Àrea de Cooperació - Fundació Autònoma Solidària Surt a la UAB Àrea de Cooperació per al Desenvolupament
Èxit en el tancament del congrés sobre cooperació universitària
Del 12 al 14 de novembre ha tingut lloc el IV Congrés Universitat i Cooperació al Desenvolupament, coorganitzat per les universitats catalanes i celebrat a la UAB. El congrés ha servit com espai de trobada per a la reflexió i el debat sobre els reptes i les oportunitats de la cooperació universitària per al desenvolupament. El total de participants al congrés ha estat de 510 persones que han assistit als plenaris, sessions de comunicacions i pòsters.
L’ACCD aprova sis projectes de la UAB

L’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament ha resolt atorgar un total de 252.591€ a la UAB en la convocatòria de subvencions per a universitats destinada a projectes en l’àmbit de la cooperació al desenvolupament. Entre els 6 projectes aprovats, n’hi ha 3 que es realitzaran a Catalunya mitjançant accions de formació i sensibilització, 2 que s'implementaran a Nicaragua i un altre a Guatemala. A més, es finançaran dos projectes en consorci amb la resta d’universitats catalanes.

Demana cafè de comerç just a la teva universitat

El grup de voluntaris de Cooperació i Medi Ambient de la Fundació Autònoma Solidària s'han adherit a la campanya de Setem "Demana cafè just", amb l'objectiu d'introduir la venta de cafè de comerç just a la Universitat. Aquesta iniciativa ja ha rebut el suport de més de 460 estudiants de diferents universitats catalanes. Actualment ja s’ofereix aquest producte en algunes cafeteries de la UAB, però es considera que les mesures són insuficients. Ja pots participar en l’acció.

Llibre sobre els riscos ambientals a Centreamèrica

Es titula “Evaluación y Prevención de Riesgos Ambientales en Centroamérica” i ha estat editat per Pilar Andrés (CREAF) i Ramona Rodríguez (FAREM, Nicaragua), amb el suport del Fons de Solidaritat de la UAB. Es tracta d’un text destinat a les universitats centreamericanes sobre docència en matèria de riscos ambientals a la regió on s'imparteix el curs de mestratgeinteruniversitari coordinat per la UAB, en el marc del Programa Alfa de la Unió Europea.

La creativitat com a mitjà per a la pau

En la construcció d’una cultura de pau és fonamental aprendre a afrontar els conflictes de forma creativa i noviolenta, com el teatre, la dansa, la pintura i la música. La imaginació, un elements clau a l’hora de detectar problemes i idear possibles solucions, és el punt de partida de les primeres jornades de Creativitat i Conflicte, organitzades per l’Escola Cultura de Pau i que van tenir lloc el 26 i 27 de novembre a la UAB. Aquestes jornades, amb més de 100 participants, han comptat amb el suport de la FAS.

Drets humans, drets universals?

El 10 de desembre, Dia Internacional del Drets Humans, i en motiu del 60è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans, els voluntaris de Cooperació i Medi Ambient de la FAS i Amnistia Internacional-UAB van organitzar un cinefòrum per a debatre l’acompliment i violació dels drets fonamentals a diferents països del món. Un total de 25 persones van assitir a la projecció de “El mundo a cada rato”, cinc realitats de cinc infants que mostren com els drets humans són encara una assignatura pendent.


[Altres informacions]

Welcome to Sarajevo: Kvlar Fotoperiodistes obre de nou les inscripcions per al camp de treball “Welcome to Sarajevo”. Aquest camp de treball pretén ser un curs d’iniciació al reporterisme sobre el terreny, a través del qual conèixer la realitat de Bòsnia Hercegovin així com la història i la situació actual del conflicte dels balcans. “Welcome to Sarajevo” tindrà lloc durant la festivitat de la Setmana Santa, del 3 al 12 d’abril.


Convocatòria d'Estudiants 2008: Una estudiant de Veterinària, Míriam Martínez, participarà en un projecte de la Universitat de Xile de desenvolupament pecuari amb les comunitats aymares de l’altiplà xilè. L’objectiu és col·laborar amb els petits productors pel que fa al maneig productiu i reproductiu del ramat, a partir del respecte a la cultura i les tradicions i la preservació de l’ecosistema. És la primera iniciativa de cooperació sobre el terreny finançada per la Convocatòria d’Estudiants del Fons de Solidaritat de la UAB

Nostrum'09: Anualment la FAS organitza una trobada de voluntaris, voluntàries i treballadors de la fundació, aquest any ha tingut lloc el 28 i 29 de novembre a Vallvidriera. Aproximadament 60 voluntaris es van trobar per compartir un espai de formació i d’intercanvi d’experiències, a través del qual fomentar la relació directa entre tots els seus participants. Jocs, tallers, teatre i debat són algunes de les activitats realitzades.

Rècord d’Amnistia Internacional-UAB: Amnistia Internacional va superar el seu rècord estatal de recollida de signatures en un esdeveniment públic per part d’un grup de voluntaris, en aquest cas Amnistia Internacional-UAB. Aquest rècord es va aconseguir durant la Festa Major de la UAB i en el marc de la Fira Solidària organitzada per la Fundació Autònoma Solidària.

Més informació sobre la Fundació Autònoma Solidària al web www.uab.cat/fas
Segons els articles 21
i 22 de la Ley 34/2002, de Serveis de la societat de la Informació i Comerç Electrònic, si no vols rebre més missatges, fes arribar un correu electrònic a l'adreça: fas.cooperacio@uab.cat indicant a l'assumpte del missatge "baixa".