Àrea de Cooperació - Fundació Autònoma Solidària Surt a la UAB Àrea de Cooperació per al Desenvolupament
Curs d'Introducció a la Cooperació

El dret a l’aigua potable, la salut, el gènere i el desenvolupament, com eradicar la pobresa i la fam, el deute extern i la lluita global contra el VIH/Sida són alguns dels temes que s’han tractat en ell Curs d’Introducció a la Cooperació: els Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni. Aquest cicle l'ha organitzat la FAS i l'ha impartit un total de deu ponent, membres de diferents ONGD.

Assistents al curs de cooperació de la FAS
El Fons de Solidaritat obre la convocatòria

El 9 de gener es va obrir la convocatòria 2008 del Fons de Solidaritat de la UAB d'ajuts a projectes de cooperació per al desenvolupament. Enguany hi ha dues modalitats diferents, una per a PAS i PDI i una altra per a estudiants. El termini de la primera convocatòria finalitza el 8 de febrer d’aquest mateix any i la destinada als estudiants tancarà el 12 de desembre.

Convocatòria del Fons de Solidaritat UAB 2008

Un altre món és possible?

Saps què és el Fòrum Social Català? Coincidint amb la celebració del FSCat el 25, 26 i 27 de gener a Barcelona, Jordi Calvo, especialista en fòrums socials i membre de Justícia i Pau, una de les entitats impulsores del FSCat, realitzarà la xerrada Un altre món és possible? Aquest acte organitzat per la FAS tindrà lloc el 17 de gener a les 12:00 hores a la UAB.
Logotip del Fòrum Social Català
Solidaritat universitària amb Nicaragua

La Universitat Autònoma de Barcelona dóna 6.000 euros del Fons de Solidaritat de la FAS per ajudar, juntament amb altres universitats espanyoles, en la reconstrucció del campus Bliwi de la Universitat URACCAN de Nicaragua, després dels nombrosos danys patits per l’huracà Fèlix el passat mes de setembre.

Efectes de l'huracà Fèlix
El Bus del Cafè arriba a la UAB

El Bus del Cafè arribarà a la UAB el 30 i 31 de gener. Intermón-Oxfam està realitzant, des del 27 de setembre, una campanya de sensibilització sobre el consum de productes de Comerç Just. IO ha equipat un bus amb materials didàctics sobre aquest cafè, un producte que assegura unes condicions de treball i salari digne per l’agricultor, productes de qualitat i un respecte pel medi ambient.

Participa en el Bus del Cafè
Estudiants participen en els camps de treball a Algèria

Quatre estudiants de la UAB han participat en els camps de treball d’Algèria amb el Programa Algèria Universitats de la Xarxa Vives d’Universitats. Del 26 de desembre al 6 de gener, els quatre estudiants, juntament amb 32 universitaris més, han viatjat al continent africà amb un projecte de rehabilitació arquitectònica i treball comunitari.

Bandera d'Algèria

[Altres informacions]

Estades Solidàries 2008: Tens ganes de fer un projecte de cooperació en un país en vies de desenvolupament? Moltes ONG organitzen estades solidàries en diferents països de LLatinoamèrica, Àfrica i Àsia amb l’objectiu d’oferir una altra forma de viatjar. El proper 15 de gener, la FAS realitza una xerrada informativa sobre les noves propostes d’Estades Solidàries a les 13:00 a la sala d’Actes del Cinema de la UAB.

"Mimi, la joie": És un documental que tracta la realitat de la dona i la Sida a l’Àfrica, una realitat vista des de la força de les dones i la joie, l’alegria. Et recomanem aquest film, que ja es va projectar a la UAB el 29 de novembre, en motiu del Dia Mundial de la Lluita contra la Sida i que ha produït un conjunt d’entitats per a una campanya de sensibilització.

Welcome to Sàhara: Kvlar, una entitat de fotoperiodisme amb seu a la UAB, organitza el camp de treball Welcome to Sàhara. Participa del 16 al 22 de febrer a les estades socio fotoperiodístiques per conèixer els campaments de refugiats sahrauís de Tinduf i la situació actual que es viu en aquests països. La convocatòria està oberta!

Ruhel Ahmed, pres a Guantánamo durant 2 anys i mig, visitarà la UAB per explicar-nos el seu cas. El ponent és un dels presos amb qui es va inspirar el director Michael Winterbottom en la pel·lícula "Camino a Guantánamo". L’acte, emmarcat en una campanya que està realitzant Amnistia Internacional, tindrà lloc el 15 de gener a les 17:00 hores a la Sala de Graus de la facultat de Ciències de la Comunicació.

Més informació sobre la Fundació Autònoma Solidària al web www.uab.cat/fas
Segons els articles 21
i 22 de la Ley 34/2002, de Serveis de la societat de la Informació i Comerç Electrònic, si no vols rebre més missatges, fes arribar un correu electrònic a l'adreça: fas.cooperacio@uab.cat indicant a l'assumpte del missatge "baixa".