Memòria Gastronòmica Digital (MGD)

Arròs a la cassola de carn i verdures

La Memòria Gastronòmica Digital (MGD) que es presenta és fruit de més de 60 anys d'alimentació acurada i d'aprenentatge culinari no professional. Històricament, la família ha estat, des de la infantesa, el principal lloc de formació gastronòmica i culinària de les persones. En famílies amb tradició de bon cuinar i millor menjar, els plats van passant de pares a fills i perduren en el temps, assegurant l'essència de la cuina del País.
L'objectiu de la MGD és oferir un instrument de consulta digital sobre Gastronomia i Culinària, principalment amb recursos bibliogràfics temàtics i registres culinaris específics (la calçotada, arrossos, carns a la brasa, cuina del senglar, culinària catalana medieval, ...), i afegint una completíssima documentació fotogràfica, amb plats de l'autor.
Agraïments: a la meva mare, gran cuinera internacional; al meu pare, crític gastronòmic familiar; a la meva dona, ara infatigable cuinera del dia a dia; a la meva sogra, gran cuinera catalana; als meus fills, que ara van aprenent; a la Mercè d'Isona, amb el seu insuperable Conill a la isonenca i a tots aquells restauradors que ens han ofert els seus plats, aportant els seus coneixements...
Estadístiques d'ús Els més consultats
Darreres entrades:
2025-07-29
10:33
12 p, 1.7 MB Congelación doméstica de carnes / Fàbregas i Comadran, Xavier
Se presentan una serie de recomendaciones para la congelación doméstica de carnes.
Es presenten una sèrie de recomanacions per a la congelació domèstica de carns.

2024 (Memòria gastronòmica digital)
2 documents
2025-07-18
12:56
5 p, 429.6 KB Paté de Carnestoltes: recepta / Fàbregas i Comadran, Xavier
Se presenta la receta del Paté de Carnaval, con fotos de los ingredientes (no de todos), la preparación y el plato en su presentación final.
Es presenta la recepta del Paté de Carnestoltes.

2025 (Memòria gastronòmica digital)
17 documents
2025-07-18
10:22
2 p, 1.0 MB Segon Congrés Català de Cuina / Fàbregas i Comadran, Xavier
Es presenta part de la documentació generada (programes, fullets, tríptics, etc. ) pel Segon Congrés de Català de Cuina (SCCC), celebrat en diferents comarques de Catalunya, els anys 1994-1995.
Se presenta parte de la documentación generada (programas, folletos, trípticos, etc. ) por el Segon Congrés Català de Cuina (SCCC), celebrado en distintas comarcas de Catalunya, durante 1994-1995.

2024 (Memòria gastronòmica digital)
10 documents
2025-05-14
14:44
14 p, 1.2 MB Corpus de platos de casquería III. Otras cocinas ibéricas / Fàbregas i Comadran, Xavier
Se presenta el Corpus de platos de casquería (CPC). Este trabajo se estructura en 8 documentos sobre casquería: 1 general, 4 específicos (Resultados) sobre platos y 3 de terminología comparada sobre productos de casquería de vacuno, lanar y caprino: 0: Antecedentes, Introducción, Material y métodos y Conclusiones. [...]
2024 (Memòria gastronòmica digital)  
2025-05-14
13:10
8 p, 352.3 KB Corpus de platos de casquería. II. Cocina balear / Fàbregas i Comadran, Xavier
Se presenta el Corpus de platos de casquería (CPC). Este trabajo se estructura en 8 documentos sobre casquería: 1 general, 4 específicos (Resultados) sobre platos y 3 de terminología comparada sobre productos de casquería de vacuno, lanar y caprino: 0: Antecedentes, Introducción, Material y métodos y Conclusiones. [...]
2024 (Memòria gastronòmica digital)  
2025-05-14
09:38
58 p, 1.7 MB Corpus de platos de casquería. I. Cocina catalana / Fàbregas i Comadran, Xavier
Se presenta el Corpus de platos de casquería (CPC). Este trabajo se estructura en 8 documentos sobre casquería: 1 general, 4 específicos (Resultados) sobre platos y 3 de terminología comparada sobre productos de casquería de vacuno, lanar y caprino: 0: Antecedentes, Introducción, Material y métodos y Conclusiones. [...]
2024 (Memòria gastronòmica digital)  
2025-05-14
09:22
46 p, 2.1 MB Corpus de platos de casquería: Antecedentes, Introducción, Material y métodos y Conclusiones / Fàbregas i Comadran, Xavier
Se presenta el Corpus de platos de casquería (CPC). Este trabajo se estructura en 8 documentos sobre casquería: 1 general, 4 específicos (Resultados) sobre platos y 3 de terminología comparada sobre productos de casquería de vacuno, lanar y caprino: 0: Antecedentes, Introducción, Material y métodos y Conclusiones. [...]
2024 (Memòria gastronòmica digital)  
2025-05-06
15:06
16 p, 1.6 MB Reseña del libro Steak (r)évolution. À la recherche du meilleur steak du monde (Ribière - Frediani, 2014) / Fàbregas i Comadran, Xavier ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
Se presenta la reseña del libro Steak (r)évolution. À la recherche du meilleur steak du monde. Ribière F. , Frediani V. (2014).
Es presenta la ressenya del llibre Steak (r)évolution. À la recherche du meilleur steak du monde. Ribière F. , Frediani V. (2014).

2024 (Memòria gastronòmica digital)  
2022-10-10
13:45
0 p, 523.7 KB Utensilios y máquinas de cocina / Fàbregas i Comadran, Xavier
Se presentan fotos de utensilios (recipientes, vajilla, menaje, cristalería, cubertería,. . . ) y de máquinas, de cocina.
Es presenten fotos d'estris i de màquines, de cuina.

2022 (Memòria gastronòmica digital)
37 documents
2022-04-06
11:43
3 p, 1.7 MB Las carnes en la literatura culinaria catalana medieval / Fàbregas i Comadran, Xavier
Se presenta el documento y el resumen, de la comunicación Las carnes en la literatura culinaria catalana medieval, de las V Jornadas Nacionales de Historia de la Veterinaria (2000), organizadas por la FV-UAB/COVB, en Barcelona.
Es presenta el document i el resum, de la comunicació Las carnes en la literatura culinaria catalana medieval, de les V Jornadas Nacionales de Historia de la Veterinaria (2000), organitzades per la FV-UAB/COVB, a Barcelona.

2021 (Memòria gastronòmica digital)
Jornadas Nacionales de Historia de la Veterinaria, 5enes : 2000
2 documents