Biblioteca Digital de Soberanía Alimentaria (BDSA-ARAG)

La Biblioteca Digital de Soberanía Alimentaria (BDSA-ARAG) es una colección de recursos para el estudio y la docencia del paradigma de la soberanía alimentaria. Se incluyen materiales relacionades con la producción agraria, el mundo rural, las políticas alimentarias, las luchas campesinas y la agroecología, entre otros.

  • La colección está organizada a partir de 6 ejes temáticos principales:
  • Producción
  • Distribución y consumo
  • Condiciones sociales y laborales
  • Recursos naturales y comunes
  • Políticas públicas
  • Otros

En relación al tipo de documentos, se incluyen artículos de revistas, documentos de trabajo, informes, vídeos, etc. La Biblioteca Digital es un proyecto del Grupo de Investigación de Agricultura, Ganadería y Alimentación en la Globalización (ARAG-UAB) con el apoyo de la Biblioteca de Veterinaria de la UAB y la Fundació Autònoma Solidària.

http://universidadesdelatierra.org/universidades-de-la-tierra/soberania-alimentaria-agroecologia/

Estadísticas de uso Los más consultados
Últimas adquisiciones:
2018-03-16
13:54
34 p, 2.1 MB Alimentar Barcelona. Una mirada crítica al model agroalimentari de la ciutat. Pack didàctic per a estudiants universitaris / Such, Xavier ; Espluga Trenc, Josep ; Milán, Ma José ; Muntané i Puig, Joaquim ; Duch, Gustavo ; Solé, Laura ; Solana, Miguel ; Soler, Carles ; Domene,Elena ; Molina, Enrique ; Universitat Autònoma de Barcelona. Grup de Recerca d'Agricultura, Ramaderia i Alimentació en la Globalització
'Alimentar Barcelona: Una mirada crítica al model agroalimentari de la ciutat' és un pack didàctic per l'aprenentatge de qüestions vinculades a l'alimentació amb visió global, transdisciplinària i crítica i des de la perspectiva de la sobirania alimentària. [...]
2018 (Producció científica)  
2018-03-06
16:15
Les alternatives comunitàries // Barri de Sants / Universitat Autònoma de Barcelona. Grup de Recerca d'Agricultura, Ramaderia i Alimentació en la Globalització ; Universitat Autònoma de Barcelona. Fundació Autònoma Solidària
Tradicionalment l’alimentació ha sigut un vincle entre la ciutat i el camp, però el sistema agroalimentari global ha destruit aquests ponts provocant, entre d’altres, una pèrdua de control sobre el tipus d’alimentació que tenim o una profunda desconeixença de les condicions tècniques i socials que envolten l’agricultura. [...]
2017 (Alimentar Barcelona. Una mirada crítica al model agroalimentari de la ciutat)
   
2018-03-06
16:11
L'agricultura periurbana // Parc Agrari del Baix Llobregat / Universitat Autònoma de Barcelona. Grup de Recerca d'Agricultura, Ramaderia i Alimentació en la Globalització ; Universitat Autònoma de Barcelona. Fundació Autònoma Solidària
La producció d’aliments requereix d’espai agrícola, la major part del qual es troba en territoris rurals. Tanmateix, l’entorn de les grans ciutats també ofereix sovint possibilitats per conrear aliments, sobretot hortalisses: és el que es coneix com a agricultura periurbana. [...]
2017 (Alimentar Barcelona. Una mirada crítica al model agroalimentari de la ciutat)
   
2018-03-06
16:08
La distribució i la comercialització d'aliments // Mercabarna / Universitat Autònoma de Barcelona. Grup de Recerca d'Agricultura, Ramaderia i Alimentació en la Globalització ; Universitat Autònoma de Barcelona. Fundació Autònoma Solidària
La distribució i la comercialització d’aliments conformen dues baules centrals del que anomenem cadena o circuit agroalimentari. Són tots els passos que tenen lloc des que els aliments són produïts (ja siguin frescos o processats) fins que arriben a la persona que els consumirà. [...]
2017 (Alimentar Barcelona. Una mirada crítica al model agroalimentari de la ciutat)
   
2018-03-06
16:04
El sistema alimentari global // Montjuïc i Port de Barcelona / Universitat Autònoma de Barcelona. Grup de Recerca d'Agricultura, Ramaderia i Alimentació en la Globalització ; Universitat Autònoma de Barcelona. Fundació Autònoma Solidària
Per considerar l’alimentació des d’una perspectiva global cal posar en relació dos elements: d’una banda, la població (en dinàmica de creixement arreu del planeta), i de l’altra, la capacitat de produir aliments (que depèn, al seu torn, de la disponibilitat de terres agrícoles i de la forma com aquestes es conreen). [...]
2017 (Alimentar Barcelona. Una mirada crítica al model agroalimentari de la ciutat)
   
2018-03-06
16:01
La quotidianitat de l'alimentació // Barris de la Ribera i de Santa Caterina / Universitat Autònoma de Barcelona. Grup de Recerca d'Agricultura, Ramaderia i Alimentació en la Globalització ; Universitat Autònoma de Barcelona. Fundació Autònoma Solidària
L’alimentació forma part indiscutible de la vida quotidiana de qualsevol persona. La satisfacció de les necessitats nutricionals bàsiques n’és la cara més evident, però darrere del propi acte de menjar s’hi amaguen tot tipus de relacions econòmiques, socials i culturals que fan de l’alimentació un dels aspectes més complexos del nostre dia a dia. [...]
2017 (Alimentar Barcelona. Una mirada crítica al model agroalimentari de la ciutat)
   
2018-02-06
16:51
6 p, 2.2 MB Boletín nyéléni
[S.l.] : [s.n.], 2010-
34 documents
2018-02-06
16:51
6 p, 2.2 MB Bulletin nyéléni
[s.l.] : [s.n.], 2010-
34 documents
2018-02-06
16:51
6 p, 2.3 MB Nyéléni newsletter
[Lloc de publicació no identificat] : [editor no identificat], 2010-
34 documents
2018-01-31
11:35
1 p, 79.1 KB Poesía leída en Gernika
2012
Soberanía alimentaria, biodiversidad y culturas, Núm. Otoño (2012) , p. 12