Memòria Gastronòmica Digital (MGD)

Arròs a la cassola de carn i verdures

La Memòria Gastronòmica Digital (MGD) que es presenta és fruit de més de 60 anys d'alimentació acurada i d'aprenentatge culinari no professional. Històricament, la família ha estat, des de la infantesa, el principal lloc de formació gastronòmica i culinària de les persones. En famílies amb tradició de bon cuinar i millor menjar, els plats van passant de pares a fills i perduren en el temps, assegurant l'essència de la cuina del País.
L'objectiu de la MGD és oferir un instrument de consulta digital sobre Gastronomia i Culinària, principalment amb recursos bibliogràfics temàtics i registres culinaris específics (la calçotada, arrossos, carns a la brasa, cuina del senglar, culinària catalana medieval, ...), i afegint una completíssima documentació fotogràfica, amb plats de l'autor.
Agraïments: a la meva mare, gran cuinera internacional; al meu pare, crític gastronòmic familiar; a la meva dona, ara infatigable cuinera del dia a dia; a la meva sogra, gran cuinera catalana; als meus fills, que ara van aprenent; a la Mercè d'Isona, amb el seu insuperable Conill a la isonenca i a tots aquells restauradors que ens han ofert els seus plats, aportant els seus coneixements...
Estadístiques d'ús Els més consultats
Darreres entrades:
2022-10-10
13:45
0 p, 523.7 KB Utensilios y máquinas de cocina / Fàbregas i Comadran, Xavier
Se presentan fotos de utensilios (recipientes, vajilla, menaje, cristalería, cubertería,. . . ) y de máquinas, de cocina.
Es presenten fotos d'estris i de màquines, de cuina.

2022 (Memòria gastronòmica digital)
37 documents
2022-04-06
11:43
3 p, 1.7 MB Las carnes en la literatura culinaria catalana medieval / Fàbregas i Comadran, Xavier
Se presenta el documento y el resumen, de la comunicación Las carnes en la literatura culinaria catalana medieval, de las V Jornadas Nacionales de Historia de la Veterinaria (2000), organizadas por la FV-UAB/COVB, en Barcelona.
Es presenta el document i el resum, de la comunicació Las carnes en la literatura culinaria catalana medieval, de les V Jornadas Nacionales de Historia de la Veterinaria (2000), organitzades per la FV-UAB/COVB, a Barcelona.

2021 (Memòria gastronòmica digital)
Jornadas Nacionales de Historia de la Veterinaria, 5enes : 2000
2 documents
2021-07-02
11:22
1024x683, 533.5 KB Platos de cocina y gastronomía catalanas / Fàbregas i Comadran, Xavier
Se presenta en formato fotografía, platos de cocina y gastronomía catalanas (1830-2017). Los libros indicados MCJ pertenecen a Montse Cardo Josa.
Es presenta en format fotografia, plats de cuina i gastronomia catalanes (1830-2017). Els llibres indicats MCJ pertenecen a Montse Cardo Josa.

2020 (Memòria gastronòmica digital)
207 documents
2021-07-02
09:16
768x1024, 343.8 KB Bibliografía sobre cocina y gastronomía catalanas / Fàbregas i Comadran, Xavier
Se presenta en formato fotografía, una bibliografía en catalán y en castellano (1830-2017), que trata sobre cocina y gastronomía catalanas. Los libros indicados MCJ pertenecen a Montse Cardo Josa.
Es presenta en format fotografia, una bibliografia en català i en castellà (1830-2017), que tracta sobre cuina i gastronomia catalanes. Els llibres indicats MCJ pertenecen a Montse Cardo Josa.

2020 (Memòria gastronòmica digital)
140 documents
2021-06-29
09:06
1024x683, 462.0 KB Platos de cocina: gastronomía por productos / Fàbregas i Comadran, Xavier
Se presenta en formato foto, platos de cocina y gastronomía por productos (1977-2018).
Es presenta en format foto, plats de cuina i gastronomia per productes (1977-2018).

2020 (Memòria gastronòmica digital)
230 documents
2021-06-28
16:18
683x1024, 470.4 KB Bibliografía sobre Cocina y gastronomía por productos / Fàbregas i Comadran, Xavier
Se presenta en formato foto, una bibliografía sobre cocina y gastronomía por productos (1977-2018).
Es presenta en format foto, una bibliografia sobre cuina y gastronomia per productes (1977-2018).

2020 (Memòria gastronòmica digital)
98 documents
2021-06-22
09:44
1024x768, 366.7 KB Platos de las cocinas españolas / Fàbregas i Comadran, Xavier
Se presentan en formato fotografía, platos de las cocinas españolas.
Es presenten en format fotografia, plats de les cuines espanyoles.

2020 (Memòria gastronòmica digital)
69 documents
2021-06-22
09:43
683x1024, 537.8 KB Bibliografía sobre cocinas españolas / Fàbregas i Comadran, Xavier
Se presenta en formato fotografía, una bibliografía sobre cocinas españolas contemporáneas (1915-2017).
Es presenta en format fotografia, una bibliografia sobre cuines espanyoles contemporànies (1915-2017).

2020 (Memòria gastronòmica digital)
53 documents
2021-06-18
12:02
768x1024, 288.9 KB Platos de las Cocinas mediterráneas / Fàbregas i Comadran, Xavier
Se presenta en formato fotografía, platos de las cocinas mediterráneas.
Es presenta en format fotografia, plats de les cuines mediterrànies.

2020 (Memòria gastronòmica digital)
98 documents
2021-06-07
09:49
768x1024, 357.6 KB Bibliografía sobre Química y tecnologías culinarias / Fàbregas i Comadran, Xavier
Se presenta en formato fotografía, una bibliografía sobre Química i tecnologías culinarias.
Es presenta en format fotografia, una bibliografia sobre Química i tecnologies culinàries.

2020 (Memòria gastronòmica digital)
11 documents