Resultats globals: 6 registres trobats en 0.02 segons.
Articles, 5 registres trobats
Documents de recerca, 1 registres trobats
Articles 5 registres trobats  
1.
17 p, 1.1 MB Everything comes at a price: the impact of eliminating harmful subsidies in the Spanish marine resources industry / Roca Florido, Alberto (University of York) ; Padilla, Emilio (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Economia Aplicada)
One of the objectives for the European Horizon 2021-2027 is completely eliminating harmful fishery subsidies. Spain was the country that received the greatest amount of the previous European Marine Fishery Funds framed within EU horizon-2020. [...]
2023 - 10.1016/j.marpol.2023.105661
Marine Policy, Vol. 153 (2023) , p. 105661  
2.
15 p, 631.7 KB Public versus private : does it matter for water conservation ? Insights from California / Kallis, Giorgos (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals) ; Ray, Isha (University of California (Berkeley). Energy & Resources Group) ; Fulton, Julian (University of California (Berkeley). Energy & Resources Group) ; McMahon, James E. (Lawrence Berkeley National Laboratory. Energy Analysis Department)
This article asks three connected questions: First, does the public view private and public utilities differently, and if so, does this affect attitudes to conservation? Second, do public and private utilities differ in their approaches to conservation? Finally, do differences in the approaches of the utilities, if any, relate to differences in public attitudes? We survey public attitudes in California toward (hypothetical but plausible) voluntary and mandated water conservation, as well as to price increases, during a recent period of shortage. [...]
2010 - 10.1007/s00267-009-9403-8
Environmental management, Vol. 45, issue 1 (Jan. 2010) , p. 177-191  
3.
13 p, 580.0 KB Influencia de factores positivos, motivacionales y temporales sobre el ahorro de agua / Manríquez-Betanzos, Juan Carlos (Universidad de Sonora (Hermosillo, Mèxic). Departamento de Psicología) ; Corral-Verdugo, Víctor (Universidad de Sonora (Hermosillo, Mèxic). Departamento de Psicología) ; Fraijo-Sing, Blanca Silvia (Universidad de Sonora (Hermosillo, Mèxic). Departamento de Psicología) ; Tapia-Fonllem, César Octavio (Universidad de Sonora (Hermosillo, Mèxic). Departamento de Psicología)
En este estudio probamos, mediante un modelo de ecuaciones estructurales, los efectos del Flow Psicológico en las acciones de cuidado del ambiente, la Gratitud hacia acciones de ahorro de agua, la Orientación al Futuro, la Hedonia y la Eudaimonia sobre una medida de autoinforme de ahorro de agua. [...]
In this study, we tested, through a structural equation model the effects of Psychological Flow on environmentally-protective behaviors, as well as the influence of Gratitude toward water conservation actions, Future orientation, Hedonia and Eudaimonia on a self-reported measure of water conservation behavior. [...]

2017 - 10.5565/rev/qpsicologia.1382
Quaderns de psicologia, Vol. 19 Núm. 2 (2017) , p. 137-149 (Artículos)  
4.
27 p, 1.7 MB Water consumption patterns of hotels and their response to droughts and public concerns regarding water conservation : the case of the Barcelona hotel industry during the 2007-2008 episode / Dinarès Fernández, Marta (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Geografia) ; Saurí i Pujol, David (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Geografia)
El subministrament d'aigua és un factor limitant en moltes destinacions turístiques d'ambient càlid i assolellat, com és el cas de la regió mediterrània. La intensificació i la freqüència dels episodis de sequera, en un context de canvi climàtic, plantegen dubtes sobre la sostenibilitat del sector turístic. [...]
Water supply is a constraining factor in many mass tourist destinations, such as those of the Mediterranean region. Intensifying and increasingly frequent droughts in the context of climate change raise concerns about the sustainability of the tourist sector. [...]
El suministro de agua es un factor limitante en muchos destinos turísticos cálidos y soleados, como los de la región del Mediterráneo. La intensificación y la frecuencia de las sequías, en el contexto del cambio climático, plantean dudas acerca de la sostenibilidad del sector turístico. [...]
L'approvisionnement en eau est un facteur limitant dans de nombreuses destinations touristiques chaudes et ensoleillées, comme celles de la région méditerranéenne. L'intensification et la plus grande fréquence des sécheresses, dans le contexte du changement climatique, impliquent des inquiétudes quant à la durabilité du secteur touristique. [...]

2015 - 10.5565/rev/dag.255
Documents d'anàlisi geogràfica, Vol. 61, Núm. 3 (setembre-desembre 2015) , p. 623-649 (Articles)  
5.
10 p, 215.9 KB Motivación hacia el cuidado del agua en población mexicana / Manríquez-Betanzos, Juan Carlos (Universidad Nacional Autónoma de México) ; Montero y López Lena, María (Universidad Nacional Autónoma de México)
Realizamos una adaptación de la Escala de Motivación hacia el Ambiente (Pelletier, Tuson, Green-Demers, Noels & Beaton, 1998), orientándola específicamente hacia el cuidado del agua. Por tal razón encuestamos a una muestra intencional de 350 estudiantes con edades entre 16 y 30 años pertenecientes a una universidad pública de la Ciudad de México. [...]
We carry out an adaptation of the Motivation Scale Toward the Environment (Pelletier, Tuson, Green-Demers, Noels & Beaton, 1998) guiding it specifically to water conservation. For such reason we apply a survey to an intentional sample of 350 students with ages between 16 and 30 years old belonging to a public university from Mexico City. [...]

2011 - 10.5565/rev/qpsicologia.915
Quaderns de psicologia, Vol. 13, Núm. 1 (2011) , p. 25-34  

Documents de recerca 1 registres trobats  
1.
38 p, 410.3 KB Sales nitrificantes en productos cárnicos cocidos: efectividad en función de los parámetros de proceso / Yuquilema Malan, Miryan ; Mor-Mur i Francesch, Montserrat, dir. ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
Las sales nitrificantes son aditivos importantes para el desarrollo del color y el sabor curado, la supresión del crecimiento microbiano y la inhibición de la oxidación en productos cárnicos. Se llevó a cabo una revisión bibliográfica sobre diversos aspectos importantes del uso de dichas sales en la actualidad. [...]
2020
Màster Universitari en Qualitat d'Aliments d'Origen Animal [1364]  

Us interessa rebre alertes sobre nous resultats d'aquesta cerca?
Definiu una alerta personal via correu electrònic o subscribiu-vos al canal RSS.