Resultats globals: 12 registres trobats en 0.02 segons.
Articles, 6 registres trobats
Documents de recerca, 6 registres trobats
Articles 6 registres trobats  
1.
19 p, 3.3 MB Effects of the Administration of Bifidobacterium longum subsp. infantis CECT 7210 and Lactobacillus rhamnosus HN001 and Their Synbiotic Combination With Galacto-Oligosaccharides Against Enterotoxigenic Escherichia coli F4 in an Early Weaned Piglet Model / Rodríguez-Sorrento, Agustina (Universitat Autònoma de Barcelona. Servei de Nutrició i Benestar Animal) ; Castillejos, Lorena (Universitat Autònoma de Barcelona. Servei de Nutrició i Benestar Animal) ; López-Colom, Paola (Universitat Autònoma de Barcelona. Servei de Nutrició i Benestar Animal) ; Cifuentes-Orjuela, Gloria (Laboratorios Ordesa) ; Rodríguez-Palmero, María (Laboratorios Ordesa) ; Moreno-Muñoz, José Antonio (Laboratorios Ordesa) ; Luise, Diana (University of Bologna. Department of Agricultural and Food Science) ; Trevisi, Paolo (University of Bologna. Department of Agricultural and Food Science) ; Martín Orúe, Susana M. (Universitat Autònoma de Barcelona. Servei de Nutrició i Benestar Animal)
We evaluated the potential of multi-strain probiotic (Bifidobacterium longum subsp. infantis CECT 7210 and Lactobacillus rhamnosus HN001) with or without galacto-oligosaccharides against enterotoxigenic Escherichia coli (ETEC) F4 infection in post-weaning pigs. [...]
2021 - 10.3389/fmicb.2021.642549
Frontiers in microbiology, Vol. 12 (april 2021)  
2.
12 p, 1.2 MB Fermented milk containing Lactobacillus paracasei subsp. paracasei CNCM I-1518 reduces bacterial translocation in rats treated with carbon tetrachloride / Sánchez, Elisabet (Institut d'Investigació Biomèdica Sant Pau) ; Nieto Sáchica, Juan Camilo (Institut d'Investigació Biomèdica Sant Pau) ; Vidal, Silvia (Institut d'Investigació Biomèdica Sant Pau) ; Santiago, Alba (Hospital Universitari Vall d'Hebron. Institut de Recerca) ; Martínez, Xavier (Hospital Universitari Vall d'Hebron. Institut de Recerca) ; Sancho, Francesc J. (Institut d'Investigació Biomèdica Sant Pau) ; Sancho-Bru, Pau (Hospital Clínic i Provincial de Barcelona) ; Mirelis, Beatriz (Institut d'Investigació Biomèdica Sant Pau) ; Corominola, Helena (Danone Nutricia Research) ; Juarez, Candido (Institut d'Investigació Biomèdica Sant Pau) ; Manichanh, Chaysavanh (Hospital Universitari Vall d'Hebron. Institut de Recerca) ; Guarner, Carlos (Institut d'Investigació Biomèdica Sant Pau) ; Soriano, German (Institut d'Investigació Biomèdica Sant Pau) ; Universitat Autònoma de Barcelona
Probiotics can prevent pathological bacterial translocation by modulating intestinal microbiota and improving the gut barrier. The aim was to evaluate the effect of a fermented milk containing Lactobacillus paracasei subsp. [...]
2017 - 10.1038/srep45712
Scientific reports, Vol. 7 (04 2017)  
3.
14 p, 2.1 MB Effects of Bifidobacterium longum Subsp. infantis CECT 7210 and Lactobacillus rhamnosus HN001, Combined or Not With Oligofructose-Enriched Inulin, on Weaned Pigs Orally Challenged With Salmonella Typhimurium / Rodríguez-Sorrento, Agustina (Universitat Autònoma de Barcelona. Servei de Nutrició i Benestar Animal) ; Castillejos, Lorena (Universitat Autònoma de Barcelona. Servei de Nutrició i Benestar Animal) ; López-Colom, Paola (Universitat Autònoma de Barcelona. Servei de Nutrició i Benestar Animal) ; Cifuentes-Orjuela, Gloria (Laboratorios Ordesa S. L) ; Rodríguez-Palmero, Maria (Laboratorios Ordesa S. L) ; Moreno-Muñoz, José Antonio (Laboratorios Ordesa S. L) ; Martín Orúe, Susana M. (Universitat Autònoma de Barcelona. Servei de Nutrició i Benestar Animal)
Salmonella is a common causative agent of enteric disease and is developing mechanisms of resistance to antimicrobials. Probiotics, such as bifidobacteria and lactobacilli, and prebiotic fibers are a potential alternative to counteract this pathogen as they have demonstrated effectiveness in preventing its adhesion, reducing intestinal damage, and enhancing the host immune system. [...]
2020 - 10.3389/fmicb.2020.02012
Frontiers in microbiology, Vol. 11 (august 2020)  
4.
18 p, 1.6 MB Impact of intramammary inoculation of inactivated Lactobacillus rhamnosus and antibiotics on the milk microbiota of water buffalo with subclinical mastitis / Catozzi, Carlotta (Università di Milano. Dipartimento di Medicina Veterinaria) ; Cuscó, Anna (Vetgenomics) ; Lecchi, Cristina (Università di Milano. Dipartimento di Medicina Veterinaria) ; De Carlo, Esterina (Istituto Zooprofilattico Sperimentale del Mezzogiorno. National Reference Centre for Hygiene and Technologies of Water Buffalo Farming and Productions) ; Vecchio, Domenico (Istituto Zooprofilattico Sperimentale del Mezzogiorno. National Reference Centre for Hygiene and Technologies of Water Buffalo Farming and Productions) ; Martucciello, Alessandra (Istituto Zooprofilattico Sperimentale del Mezzogiorno. National Reference Centre for Hygiene and Technologies of Water Buffalo Farming and Productions) ; D'Angelo, Luisa (Istituto Zooprofilattico Sperimentale del Mezzogiorno. National Reference Centre for Hygiene and Technologies of Water Buffalo Farming and Productions) ; Francino, Olga (Universitat Autònoma de Barcelona. Servei Veterinari de Genètica Molecular (SVGM)) ; Sánchez Bonastre, Armando (Universitat Autònoma de Barcelona. Servei Veterinari de Genètica Molecular (SVGM)) ; Ceciliani, Fabrizio (Università di Milano. Dipartimento di Medicina Veterinaria.)
Water buffalo mastitis represents a major issue in terms of animal health, cost of therapy, premature culling and decreased milk yeld. The emergence of antibiotic resistance has led to investigate strategies to avoid or reduce antibiotics' based therapies, in particular during subclinical mastitis. [...]
2019 - 10.1371/journal.pone.0210204
PloS one, Vol. 14 Núm. 1 (january 2019) , p. e0210204  
5.
8 p, 458.1 KB Is it possible to prevent recurrent vulvovaginitis? The role of Lactobacillus plantarum I1001 (CECT7504) / Palacios, S. (Instituto Palacios. Salud y Medicina de la Mujer (Madrid, Espanya)) ; Espadaler Mazo, Jordi (Universitat Autònoma de Barcelona) ; Fernández-Moya, J. M. (Instituto de Medicina EGR) ; Prieto, C. (Gynea Laboratorios) ; Salas, N. (Instituto Palacios. Salud y Medicina de la Mujer (Madrid, Espanya))
2016 - 10.1007/s10096-016-2715-8
European journal of clinical microbiology & infectious diseases, Vol. 35 (july 2016) , p. 1701-1708  
6.
5 p, 1.6 MB Lactobacillus / Peñalver Conesa, Pedro ; Pont Costa, Juan ; Vidal Pedrol, Jorge
1979
Selecciones avícolas, Vol. 21, Núm. 10 (Octubre 1979) , p. 379-381  

