Resultats globals: 23 registres trobats en 0.03 segons.
Articles, 7 registres trobats
Contribucions a jornades i congressos, 7 registres trobats
Documents de recerca, 3 registres trobats
Materials acadèmics, 4 registres trobats
Documents gràfics i multimèdia, 2 registres trobats
Fons personals i institucionals, 9 registres trobats
Articles 7 registres trobats  
1.
20 p, 2.5 MB Functional Evolution of Clustered Aquaporin Genes Reveals Insights into the Oceanic Success of Teleost Eggs / Ferré, Alba (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Biotecnologia i de Biomedicina "Vicent Villar Palasí") ; Chauvigné, François (Instituto de Ciencias del Mar - CSIC) ; Vlasova, Anna (Institut de Ciència i Tecnologia de Barcelona. Institut de Recerca en Biomedicina) ; Norberg, Birgitta (Austevoll Research Station. Institute of Marine Research) ; Bargelloni, Luca (Università di Padova. Dipartimento di Biomedicina Comparata e Scienza dell'Alimentazione) ; Guigó, Roderic (Institut de Ciència i Tecnologia de Barcelona. Institut de Recerca en Biomedicina) ; Finn, Roderick Nigel (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Biotecnologia i de Biomedicina "Vicent Villar Palasí") ; Cerdà, Joan (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Biotecnologia i de Biomedicina "Vicent Villar Palasí")
Aquaporin-mediated oocyte hydration is considered important for the evolution of pelagic eggs and the radiative success of marine teleosts. However, the molecular regulatory mechanisms controlling this vital process are not fully understood. [...]
2023 - 10.1093/molbev/msad071
Molecular biology and evolution, Vol. 40, Issue 4 (April 2023) , art. msad071  
2.
19 p, 374.4 KB ¿El huevo o la gallina? : Las disyuntivas de la Historia Actual en la Enseñanza Secundaria / Martínez Fiol, David (Universitat Autònoma de Barcelona)
Las siguientes páginas son una reflexión sobre cómo debería abordarse en el marco universitario la docencia de una o diversas materias que expusieran e interpretasen la Historia de Cataluña y de España del periodo 1976-2022. [...]
Les pàgines següents són una reflexió sobre com s'hauria d'abordar en el marc universitari la docència d'una o diverses matèries que exposessin i interpretessin la Història de Catalunya i d'Espanya del període 1976-2022. [...]
The following pages are a reflection on how the teaching of one or various subjects that expose and interpret the History of Catalonia and Spain from the period 1976-2022 should be approached within the university framework. [...]

2023 - 10.5565/rev/tdevorado.184
Tiempo devorado, Vol. 8 Núm. 1 (2023) , p. 53-71 (Articles)  
3.
8 p, 701.1 KB Defense of Scots pine against sawfly eggs (Diprion pini) is primed by exposure to sawfly sex pheromones / Bittner, Norbert (Freie Universität Berlin (Alemanya). Institute of Biology. Centre of Plant Sciences) ; Hundacker, Janik (Freie Universität Berlin (Alemanya). Institute of Biology. Centre of Plant Sciences) ; Achotegui-Castells, Ander (Centre de Recerca Ecològica i d'Aplicacions Forestals) ; Anderbrant, Olle (Lund University. Department of Biology (Sweden)) ; Hilker, Monika (Freie Universität Berlin (Alemanya). Institute of Biology. Centre of Plant Sciences)
Plants respond to insect infestation with defenses targeting insect eggs on their leaves and the feeding insects. Upon perceiving cues indicating imminent herbivory, such as damage-induced leaf odors emitted by neighboring plants, they are able to prime their defenses against feeding insects. [...]
2019 - 10.1073/pnas.1910991116
Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America, Vol. 116, Issue 49 (December 2019) , p. 24668-24675  
4.
21 p, 884.5 KB Computational approach to evaluating the strength of eggs : implications for laying in organic egg production / Sellés, Albert G. (Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont) ; Marcé Nogué, Jordi (Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont) ; Vila Ginestí, Bernat (Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont) ; Pérez Martínez, Marco Antonio (Universitat Ramon Llull. Institut Químic de Sarrià-IQS) ; Gil Espert, Lluís (Universitat Politècnica de Catalunya. Departament de Resistència de Materials i Estructures a l'Enginyeria) ; Galobart, Àngel (Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont) ; Fortuny, Josep (Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont) ; Universitat Autònoma de Barcelona
With the aim of characterising the different stress patterns in several egg types and evaluating the resistivity of the eggshell while impacting in free fall, experimental tests and computational simulations have been performed on eggs of the species Gallus gallus (domestic hen), Struthio camelus (ostrich), and Testudo sp. [...]
2019 - 10.1016/j.biosystemseng.2019.06.017
Biosystems engineering, Vol. 186 (October 2019) , p. 146-155  
5.
1 p, 453.6 KB Hard-Boiled Eggs / Webb, Charles
1992
Wormwood Review, Vol. 32 Núm. 3, Issue 127 (1992) , p. 82  
6.
4 p, 616.4 KB All about my eggs (o la ciència dels ous) : English - Science project / Anglès Vidal, Rosalia (INS Joan Amigó i Callau (L'Espluga de Francolí, Catalunya))
All about my eggs és una experiència didàctica aplicada a 1r d'ESO amb un enfocament competencial i interdisciplinari, basat en la metodologia AICLE (Aprenentatge Integrat de Continguts i Llengües Estrangeres). [...]
"All about my eggs" is a educational experience carried out in 1st of ESO. This experience follows a competence-based and interdisciplinary approach, based on a CLIC methodol-ogy (Content Language Integrated Learning). [...]

