Resultats globals: 3 registres trobats en 0.02 segons.
Articles, 3 registres trobats
Articles 3 registres trobats  
1.
34 p, 814.2 KB Jesús Contreras o els inicis autodidactes de l'antropologia catalana / Clua i Fainé, Montserrat (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Antropologia Social i Cultural) ; Ballester, Griselda ; Marcos, Elisabet ; Milán, Andrea ; López, Isabel ; Moreno, Helena ; Morente, Jessica ; Villanueva, Paula ; Contreras Hernández, Jesús (Universitat de Barcelona)
En aquesta ocasió el Projecte Entrevistes ha tingut el privilegi de conversar amb el professor Jesús Contreras just abans de que es jubilés de la Universitat de Barcelona. Fent un recorregut per la seva vida i recerques coneixem l'experiència inicial amb la disciplina d'un dels primers deixebles de Claudi Esteva, la seva recerca etnogràfica sobre curanderisme i padrinatge al Perú, així com el seu paper en la fundació de l'Institut Català d'Antropologia. [...]
En esta ocasión el Proyecto Entrevistas tuvo el privilegio de conversar con el profesor Jesús Contreras justo antes de que se jubilara de la Universitat de Barcelona. A través de un recorrido por su vida e investigaciones conocemos la experiencia inicial de la disciplina de uno de los primeros discípulos de Claudio Esteva, su investigación etnográfica sobre curanderismo y compadrazgo en Perú, así como su papel en la fundación del Instituto Catalán de Antropología. [...]

2018 - 10.5565/rev/periferia.635
Perifèria : revista de recerca i formació en antropologia, Vol. 23 Núm. 1 (junio 2018) , p. 84-117 (Entrevistas)  
2.
22 p, 224.8 KB Milk, social acceptance of a new food in Europe : Catalonia, 19th-20th centuries / Nicolau Nos, Roser (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Economia i d'Història Econòmica) ; Pujol, Josep (Pujol Andreu) (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Economia i d'Història Econòmica) ; Hernández, Ismael (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Economia i d'Història Econòmica)
In this article we analyse the time course of the consumption of fresh milk in different regions of Europe between the 1870s and 1930s. Working from the case of Catalonia, we affirm that the increasing consumption of milk in that period must be especially linked to the spreading of new scientific knowledge in microbiology and nutrition that followed Pasteur's discoveries. [...]
2010 - 10.4321/S0211-95362010000100005
Dynamis : Acta Hispanica ad Medicinae Scientiarumque. Historiam Illustrandam, Vol. 30, Núm. (2010) , p. 119-139  
3.
23 p, 432.1 KB «Buen alimento, mejor pensamiento» : el consumo en un convento almeriense a fines del siglo XVII / Gómez Díaz, Donato
Análisis de la alimentación a través de los libros de gastos de un convento a fines del siglo XVII. Valoración de los utensilios utilizados en la cocina; los productos y especias; las bebidas, dulces y tabaco. [...]
Anàlisi de l'alimentació a través dels llibres de despeses d'un convent al final del segle XVII. Valoració de les eines utilitzades en la cuina; els productes i les espècies; les begudes, els dolços i el tabac. [...]
This article is an analysis of a XVIIth century Franciscan convent diet through some of its books of expenses. The author describes the utensils, products, spices, beverages, sweet and tobacco used in the coenobium's kitchen and he classifies the food according to hierarchies, festivities, ecological and sanitary patterns.

2002
Manuscrits, N. 20 (2002) , p. 133-155  

Us interessa rebre alertes sobre nous resultats d'aquesta cerca?
Definiu una alerta personal via correu electrònic o subscribiu-vos al canal RSS.