Àrea de Cooperació - Fundació Autònoma Solidària Surt a la UAB Àrea de Cooperació per al Desenvolupament
IV Congrés Universitat i Cooperació al Desenvolupament

Els dies 12, 13 i 14 de novembre se celebra a la UAB el IV Congrés Universitat i Cooperació, un espai per a la reflexió sobre els reptes i les oportunitats de la cooperació per al desenvolupament i que està organitzat per les universitats catalanes. Per a més informació podeu consultar la pàgina web del Congrés. Els estudiants que hi assisteixin podran reconèixer 1,5 crèdits de lliure elecció.

Una estudiant de la UAB, voluntària de NNUU a Tailàndia

La UAB participa per primer any en el Programa de Voluntariat de Nacions Unides (VNU) i la Mireia Pujol-Busquets, estudiant d’últim curs de Biologia i voluntària del grup de Cooperació de la Fundació Autònoma Solidària, ha estat seleccionada per formar part d'aquest programa. La Mireia ja és a Bangock, Tailàndia, on col·laborarà durant 6 mesos amb el Programa de Medi Ambient de les NN UU.

Participa a la Convocatòria d’Estudiants del Fons de Solidaritat

El 2008 s’ha obert la primera convocatòria per a estudiants del Fons de Solidaritat de la UAB, que tracta de promoure accions al campus i recolzar primeres experiències en l’àmbit de la cooperació al desenvolupament. La convocatòria ofereix ajuts econòmics per a realitzar activitats de sensibilització a la UAB o bé per a col·laborar en projectes de cooperació sobre el terreny. T’interessa i tens bones idees? Pots presentar la teva proposta fins al 12 de desembre!
Malalay Joya a la UAB

La Plataforma Aturem la Guerra va organitzar la xerrada "Malalay Joya. Cap a on va l'Afganistan? Una xerrada amb la diputada expulsada del Parlament afganès pels senyors de la guerra". L'acte es va realitzar el dilluns 27 d’octubre, a les 12:00h, a l’Aula Magna de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB. Aquesta és la primera iniciativa presentada i aprovada a la Convocatòria d’Estudiants del Fons de Solidaritat de la UAB.

Observatori de Cooperació Universitària al Desenvolupament

L’OCUD, creat enguany per la Conferència de Rectors, juntament amb l’AECID, permet l'accés a un sistema integrat d'informació que proporciona un millor coneixement de la Cooperació Universitària al Desenvolupament (OCUD). La UAB, a través de la Fundació Autònoma Solidària, participarà en aquesta iniciativa integrant a la base de dades tots els projectes i accions de cooperació al desenvolupament de la nostra universitat.

Voluntariat de Cooperació al Desenvolupament i Medi Ambient

Ja s’ha posat en marxa el grup de voluntaris/es de Cooperació i Medi Ambient de la Fundació Autònoma Solidària. A partir d’ara, ens reunirem cada dimecres, a les 15:00h, per plantejar propostes i començar a concretar activitats relacionades amb la denúncia de les desigualtats Nord-Sud i les seves causes. Si t’interessa el món de la cooperació al desenvolupament i vols actuar per transformar, contacta amb nosaltres i uneix-te al grup!


[Altres informacions]

Universitats amb l’Àfrica: Victòria Ferragut, del Departament de Ciència Animal i dels Aliments, participarà en representació de la UAB a la II Trobada Internacional d’Universitats amb l’Àfrica, que se celebrarà del 27 al 30 d’octubre a Maputo, Moçambic. Aquest encontre, organitzat per les universitats públiques de Madrid juntament amb les universitats públiques de Maputo, vol servir per analitzar el paper de l’educació superior com a element clau del desenvolupament dels països africans.

Tercer sector i pobles indígenes: L’Institut d’Estudis Internacionals i Interculturals (IEII) prepara les jornades d’estudi “Les organitzacions del tercer sector, les polítiques públiques i els pobles indígenes”, destinades a reflexionar sobre el paper de la cooperació per al desenvolupament en el reconeixement dels drets indígenes. Se celebraran el 17 i 18 de novembre a la Facultat de Traducció i Interpretació. Els estudiants que hi assisteixen podran obtenir un crèdit de lliure elecció.

La UAB amb Armènia: La Facultat de Veterinària acollirà una jornada dedicada a Armènia, en el marc d’un projecte de cooperació interuniversitària amb l’ASAU d’Armènia finançat pel programa Tempus. Serà el 13 de novembre, a les 19:00h, a la Sala d’Actes d’aquesta facultat. L’acte comptarà amb una benvinguda oficial, la presentació del projecte Tempus i una conferència. Es tancarà amb un concert de música armènia.

Jornades sobre creativitat i conflicte : L’Escola Cultura de Pau organitza les primeres jornades sobre creativitat i conflicte a la UAB, que es realitzaran els dies 26 i 27 de novembre. Es tracta d’un espai per a compartir experiències creatives vinculades a l’art i la construcció de pau, per investigar i experimentar des de tot el cos les característiques del pensament i el procés creatiu, i per analitzar la relació entre creativitat i transformació noviolenta de conflictes.

Més informació sobre la Fundació Autònoma Solidària al web www.uab.cat/fas
Segons els articles 21
i 22 de la Ley 34/2002, de Serveis de la societat de la Informació i Comerç Electrònic, si no vols rebre més missatges, fes arribar un correu electrònic a l'adreça: fas.cooperacio@uab.cat indicant a l'assumpte del missatge "baixa".