2016 - 10.5565/rev/ciencies.23
Ciències : revista del professorat de ciències de primària i secundària, Núm. 32 (Desembre 2016) , p. 5-8 (Experiències didàctiques i treballs pràctics)  
7.
16 p, 196.3 KB Caminando sobre huevos : una reflexión construccionista sobre la investigación / Spink, Mary Jane P. (Pontifícia Universidade Católica de São Paulo)
¿Cuál es la noción de acción que guía a la investigación construccionista? Tomando esta pregunta como base, se recurre a una investigación realizada para evaluar el papel de la Comisión Nacional de SIDA (CNAIDS) del Ministerio de Salud de Brasil como punto de partida para formular un concepto de acción compatible con la postura construccionista. [...]
What notion of action is compatible with constructionist research? Taking this question as a provocation, we use a study carried out to evaluate the role of the National Aids Committee (CNAIDS) of the Brazilian Ministry of Health as a starting point for the formulation of a concept of action that might be compatible with a constructionist position. [...]

2006 - 10.5565/rev/athenead/v1n9.266
Athenea digital : revista de pensamiento e investigación social, N. 9 (2006) p. 168-183  

Contribucions a jornades i congressos 7 registres trobats  
1.
1 p, 2.4 MB Oxidation in fresh and spray-dried omega 3 and omega 6 fatty acid enriched eggs. Vitamin E and canthaxantin / Galobart i Cots, Jaume ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Guardiola Ibarz, Francesc
Consumption of products enriched in co3 fatty acids such broiler meat or eggs are associated to health benefits. However, the increase in unsaturation of the lipids present in the food may cause a reduction in its oxidative stability, decreasing its nutritive and organoleptic value and producing toxic lipid oxidation products. [...]
2003
, 2003  
2.
3 p, 229.2 KB Vitamin E levels and lipid oxidation in ω3 fatty acids enriched eggs / Galobart i Cots, Jaume ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Guardiola Ibarz, Francesc
With the aim to establish the required amount of α-tocopherol to effectively prevent lipid oxidation in w3 FA enriched eggs, a trial was conducted with 2XX laying hens. Birds were randomly assigned to four treatments resulted from supplying a basal diet containing 5% of linseed oil (diet: 65% PUFA, 34,5% m3) with 0 (C), 50 (50E), 100 (I00E) or 200 (200E) ppm of alpha-tocopherol acetate. [...]
1999
European Symposium on the quality of eggs and egg products. Bologna, Itàlia, : 1999  
3.
4 p, 359.7 KB Oxidation in fresh and S1'ray-dried û)3 and to6 fatty acid enriched eggs vitamin E and cantiiaxantin / Galobart i Cots, Jaume ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Guardiola Ibarz, Francesc.
A trial with 192 laying hens was conducted to study the effect of Vitamin E and Canthaxanthin as antioxidants in w3 either w6 fatty acid (FA) enriched eggs. The animals were randomlyassigned to eight treatments resulted from the supplementation of a basal dietcontaining5% of linseed oil (L) orsunfloweroil (S) with 200 ppm ofutocopheryl acetate (LE and SE), 5ppm of Canthaxathin(LC and SC) or both (LEG and SEC). [...]
1999
European Symposium on the quality of eggs and egg products. Bologna, Itàlia, : 1999  
4.
1 p, 1.8 MB Effect of Natural Antioxidants on the Oxidative Stability of Eggs / Galobart i Cots, Jaume ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Codony, Rafael
Due to the increase in the production of co3 PUFA enriched eggs, prevention of lipid oxidation in such products became more important. Dietary supplementation with alpha-tocopherol has been reported to increase the oxidative stability of animal products (Lauridsen et al. [...]
2002
, 2002  
5.
1 p, 2.3 MB Vitamin E levels and lipid oxidation in omega 3 fatty acids enriched eggs / Galobart i Cots, Jaume ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Guardiola Ibarz, Francesc
It has been demonstrated that high amounts of a-tocopherol added to the layer's diet (above 200 ppm) have a protective effect on egg lipid oxidation. However it is very important to establish the minimum levels of a-tocopherol needed in diets not only to effectively prevent lipid oxidation in animal products but also to be acceptable economically.
