emma (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries) ; Marcet-Rius, Míriam (IRSEA (Research Institute in Semiochemistry and Applied Ethology). Physiological and Behavioural Mechanisms of Adaptation Department) ; Vidal, Roser (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries) ; Escribano Tortosa, Damián (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Cerón, José Joaquín (Universidad de Murcia. Laboratorio Interdisciplinario de Análisis Clínicos Interlab) ; Manteca Vilanova, Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Velarde, Antonio (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries)
Some positive effects regarding the use of enrichment material on the stimulation of pig exploration and a reduction in redirected behaviour was reported. This study aims to evaluate the effects of four enrichment materials on the behaviour, physiology/health, performance and carcass and meat quality in pigs kept in Spanish production conditions. [...]
2019 - 10.3390/ani9050235
Animals, Vol. 9 Núm. 5 (may 2019) , p. 235  
5.
5 p, 71.0 KB Effect of maternal feed intake during mid-gestation on pig performance and meat quality at slaughter / Cerisuelo, Alba ; Sala Pallarés, Roser (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Coma Subirà, Jaume ; Carrión, Domingo ; Gasa, Josep (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
A study was conducted to evaluate, under commercial conditions, the effect of a high feed intake during mid-gestation on postnatal growth performance and meat quality of the progeny. Sows from 1 to 7 parities were divided into two treatments, control (C) and experimental (E). [...]
2006
Archives Animal Breeding, Núm. 49 (2006) , p. 57-61  

Documents de recerca 7 registres trobats  
1.
268 p, 6.4 MB Functional analysis of candidate genes for meat quality traits and muscle transcriptomics in pigs / Criado Mesas, Lourdes ; Folch, Josep M., dir.
Avui dia el consum mundial de carn està creixent, sent la carn de porc una de les més consumides. La millora de la qualitat de la carn està subjecta als requisits del consumidor per productes carnis més saludables i saborosos. [...]
Hoy en día el consumo mundial de carne está creciendo, siendo la carne de cerdo una de las más consumidas. La mejora de la calidad de la carne está sujeta a los requisitos del consumidor por productos cárnicos más saludables y sabrosos. [...]
Nowadays, global meat consumption is rising, being pork one of the most consumed meats. The improvement of meat quality is subjected to consumer preferences for healthier and tastier meat products. Fatty acid composition and intramuscular fat are important factors determining meat quality traits, although a complex network of processes and pathways are involved. [...]

2020  
2.
415 p, 6.7 MB Modulation of porcine production and molecular phenotypes by nutrition and genetics / Mármol-Sánchez, Emilio ; Amills i Eras, Marcel, dir.
La regulació de l'engreixament porcí i la qualitat de la carn són encara poc coneguts. Inicialment, vam investigar la variabilitat de gens candidats localitzats a regions QTL associades amb caràcters de qualitat de la carn i contingut i composició de greix intramuscular. [...]
La regulación del engrasamiento porcino y la calidad de la carne son aún poco conocidos. Inicialmente, investigamos la variabilidad de genes candidatos localizados en regiones QTL asociadas con caracteres de calidad de la carne y contenido y composición de grasa intramuscular. [...]
The genetic modulators of porcine fatness and meat quality traits, as well as their mechanisms of action, are still poorly understood. First, we investigated the variability of candidate genes located within QTL regions associated with meat quality traits and intramuscular fat content and composition. [...]

2020  
3.
1 p, 2.2 MB Improvement of pork meat quality with proteomics / Ramió Mateu, Iona ; Bassols Teixidó, Anna Maria, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Bioquímica i de Biologia Molecular) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències
2015
Grau en Biotecnologia [815]  
4.
232 p, 2.2 MB Calidad de la carne de cerdo, efecto de la congelacion y descongelacion, uso del calentamiento dielectrico para la descongelacion y la espectroscopia dielectrica para evaluar la calidad tecnologica / Bekele Beshah, Wondwossen ; Serra Dalmau, Xavier, dir. ; Picouet, Pierre, dir. ; Trujillo, Antonio-José, tut. ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments
La calidad de la carne de cerdo está determinada por múltiples factores que están interrelacionados entre sí, ya que durante el periodo antes del sacrificio, los animales experimentan situaciones de estrés que repercuten en su bienestar. [...]
The quality of pork is determined by many factors that are interrelated, since during the period before slaughter animals experience stress affecting their welfare. These items related to ante-mortem period may subsequently affect the quality of the meat. [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2014  
5.
182 p, 3.0 MB Dissecting the Genetic Basis of Pig Intramuscular Fatty Acid Composition / Ramayo-Caldas, Yuliaxis ; Folch, Josep M., dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Perez-Enciso, Miguel, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments
El cerdo (Sus scrofa domestica) constituye una de las principales fuentes de carne para la humanidad, y es también un excelente modelo animal para el estudio de enfermedades metabólicas en humanos. [...]
Pigs (Sus scrofa) are relevance to humans, both as a source of food and as an animal model for scientific progress. Technological, nutritional and organoleptic properties of pork meat quality are highly dependent on lipid content and fatty acid (FA) composition. [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2013  
6.
1 p, 642.2 KB Application of proteomics in the study of pig meat quality / Argany Estivill, Mireia ; Bassols Teixidó, Anna Maria, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Bioquímica i de Biologia Molecular) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències
2014
Grau en Bioquímica [814]  
7.
2 p, 371.1 KB Carn de senglar : qualitat canal-carn, sanitària, nutricional i gastronòmica / Fàbregas i Comadran, Xavier
2005 (Memoria cárnica digital)  

