Resultats globals: 7 registres trobats en 0.02 segons.
Articles, 2 registres trobats
Documents de recerca, 4 registres trobats
Documents gràfics i multimèdia, 1 registres trobats
Fons personals i institucionals, 3 registres trobats
Articles 2 registres trobats  
1.
13 p, 670.2 KB Triquinas, cerdos y salud pública veterinaria: la inclusión del mundo microscópico en la base científica de la inspección cárnica (Barcelona, 1870s) / Gutiérrez García, José Manuel (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Filosofia)
Durante la segunda mitad del siglo XIX las autoridades españolas comenzaron a desarrollar programas específicos sobre la seguridad de algunos alimentos destinados al consumo humano. Este trabajo analiza las claves que propiciaron la inclusión del veterinario como parte integrante de la estructura administrativa encargada de salvaguardar la salud pública. [...]
During the second half of the 19th century, Spanish authorities began developing specific programs on the safety of certain foods intended for human consumption. This paper analyses the key features that gave rise to the inclusion of the veterinarian in the administrative structure responsible for safeguarding public health. [...]

2016
Medicina & Historia, Núm. 1 (2016) , p. 4-16  
2.
10 p, 300.0 KB Reflexiones a propósito de los brotes de triquinosis en Francia de 1998 / Fàbregas i Comadran, Xavier
La triquinosis, atávico peligro alimentario, había sido considerada históricamente como una zoonosis transmisible al hombre por consumo de carne de cerdo o de caza cruda o poco cocida. No obstante, se ha constatado recientemente la implicación de los herbívoros en la epidemiología de Trichinella spp. [...]
1999 (Trichinella)
Eurocarne, Núm. 78 (Julio-Agosto 1999) , p. 1-10  

Documents de recerca 4 registres trobats  
1.
43 p, 14.3 MB La vigilancia de Triquina en España : Situación actual y valoración de un sistema alternativo / Cárdenas Contreras, Zaida Liliana
La Triquina es un parásito de gran importancia ya que se distribuye a nivel mundial y es causante de una zoonosis alimentaria. Actualmente, en España se aplica una vigilancia basada en el análisis de todos los cerdos que van al consumo. [...]
Trichinella is an important parasite due both its worldwide distribution and foodborne. Currently, Spain applies surveillance based on analysis in all pigs intended for consumption. In this research the prevalence of trichinella in humans, pigs, wild boars and other wild animals in Spain and Europe has been reviewed. [...]

2012  
2.
1 p, 5.9 MB Study of trichinosis in wild species in Catalonia / Monné Rodríguez, Laura ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
Trichinosis is a worldwide zoonotic disease caused by nematodes of the genus Trichinella (1). In Spain, Trichinella spiralis and Trichinella britovi are highly prevalent in wildlife but seldom encountered in domestic pigs. [...]
2016
Grau en Veterinària [955]  
3.
2 p, 15.5 KB Trichinella un altre cop / Fàbregas i Comadran, Xavier
De nou, a finals d'aquesta temporada de cacera 2007-08, Trichinella ens ha tornat a donar un ensurt. Dels 600 senglars abatuts a la zona de Susqueda i controlats per un veterinari de Sant Hilari Sacalm per digestió artificial, ha aparegut 1 cas positiu de Trichinella. [...]
2008 (Trichinella)  
4.
2 p, 17.8 KB Triquinosi, la malaltia que torna / Fàbregas i Comadran, Xavier
Aquesta temporada de cacera 2006-07, el paràsit conegut amb el nom de Trichinella ha tornat a aparéixer a les nostres contrades. A la demarcació de Girona, abans d'aquest Nadal, 2 senglars caçats per la colla de Sant Hilari Sacalm, de dues partides amb un total de 19 porcs, han estat detectats positius a Trichinella.
2007 (Trichinella)  

Documents gràfics i multimèdia 1 registres trobats  
1.
23.8 MB Rebel·lió a les granges : les inspeccions alimentàries i el paper de Barcelona / Gutiérrez García, José Manuel (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Filosofia) ; Betevé
En la secció de ciència de 'La tarda de Barcelona', de betevé 91. 0 fm, l'Òscar Montero ens explica per què, des del segle XIX, Barcelona ha sigut capdavantera en el control alimentari de la carn pel consum humà. [...]
2017 (La tarda de Barcelona)  

Fons personals i institucionals 3 registres trobats  
1.
2 p, 15.5 KB Trichinella un altre cop / Fàbregas i Comadran, Xavier
De nou, a finals d'aquesta temporada de cacera 2007-08, Trichinella ens ha tornat a donar un ensurt. Dels 600 senglars abatuts a la zona de Susqueda i controlats per un veterinari de Sant Hilari Sacalm per digestió artificial, ha aparegut 1 cas positiu de Trichinella. [...]
2008 (Trichinella)  
2.
2 p, 17.8 KB Triquinosi, la malaltia que torna / Fàbregas i Comadran, Xavier
Aquesta temporada de cacera 2006-07, el paràsit conegut amb el nom de Trichinella ha tornat a aparéixer a les nostres contrades. A la demarcació de Girona, abans d'aquest Nadal, 2 senglars caçats per la colla de Sant Hilari Sacalm, de dues partides amb un total de 19 porcs, han estat detectats positius a Trichinella.
2007 (Trichinella)  
3.
10 p, 300.0 KB Reflexiones a propósito de los brotes de triquinosis en Francia de 1998 / Fàbregas i Comadran, Xavier
La triquinosis, atávico peligro alimentario, había sido considerada históricamente como una zoonosis transmisible al hombre por consumo de carne de cerdo o de caza cruda o poco cocida. No obstante, se ha constatado recientemente la implicación de los herbívoros en la epidemiología de Trichinella spp. [...]
1999 (Trichinella)
Eurocarne, Núm. 78 (Julio-Agosto 1999) , p. 1-10  

Us interessa rebre alertes sobre nous resultats d'aquesta cerca?
Definiu una alerta personal via correu electrònic o subscribiu-vos al canal RSS.