1998
-, : 1998  
6.
2 p, 347.0 KB Evolution of α-tocopherol deposition in eggs enriched with polyunsaturated fatty acids / Galobart i Cots, Jaume ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
The objective of the present study was to evaluate the evolution of α-tocopherol concentration in egg during time as a : response of dietary supplementation with 200 mg/kg diet of α-tocopheryl acetate, and the effect of dietary oil on this : parameter. [...]
2001
European symposium on poultry nutrition. Blankenberge, Bèlgica, 13è : 2001  
7.
2 p, 295.8 KB α-tocopherol content and lipic oxidtation in fresh, cooked and scrambled eggs enriched with co-3 fatty acids / Cortinas Hernández, Lucía ; Galobart i Cots, Jaume ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Grashorn, M. A.
The present study was carried out to evaluate the effect ofdietary supplementation with α-tocopheryl acetate (a-TA) on α-tocopherol (α-Toc) content and lipid oxidation (TBA values)in fresh, cooked and scrambled eggs enriched with co-3 fatty acids. [...]
2001
European symposium on poultry nutrition. Blankenberge, Bèlgica, 13è : 2001  

Documents de recerca 3 registres trobats  
1.
1 p, 5.3 MB The nutritional and culinary role of eggs and their safe consumption / Campos Franco, Marina ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
2021
Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]  
2.
1 p, 496.9 KB Efficacy of common disinfectants on toxocaa Spp. Eggs / Pérez Trell, Sara ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
2018
Grau en Veterinària [955]  
3.
1 p, 2.6 MB Use of ascaris suum decorticated eggs as a model to assess quantitative coprologic tests effecacy / Rivas Serra, Ana ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
2018
Grau en Veterinària [955]  

Materials acadèmics 4 registres trobats  
1.
6 p, 112.4 KB Ous i Ovoproductes [102646] / Trujillo Mesa, Antonio Jose ; Barroeta, Ana Cristina ; Zamora Viladomiu, Anna ; Grau Noguer, Eduard ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
L'assignatura d'Ous i Ovorproductes és una assignatura optativa i pertany a la matèria Tecnologia dels Aliments. Aquesta assignatura, de finalitat orientativa cap a l'especialització en futures activitats professionals, complementa la formació de les assignatures de Mètodes de processament d'aliments I i II, i Pràctiques de Planta Pilot. [...]
The course Eggs and Egg Products is an optional course and belongs to the subject Food Technology. This course, which is intended as an orientation towards specialisation in future professional activities, complements the training of the courses Food Processing Methods I and II, and Pilot Plant Practices. [...]
La asignatura de Huevos y Ovoproductes es una asignatura optativa y pertenece a la materia Tecnología de los Alimentos. Esta asignatura, de finalidad orientativa hacia la especialización en futuras actividades profesionales, complementa la formación de las asignaturas de Métodos de procesamiento de alimentos Y e iI, y Prácticas de Planta Piloto. [...]

2023-24
Grau en Veterinària [955]
Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]
3 documents
2.
6 p, 113.3 KB Ous i Ovoproductes [102646] / Pla Soler, Reyes (M. Teresa Reyes) ; Barroeta, Ana Cristina ; Grau Noguer, Eduard ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
L'assignatura "Ous i ovoproductes" és una assignatura optativa de la Matèria "Tecnologia dels aliments" que pretén donar una visió global dels aspectes més importants en la producció, conservació i transformació dels ous. [...]
The subject "Eggs and eggproducts" is an optional subject of the "materia "Food Technology" that aims to give an overview of the most important aspects in the production, conservation and transformation of eggs. [...]
La asignatura "Huevos y ovoproductos" es una asignatura optativa de la Materia "Tecnología de los alimentos" que pretende dar una visión global de los aspectos más importantes en la producción, conservación y transformación de los huevos. [...]