Documents gràfics i multimèdia 5 registres trobats  
1.
886x576, 49.5 KB Calidad de producto en canales y carnes de porcino : Matadero Frigorífico de Avinyó / Fàbregas i Comadran, Xavier ; Ferrao Quintana, Jordi
En los últimos años, el concepto de calidad ha tomado una importancia decisiva en todos los procesos de producción e industrialización y también en la empresas de servicios. Los mataderos, como empresas que transforman animales vivos en canales o carne se encuentran en el punto medio del sector, al final de la fase de producción del animal vivo y al inicio de la fase de industrialización y distribución de canales, despojos, carnes y productos cárnicos. [...]
En els darrers anys el concepte de qualitat ha pres una importància decisiva en tots els processos de producció i industrialització i també en les empreses de serveis. Els escorxadors, com empreses que transformen animals vius en canals o carn, es troben en el punt mig del sector, al final de la fase de producció de l'animal viu i a l'inici de la fase d'industrialització i distribució de canals, despulles i carns i productes carnis. [...]

1996 (Memoria cárnica digital)
124 documents
2.
770x1182, 89.9 KB Calidad de la canal y de la carne en pavo blanco / Fàbregas i Comadran, Xavier
El pavo blanco se ha establecido sólidamente durante todo el calendario anual como una carne alternativa al pollo, especialmente en su presentaciones por piezas o fileteados en bandeja. También ha tomado preeminencia como carne festiva, como alternativa al pollo de payés por Navidad, quizás por influencia anglosajona. [...]
El gall dindi blanc s'ha establert sòlidament durant tot el calendari anual com una carn alternativa al pollastre, especialment en les seves presentacions per peces o filetejades en safata. També ha pres importància com a carn festiva, com alternativa al pollastre de pagès per Nadal, potser per la influència anglosaxona. [...]

1994 (Memoria cárnica digital)
33 documents
3.
1182x772, 251.3 KB Calidad de la canal y de la carne en patos y ocas / Fàbregas i Comadran, Xavier
El foie, junto con el caviar, el marisco, el jamón ibérico y el champagne, son los paradigmas de la gastronomía de lujo. Mientras que el pato mudo da la mejor carne, el pato Moulard proporciona el foie más consumido y su carne es un buen subproducto. [...]
El foie, juntament amb el caviar, el marisc, el pernil ibèric i el cava, són els paradigmes de la gastronomia de luxe. Mentre que l'ànec mut dóna la millor carn, l'ànec Moulard proporciona el foie més venut i la seva carn és un bon subproducte. [...]

1993 (Memoria cárnica digital)
41 documents
4.
1182x781, 157.0 KB Calidad de la canal y de la carne en aves : Gallus domesticus / Fàbregas i Comadran, Xavier
La calidad de la canal en aves presenta un rango de variación más rígido que el resto de especies de consumo. Prioriza un peso canal (PC) y un color de la piel óptimo para cada región y/o país y un estado de engrasamiento adecuado. [...]
La qualitat de la canal en aus presenta un rang de variació més rígid que la resta d'espècies de consum. Prioritza un pes canal (PC) i un color de la pell òptim per a cada regió i/o país i un estat d'engreixament adequat. [...]

Bellaterra, Barcelona 2000 (Memoria cárnica digital)
143 documents
5.
938x631, 181.6 KB Calidad de la canal y de la carne en bovino / Fàbregas i Comadran, Xavier
La calidad de la canal comprende la clase de conformación, el estado de engrasamiento y el peso canal (PC). Da una idea del rendimiento a la canal (RC) y del rendimiento al despiece. Es el factor de calidad más valorado por entradores y carniceros. [...]
La qualitat de la canal comprèn la classe de conformació, l'estat d'engreixament i el pes de la canal (PC). Dóna una idea del rendiment a la canal (RC) i del rendiment a l'especejament. És el factor de qualitat més valorat per entradors i carnissers. [...]

