Resultats globals: 3 registres trobats en 0.04 segons.
Articles, 3 registres trobats
Articles 3 registres trobats  
1.
18 p, 2.5 MB Networks of action situations in point-source pollution : the case of winery wastewater in Aragon, Spain / Cazcarro, Ignacio (Fundación Agencia Aragonesa para la Investigación y el Desarrollo) ; Villamayor Tomás, Sergio (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals) ; Lobera, Maria Pilar (Universidad de Zaragoza. Departamento de Ingeniería Química y Tecnologías del Medio Ambiente) ; Murría, Joaquín (INGEOBRAS S.A.) ; Bernechea, María (Fundación Agencia Aragonesa para la Investigación y el Desarrollo)
In this article, we offer an analysis of point-source water pollution governance in the European agri-food sector. Specifically, we tackle the case study of the wine industry in Aragon (Spain) through the lenses of the networks of action situations approach. [...]
2023 - 10.1007/s11625-022-01273-1
Sustainability science, Vol. 18 (Jan. 2023) , p. 201-218  
2.
36 p, 543.7 KB Recovery of organic wastes in the Spanish wine industry : technical, economic and environmental analyses of the composting process / Ruggieri, Luz (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental) ; Cadena, Erasmo (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental) ; Martínez Blanco, Julia (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals) ; Martínez Gasol, Carles (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals) ; Rieradevall, Joan (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental) ; Gabarrell Durany, Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental) ; Gea Leiva, Teresa (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental) ; Sort, Xavier (Miguel Torres, S.A.) ; Sanchez, Antoni (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental)
The main organic wastes produced in modern wine industries include grape pomace (62%), lees (14%), stalk (12%) and dewatered sludge (12%). Some of these wastes are being used as by-products (grape pomace and lees) whereas the rest of organic wastes (stalk and wastewater sludge) has been traditionally incinerated or disposed in landfill. [...]
2009 - 10.1016/j.jclepro.2008.12.005
Journal of cleaner production, Vol. 17, Issue 9 (June 2009) , p. 830-838  
3.
25 p, 1.0 MB Composting of residuals produced in the Catalan wine industry / Gea Leiva, Teresa (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental) ; Artola Casacuberta, Adriana (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental) ; Font i Segura, Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental) ; Sanchez, Antoni (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental)
The wine industry in Catalonia (Spain) plays an important role in the economy of the region. In this framework, Miguel Torres S. A. is a well known company specializing in production of high-quality wines and brandy, which possesses its own vineyard. [...]
2005 - 10.1080/1065657X.2005.10702237
Compost science and utilization, Vol. 13, issue 3 (2005) , p. 168-174  

Us interessa rebre alertes sobre nous resultats d'aquesta cerca?
Definiu una alerta personal via correu electrònic o subscribiu-vos al canal RSS.