2021-22
Grau en Veterinària [955]
Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]
3 documents
3.
6 p, 113.6 KB Ous i Ovoproductes [102646] / Pla Soler, Reyes (M. Teresa Reyes) ; Barroeta, Ana Cristina ; Grau Noguer, Eduard ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
L'assignatura "Ous i ovoproductes" és una assignatura optativa de la Matèria "Tecnologia dels aliments" que pretén donar una visió global dels aspectes més importants en la producció, conservació i transformació dels ous. [...]
La asignatura "Huevos y ovoproductos" es una asignatura optativa de la Materia "Tecnología de los alimentos" que pretende dar una visión global de los aspectos más importantes en la producción, conservación y transformación de los huevos. [...]

2020-21
Grau en Veterinària [955]
Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]
3 documents
4.
6 p, 112.9 KB Ous i Ovoproductes [102646] / Pla Soler, Reyes (M. Teresa Reyes) ; Barroeta, Ana Cristina ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
L'assignatura "Ous i ovoproductes" és una assignatura optativa de la Matèria "Tecnologia dels aliments" que pretén donar una visió global dels aspectes més importants en la producció, conservació i transformació dels ous. [...]
La asignatura "Huevos y ovoproductos" es una asignatura optativa de la Materia "Tecnología de los alimentos" que pretende dar una visión global de los aspectos más importantes en la producción, conservación y transformación de los huevos. [...]

2019-20
Grau en Veterinària [955]
Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]
3 documents

Documents gràfics i multimèdia 2 registres trobats  
1.
1024x768, 458.2 KB Producción de huevos camperos : Can Magí / Fàbregas i Comadran, Xavier
En la UE, el marcado y etiquetado de huevos define los huevos de gallinas camperas, como los producidos por gallinas manejadas en libertad, con acceso al exterior y alimentadas de forma convencional (no ecológica). [...]
A la UE, el marcat i etiquetat dels ous defineix els ous de gallines camperes, com els produïts per gallines menades en llibertat, amb accés a l'exterior i alimentades de forma convencional (no ecològica). [...]

2009 (Memoria digital de producció animal)
46 documents
2.
1182x779, 173.8 KB Huevos / Fàbregas i Comadran, Xavier
Los huevos son uno de los alimentos proteicos más sabrosos y baratos de consumir. Se presentan los huevos comerciales más habituales en el mercado (gallina y codorniz) y algunos de sus posibles defectos y se comparan también con los huevos de gallinas de payés en libertad y con los de otras aves domésticas.
Els ous és un dels aliments protèics més saborosos i econòmics de consumir. Es presenten els ous comercials més habituals en el mercat (gallina i guatlla) i alguns dels seus possibles defectes, i es comparen també amb els ous de gallines de pagès en llibertat i amb els d'altres aus domèstiques.

Arenys de Mar, Barcelona 1996 (Memoria digital de producció animal)
19 documents

Fons personals i institucionals 9 registres trobats  
1.
1024x768, 458.2 KB Producción de huevos camperos : Can Magí / Fàbregas i Comadran, Xavier
En la UE, el marcado y etiquetado de huevos define los huevos de gallinas camperas, como los producidos por gallinas manejadas en libertad, con acceso al exterior y alimentadas de forma convencional (no ecológica). [...]
A la UE, el marcat i etiquetat dels ous defineix els ous de gallines camperes, com els produïts per gallines menades en llibertat, amb accés a l'exterior i alimentades de forma convencional (no ecològica). [...]

