Àrea de Cooperació - Fundació Autònoma Solidària Surt a la UAB Àrea de Cooperació per al Desenvolupament
Informa't sobre Estiu Solidari 2008
Una forma alternativa de viatjar i conèixer altres realitats és el que un pot trobar en els camps de treball, una via per dur a terme un projecte de cooperació per al desenvolupament i viure una experiència intensa. Setem, Servei Civil Internacional, Fundació Pau i Solidaritat i Kvlar van participar en una xerrada sobre Estiu Solidari 2008, realitzada el 15 de gener a la UAB.
3.000 estudiants donen 12 € de la matrícula a solidaritat

Aquest curs, més de 3.000 estudiants de la UAB han donat el 0,7% de la seva matrícula al Fons de Solidaritat de la Fundació Autònoma Solidària. La suma de les aportacions que han fet els estudiants ha estat de més de 36.000 euros, que aniran destinats a projectes de cooperació i solidaritat. Aquest tant per cent solidari s’ha estipulat en 12€, i s’han donat en el moment de fer la matrícula.

16 projectes de cooperació de PAS i PDI

S’han presentat un total de 16 projectes en la convocatòria de PAS i PDI del Fons de Solidaritat, que va finalitzar el passat 8 de febrer. Quinze projectes són de cooperació i un de sensibilització i s’adrecen a vuit països diferents, entre els quals Nicaragua, Perú, Brasil, Guatemala, Equador, Burkina Faso, Senegal i Zàmbia i un dels projectes contempla tota l'Amèrica Central.
Professors de la UAB viatgen a Angola

Durant el mes de febrer quatre professors de la Facultat de Veterinària de la UAB visiten Angola en el marc de dos projectes de cooperació subvencionats pel Fons de Solidaritat de la FAS. Els projectes consisteixen en una dotació de fons bibliogràfic per a la Biblioteca de Ciències Agràries de la Universitat Agostinho Neto d’Huambo i un estudi de la llet fermentada.

Curs sobre Gènere i Cooperació

Veterinaris Sense Fronteres organitza un cicle sobre Gènere i Cooperació a la UAB, que es realitzarà del 25 de febrer al 19 de maig a la Facultat de Veterinària. El curs es convalidarà per 1’5 crèdits i les inscripcions estaran obertes fins al 22 de febrer. El moviment feminista, les dones camperoles, la feminització de la pobresa i dona i projectes de cooperació són alguns dels temes que s’abordaran.

La Caravana del Canvi Climàtic

Estudiants de la UAB viatjaran amb la Caravana del Canvi Climàtic, que visitarà 13 universitats entre el 9 de febrer i el 7 de març i realitzarà una campanya de difusió sobre les problemàtiques mediambientals. La caravana interuniversitària arribarà a la UAB el 21, 22 i 23 de febrer, i la FAS necessita voluntaris per a organitzar les activitats al campus. T’hi apuntes?


[Altres informacions]

III Setmana de la Cooperació: La FAS està organitzant la III Setmana de la Cooperació; cinc dies de xerrades, tallers, exposicions, projeccions de pel·lícules i teatre. Aquesta tercera edició se centrarà en consum responsable i tindrà lloc en diverses facultats de la UAB del 14 al 18 d'abril. Comerç internacional, Banca ètica, comerç just i alternatives al model de consum són alguns dels temes que es tractaran. El cicle es convalidarà amb 1,5 crèdits i ja et pots inscriure en les oficines de FAS.


Camps de treball a Sarajevo: Kvlar Fotoperiodistes, una entitat amb seu a la UAB, organitza el camp de treball Welcome to Sarajevo. Participa del 14 al 23 de març a les estades a Bòsnia Hercegovina com a foto periodista, amb l’objectiu de mostrar la situació de postguerra i reconciliació que viu el país. El projecte inclou unes jornades de formació prèvia sobre el conflicte a Sarajevo i nocions pràctiques de fotografia digital. La convocatòria està oberta!

Voluntaris de cooperació de la FAS: L’Àrea de Cooperació de la FAS ha consolidat un grup de voluntaris que dóna suport en la realització de les activitats de sensibilització que es duen a terme al campus. Aquest grup d’estudiants ha organitzat les xerrades sobre Estiu Solidari i actualment està preparant les activitats per a la III Setmana de la Cooperació. Si t’interessa la cooperació vine a l’Espai Solidari i participa!

Formació en cooperació per al desenvolupament a la UAB: L’Institut Universitari d’Estudis Europeus de la UAB ofereix el Màster en Polítiques Europees en Cooperació Internacional per al Desenvolupament. Aquest màster et permetrà saber com treballen i quines polítiques segueixen les institucions europees i quins instruments utilitzen per abordar els objectius en cooperació.

Més informació sobre la Fundació Autònoma Solidària al web www.uab.cat/fas
Segons els articles 21
i 22 de la Ley 34/2002, de Serveis de la societat de la Informació i Comerç Electrònic, si no vols rebre més missatges, fes arribar un correu electrònic a l'adreça: fas.cooperacio@uab.cat indicant a l'assumpte del missatge "baixa".