2016-11-18 12:41 |
10 p, 89.5 KB |
Body fat content, composition and distribution in Landrace and Iberian finishing pigs given ad libitum maize- and acorn-sorghummaize-based diets
/
Morales, J. ;
Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ;
Pérez Hernández, José Francisco ;
Mourot, J. ;
Gasa, Josep (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
We aimed to determine whether the dietary carbohydrate source altered body fat composition and distribution in finishing lean (Landrace) and obese (Iberian) swine. To this end, twenty-four finishing castrated male pigs (12 Iberian and 12 Landrace; 108 kg live weight) were offered two diets differing in the main carbohydrates source, maize (diet M) or acorn-sorghum-maize (diet A). [...]
2003
Animal Science, Núm. 77 (2003) , p. 215-224
|
|
2016-11-16 15:41 |
11 p, 78.7 KB |
Effects of extra feeding during mid-pregnancy on gilts productive and reproductive performance
/
Cerisuelo, Alba ;
Sala Pallarés, Roser (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ;
Gasa, Josep (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ;
Chapinal i Gómez, Núria ;
Carrión, D. ;
Coma Subirà, Jaume ;
Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
The effects of a supplemental feeding strategy during mid-gestation on lean gilts body reserves, productive and reproductive performance were assessed. A total of 90 gilts were allocated into two treatments (Control, C, and Supplemented, S). [...]
2008 - 10.5424/sjar/2008062-313
Spanish journal of agricultural research, Vol. 6, Núm. 2 (2008) , p. 219-229
|
|
2016-11-16 15:05 |
9 p, 63.3 KB |
Fatty acid, protein and energy gain of broilers fed different dietary vegetable oils
/
Kavouridou, Katerina ;
Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ;
Villaverde Haro, Cecilia ;
García Manzanilla, Edgar ;
Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
The objective of this study was to assess energy, nitrogen, fat and fatty acid deposition in broilers fed diets containing different vegetable oil sources. Forty female broiler chickens were fed five diets, with different fats [coconut, palm, olive, soybean (SO) and linseed oil (LO)] at 10% from 30 to 50 days of age. [...]
2008 - 10.5424/sjar/2008062-312
Spanish journal of agricultural research, Vol. 6, Núm. 2 (2008) , p. 210-218
|
|
2016-11-16 11:56 |
|
2016-10-25 15:28 |
9 p, 23.3 MB |
Efectos de los factores dietéticos sobre la conducta agresiva del perro
/
Mariotti, Valentina Maria (Universitat Autònoma de Barcelona. Hospital Clínic Veterinari) ;
Hervera Abad, Marta (Universitat Autònoma de Barcelona. Hospital Clínic Veterinari) ;
Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Hospital Clínic Veterinari) ;
Amat Grau, Marta (Universitat Autònoma de Barcelona. Hospital Clínic Veterinari) ;
Manteca Vilanova, Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ;
Fatjó i Ríos, Jaume (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Psiquiatria i de Medicina Legal)
La elección de una correcta alimentación en especies como el perro y el gato es fundamental para favorecer un adecuado crecimiento y desarrollo músculo-esquelético del animal, cubrir sus necesidades energéticas y prevenir la aparición de problemas metabólicos y enfermedades. [...]
2007
Canis et felis, Núm. 88 (2007) , p. 24-32
Accés restringit a la UAB
|
|
2016-10-25 15:03 |
|
2016-10-25 13:26 |
9 p, 24.5 MB |
Nutrición de la cerda
/
Cerisuelo, Alba ;
Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
A lo largo de este curso se tratarán las necesidades energéticas y nutritivas de la cerda en gestación, lactación y periodo destete-cubrición, dedicando especial atención a la nulípara. La gestión de las reservas corporales será el hilo conductor del texto, ya que constituye el punto más importante a considerar en la alimentación de una hembra, y más en los genotipos actuales, mejorados para una alta prolificidad, capacidad lechera y contenido magro. [...]
2004
Suis, Núm. 11 (2004) , p. 49-57
|
|
2016-10-25 12:46 |
|
2016-10-24 15:35 |
|
2016-10-24 15:24 |
3 p, 398.4 KB |
Monitorización del estado de reservas corporales de la cerda en granja. Validación de la nota de condición corporal (CC). Correlación entré la nota de CC, el peso y las diferentes medidas obtenidas mediante ultrasonidos (y III)
/
Cerisuelo, Alba ;
Sala Pallarés, Roser (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ;
Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
En este capítulo se estudia, con objeto de validar la aplicación de la nota de CC en los actuales genotipos magros para, estimar la cantidad de reservas del animal, la correlación existente entre la nota de CC y las medidas de PV, ETD y L2 utilizando todos los datos en conjunto y para cada uno de los grupos de parto, así como las diferentes fases del ciclo reproductivo. [...]
2005
Anaporc, Vol. 2 Núm. 18 (2005) , p. 62-64
|
|
|
|