Sort 1992 (Memoria cárnica digital)
69 documents

Fons personals i institucionals 7 registres trobats  
1.
5 p, 71.0 KB Effect of maternal feed intake during mid-gestation on pig performance and meat quality at slaughter / Cerisuelo, Alba ; Sala Pallarés, Roser (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Coma Subirà, Jaume ; Carrión, Domingo ; Gasa, Josep (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
A study was conducted to evaluate, under commercial conditions, the effect of a high feed intake during mid-gestation on postnatal growth performance and meat quality of the progeny. Sows from 1 to 7 parities were divided into two treatments, control (C) and experimental (E). [...]
2006
Archives Animal Breeding, Núm. 49 (2006) , p. 57-61  
2.
886x576, 49.5 KB Calidad de producto en canales y carnes de porcino : Matadero Frigorífico de Avinyó / Fàbregas i Comadran, Xavier ; Ferrao Quintana, Jordi
En los últimos años, el concepto de calidad ha tomado una importancia decisiva en todos los procesos de producción e industrialización y también en la empresas de servicios. Los mataderos, como empresas que transforman animales vivos en canales o carne se encuentran en el punto medio del sector, al final de la fase de producción del animal vivo y al inicio de la fase de industrialización y distribución de canales, despojos, carnes y productos cárnicos. [...]
En els darrers anys el concepte de qualitat ha pres una importància decisiva en tots els processos de producció i industrialització i també en les empreses de serveis. Els escorxadors, com empreses que transformen animals vius en canals o carn, es troben en el punt mig del sector, al final de la fase de producció de l'animal viu i a l'inici de la fase d'industrialització i distribució de canals, despulles i carns i productes carnis. [...]

1996 (Memoria cárnica digital)
124 documents
3.
770x1182, 89.9 KB Calidad de la canal y de la carne en pavo blanco / Fàbregas i Comadran, Xavier
El pavo blanco se ha establecido sólidamente durante todo el calendario anual como una carne alternativa al pollo, especialmente en su presentaciones por piezas o fileteados en bandeja. También ha tomado preeminencia como carne festiva, como alternativa al pollo de payés por Navidad, quizás por influencia anglosajona. [...]
El gall dindi blanc s'ha establert sòlidament durant tot el calendari anual com una carn alternativa al pollastre, especialment en les seves presentacions per peces o filetejades en safata. També ha pres importància com a carn festiva, com alternativa al pollastre de pagès per Nadal, potser per la influència anglosaxona. [...]

1994 (Memoria cárnica digital)
33 documents
4.
1182x772, 251.3 KB Calidad de la canal y de la carne en patos y ocas / Fàbregas i Comadran, Xavier
El foie, junto con el caviar, el marisco, el jamón ibérico y el champagne, son los paradigmas de la gastronomía de lujo. Mientras que el pato mudo da la mejor carne, el pato Moulard proporciona el foie más consumido y su carne es un buen subproducto. [...]
El foie, juntament amb el caviar, el marisc, el pernil ibèric i el cava, són els paradigmes de la gastronomia de luxe. Mentre que l'ànec mut dóna la millor carn, l'ànec Moulard proporciona el foie més venut i la seva carn és un bon subproducte. [...]

1993 (Memoria cárnica digital)
41 documents
5.
1182x781, 157.0 KB Calidad de la canal y de la carne en aves : Gallus domesticus / Fàbregas i Comadran, Xavier
La calidad de la canal en aves presenta un rango de variación más rígido que el resto de especies de consumo. Prioriza un peso canal (PC) y un color de la piel óptimo para cada región y/o país y un estado de engrasamiento adecuado. [...]
La qualitat de la canal en aus presenta un rang de variació més rígid que la resta d'espècies de consum. Prioritza un pes canal (PC) i un color de la pell òptim per a cada regió i/o país i un estat d'engreixament adequat. [...]

Bellaterra, Barcelona 2000 (Memoria cárnica digital)
143 documents
6.
938x631, 181.6 KB Calidad de la canal y de la carne en bovino / Fàbregas i Comadran, Xavier
La calidad de la canal comprende la clase de conformación, el estado de engrasamiento y el peso canal (PC). Da una idea del rendimiento a la canal (RC) y del rendimiento al despiece. Es el factor de calidad más valorado por entradores y carniceros. [...]
La qualitat de la canal comprèn la classe de conformació, l'estat d'engreixament i el pes de la canal (PC). Dóna una idea del rendiment a la canal (RC) i del rendiment a l'especejament. És el factor de qualitat més valorat per entradors i carnissers. [...]

Sort 1992 (Memoria cárnica digital)
69 documents
7.
2 p, 371.1 KB Carn de senglar : qualitat canal-carn, sanitària, nutricional i gastronòmica / Fàbregas i Comadran, Xavier
2005 (Memoria cárnica digital)  

Us interessa rebre alertes sobre nous resultats d'aquesta cerca?
Definiu una alerta personal via correu electrònic o subscribiu-vos al canal RSS.