2009 (Memoria digital de producció animal)
46 documents
2.
1 p, 2.4 MB Oxidation in fresh and spray-dried omega 3 and omega 6 fatty acid enriched eggs. Vitamin E and canthaxantin / Galobart i Cots, Jaume ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Guardiola Ibarz, Francesc
Consumption of products enriched in co3 fatty acids such broiler meat or eggs are associated to health benefits. However, the increase in unsaturation of the lipids present in the food may cause a reduction in its oxidative stability, decreasing its nutritive and organoleptic value and producing toxic lipid oxidation products. [...]
2003
, 2003  
3.
3 p, 229.2 KB Vitamin E levels and lipid oxidation in ω3 fatty acids enriched eggs / Galobart i Cots, Jaume ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Guardiola Ibarz, Francesc
With the aim to establish the required amount of α-tocopherol to effectively prevent lipid oxidation in w3 FA enriched eggs, a trial was conducted with 2XX laying hens. Birds were randomly assigned to four treatments resulted from supplying a basal diet containing 5% of linseed oil (diet: 65% PUFA, 34,5% m3) with 0 (C), 50 (50E), 100 (I00E) or 200 (200E) ppm of alpha-tocopherol acetate. [...]
1999
European Symposium on the quality of eggs and egg products. Bologna, Itàlia, : 1999  
4.
4 p, 359.7 KB Oxidation in fresh and S1'ray-dried û)3 and to6 fatty acid enriched eggs vitamin E and cantiiaxantin / Galobart i Cots, Jaume ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Guardiola Ibarz, Francesc.
A trial with 192 laying hens was conducted to study the effect of Vitamin E and Canthaxanthin as antioxidants in w3 either w6 fatty acid (FA) enriched eggs. The animals were randomlyassigned to eight treatments resulted from the supplementation of a basal dietcontaining5% of linseed oil (L) orsunfloweroil (S) with 200 ppm ofutocopheryl acetate (LE and SE), 5ppm of Canthaxathin(LC and SC) or both (LEG and SEC). [...]
1999
European Symposium on the quality of eggs and egg products. Bologna, Itàlia, : 1999  
5.
1 p, 1.8 MB Effect of Natural Antioxidants on the Oxidative Stability of Eggs / Galobart i Cots, Jaume ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Codony, Rafael
Due to the increase in the production of co3 PUFA enriched eggs, prevention of lipid oxidation in such products became more important. Dietary supplementation with alpha-tocopherol has been reported to increase the oxidative stability of animal products (Lauridsen et al. [...]
2002
, 2002  
6.
1 p, 2.3 MB Vitamin E levels and lipid oxidation in omega 3 fatty acids enriched eggs / Galobart i Cots, Jaume ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Guardiola Ibarz, Francesc
It has been demonstrated that high amounts of a-tocopherol added to the layer's diet (above 200 ppm) have a protective effect on egg lipid oxidation. However it is very important to establish the minimum levels of a-tocopherol needed in diets not only to effectively prevent lipid oxidation in animal products but also to be acceptable economically.
1998
-, : 1998  
7.
2 p, 347.0 KB Evolution of α-tocopherol deposition in eggs enriched with polyunsaturated fatty acids / Galobart i Cots, Jaume ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
The objective of the present study was to evaluate the evolution of α-tocopherol concentration in egg during time as a : response of dietary supplementation with 200 mg/kg diet of α-tocopheryl acetate, and the effect of dietary oil on this : parameter. [...]
2001
European symposium on poultry nutrition. Blankenberge, Bèlgica, 13è : 2001  
8.
2 p, 295.8 KB α-tocopherol content and lipic oxidtation in fresh, cooked and scrambled eggs enriched with co-3 fatty acids / Cortinas Hernández, Lucía ; Galobart i Cots, Jaume ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Grashorn, M. A.
The present study was carried out to evaluate the effect ofdietary supplementation with α-tocopheryl acetate (a-TA) on α-tocopherol (α-Toc) content and lipid oxidation (TBA values)in fresh, cooked and scrambled eggs enriched with co-3 fatty acids. [...]
2001
European symposium on poultry nutrition. Blankenberge, Bèlgica, 13è : 2001  
9.
1182x779, 173.8 KB Huevos / Fàbregas i Comadran, Xavier
Los huevos son uno de los alimentos proteicos más sabrosos y baratos de consumir. Se presentan los huevos comerciales más habituales en el mercado (gallina y codorniz) y algunos de sus posibles defectos y se comparan también con los huevos de gallinas de payés en libertad y con los de otras aves domésticas.
Els ous és un dels aliments protèics més saborosos i econòmics de consumir. Es presenten els ous comercials més habituals en el mercat (gallina i guatlla) i alguns dels seus possibles defectes, i es comparen també amb els ous de gallines de pagès en llibertat i amb els d'altres aus domèstiques.

Arenys de Mar, Barcelona 1996 (Memoria digital de producció animal)
19 documents

Us interessa rebre alertes sobre nous resultats d'aquesta cerca?
Definiu una alerta personal via correu electrònic o subscribiu-vos al canal RSS.