Documents de recerca 6 registres trobats  
1.
1 p, 342.9 KB Extension of Viquipèdia articles Lactic acid bacteria and Lactobacillus / Querol Trujillo, Gisela ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
2021
Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]  
2.
128 p, 924.6 KB Evaluación del efecto probiótico de las cepas Lactobacillus reuteri CECT7266 y Lactobacillus fermentum CECT7265 en perros sanos / Sánchez Alzuria, Núria ; Torre Lloveras, Celina, dir. ; Rigau i Mas, Teresa, dir. ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina i Cirurgia Animals
Pendent Resums.
Bellaterra : Universitat Autònoma de Barcelona, 2015  
3.
1 p, 908.1 KB Lactobacillus as potential psychobiotic treatment for depression and anxiety-related diseases / Díaz López, Alba ; Luquín Fernández, Marina, (Marina) dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Genètica i de Microbiologia) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències
2016
Grau en Microbiologia [816]  
4.
1 p, 486.4 KB Caracterització de les diferents soques de Lactobacillus spp. en l'elaboració de whisky "single malt" / Arnal Pino, Adrià ; Solé Cornellà, Antoni, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Genètica i de Microbiologia) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències
En la producció de whisky escocès, els productes de la fermentació tenen un paper crucial en les característiques organolèptiques del producte final. Llevats i bacteris són els responsables de la fermentació, aportant una gran part dels components responsables de les aromes del whisky. [...]
2016
Grau en Microbiologia [816]  
5.
197 p, 2.2 MB Aislamiento y selección de cepas del género Lactobacillus con capacidad probiótica e inmunomoduladora / Rodríguez González, María ; Calvo Torras, Ma. de los Ángeles, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals) ; Adelantado Faura, Carles, dir. ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Genètica i de Microbiologia
Los alimentos funcionales son productos con algún componente añadido o modificado por procesos biotecnológicos, que no sólo alimentan, sino que además modulan o actúan sobre determinadas funciones del organismo, y producen un efecto beneficioso más allá del nutricional (Ferrer Lorente, 2001; Schiffrin y Blum, 2001). [...]
Functional food is any product with additives or that has been modified by biotechnological processes, which not only nurture but also modulate or act directly on organism functions and claim to have beneficial effects beyond nutrition. [...]

[Bellaterra] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2009  
6.
192 p, 364.8 KB Caracterització de les propietats que fan de lactobacillus el regulador de l'ecosistema vaginal i el protector contra els patògens genito-urinaris / Osset i Lladonosa, Jordi ; Andreu Domingo, Antònia, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Genètica i de Microbiologia)
A la vagina humana, la microflora i el seu ecosistema han d'estar en equilibri, per a protegir-la de les colonitzacions i infeccions. També és necessària una relació entre l'hoste i la seva microflora. [...]
In the human vagina, the microflora and its ecosystem should be in balance, in order to protect the vagina from colonizations and infections. In this ecosystem, Lactobacillus is the most important microorganism due to their number and activity. [...]

Bellaterra : Universitat Autònoma de Barcelona, 2005  

Us interessa rebre alertes sobre nous resultats d'aquesta cerca?
Definiu una alerta personal via correu electrònic o subscribiu-vos al canal RSS.