Results overview: Found 4 records in 0.02 seconds.
Research literature, 4 records found
Research literature 4 records found  
1.
1 p, 441.7 KB Biotechnological improvements in wine production. Vine yeast adapted at low temperatures / Rossa Miranda, Jenifer ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
2017
Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]  
2.
42 p, 2.4 MB L'efecte del canvi climàtic sobre els precursos de les aromes minoritàries del raïm / Marcobal Romeu, Cristina ; Maspoch Andrés, Santiago, tut. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Química) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències
Aquest treball forma part d'un macroprojecte que pretén centrar-se en l'estudi de l'evolució dels precursos de les aromes minoritàries a la zona de la Rioja. Neix d'una inquietud que intenta esbrinar quins efectes globals té el canvi climàtic sobre les propietats químiques del raïm. [...]
This project is part of a macro project that tries to focus on the study of the evolution of the minor compounds of aromas minority in La Rioja. Arises from a concern that attempts to find out which global effects of climate change on the chemical properties of the grapes. [...]

2014  
3.
256 p, 3.8 MB Malolactic bacterial starters in winemaking : study of implantation and biogenic amines during malolactic fermentation and storage, and their role in ochratoxin A reduction / Olmos Rizzo, Paola Daniela ; Mínguez Sanz, Santiago, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Puig, Anna, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments
La utilización de bacterias iniciadoras de fermentación maloláctica es de fundamental importancia para los elaboradores de vino comprometidos con la producción de vinos de alta calidad y sin riesgos para la salud, ya que estas bacterias han sido seleccionadas como poco productoras de aminas biógenas. [...]
Malolactic bacterial starters are used in the production of high quality and safe wines because of their capabilities to produce low levels of biogenic amines and perform the malolactic fermentation under controlled conditions. [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2013  
4.
39 p, 1.5 MB Estudio quimiométrico de parámetros vinícolas / Fernández Fernández, Eva ; Coello Bonilla, Jordi, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Química) ; Maspoch Andrés, Santiago, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Química) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Química ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències
En los últimos años, los cambios que ha sufrido el clima han producido cambios en los cultivos de vid, de manera que han aparecido nuevos problemas para este campo industrial y por lo tanto la necesidad de hacer cambios en la industria vitícola. [...]
2010  

Interested in being notified about new results for this query?
Set up a personal email alert or subscribe to the RSS feed.