Àrea de Cooperació - Fundació Autònoma Solidària Surt a la UAB Àrea de Cooperació per al Desenvolupament
III Setmana de la Cooperació: Consum Responsable
Què hi ha darrere de la teva alimentació? En quines condicions s’han fabricat els texans que portes? Què fa el banc amb els teus diners? Si vols aprendre a fer un consum conscient i transformador inscriu-te a la III Setmana de la Cooperació de la UAB, del 14 al 18 d’abril. Xerrades, tallers, cinefòrums i teatre per aprendre, debatre i reflexionar. Convalidable per 1,5 crèdits.
Cartell de la III Setmana de la Cooperació
Els estudiants aporten més de 36.000€ a projectes de cooperació

Què representa la casella opcional dels 12€ de la matrícula? Aquesta quantitat és l’estipulada com el 0,7% de la matrícula i es gestiona des del Fons de Solidaritat de la FAS. Aquest curs, més de 3.000 estudiants de la UAB han donat aquest 0,7%, i la suma de les aportacions que han fet ha estat de més de 36.000 euros, els quals aniran destinats a projectes de cooperació i solidaritat.

Projectes finançats pel Fons de Solidaritat 2008

El Fons de Solidaritat destinarà 67.946€ per a finançar 12 projectes dels 16 que es van seleccionar per a la convocatòria PAS i PDI 2008. Nicaragua, Perú, Guatemala, Zàmbia i Amèrica Central són els països destinataris dels 11 projectes de cooperació al desenvolupament. Només un projecte correspon a sensibilització i es tracta d'unes jornades sobre creativitat i conflicte a la UAB.
Logotip del Fons de Solidaritat
Projecte Amazònia peruana

Es publiquen els materials didàctics i el llibre “Sostenibilidad en la Amazonía y cría de animales silvestres”, que formen part del projecte d’edició d’un llibre de capacitació sobre la cria d’animals silvestres a l'Amazònia peruana. Pedro Mayor Aparicio, professor de la Facultat de Veterinària UAB, va presentar el projecte i va rebre finançament del Fons de Solidaritat de la FAS.

Classe sobre cria d'animals silvestres a una família peruana
Jornades sobre el Programa Algèria Universitats

El Departament de Prehistòria i la FAS participen en unes jornades per donar a conèixer les accions del Programa Algèria Universitats (PAU), un programa de cooperació al desenvolupament entre la Xarxa Vives d’Universitats, de la qual la UAB és membre, i la Conferència Regional d’Universitats de l’Oest d’Algèria. En les xerrades han assistit estudiants de la UAB, membres de les Universitats de Tlemcen (Algèria) i de la UAB i responsables del PAU.

panoràmica d'Algèria
La Caravana del Canvi Climàtic en primera persona

La Caravana per al Clima, un projecte impulsat per tretze universitats d’arreu de l’Estat, va visitar del 21 al 23 de febrer la UAB. Durant aquests dies es van realitzar xerrades, tallers i activitats diverses de sensibilització sobre les problemàtiques medioambientals, concretament la mitigació del canvi climàtic. Dues voluntàries de la FAS van participar com a “caravaneres”. Valérie Clément i Clara Sisteré ens expliquen la seva experiència.

Mapa del recorregut de la caravana

[Altres informacions]

Dona i desenvolupament: La diferència entre sexe i gènere, la feminització de la pobresa, la desigual distribució dels recursos, la divisió del treball, feminisme i cooperació són alguns dels temes que es van tractar en la xerrada Dona i Desenvolupament, que va tenir lloc el 13 de març a la UAB. Aquesta conferència tanca el cicle d’activitats del mes de març que organitza la Fundació Autònoma Solidària.


Estiu Solidari 2008: un any més, un nou èxit: Cada any, molts estudiants s’aproximen a la FAS per informar-se sobre els camps de treball i estius solidaris. Com a resposta a aquesta inquietud la FAS ha organitzat tres sessions informatives sobre Estiu Solidari 2008, on han assistit més de 80 alumnes de la UAB. Un total de deu ONG han participar d’aquestes xerrades per explicar els projectes, destinacions, requisits i preus. Anima’t a viatjar d’una altra forma!

Enginyeria Sense Fronteres visita la UAB per presentar la convocatòria per participar al Programa d'Accions de Coneixement de Realitat, que busca la reflexió sobre el paper que la tecnologia té en el desenvolupament humà. Aquests projectes es realitzaran en diferents països del Sud on l’entitat ja hi treballa: Argentina, Camerun, Perú, El Salvador i Moçambic. La convocatòria va destinada especialment a estudiants d’universitats catalanes.

L’Observatori de la Cobertura de la informació dels Conflictes: L'OCC és una entitat que treballa des de la UAB i és un espai especialitzat en l’anàlisi del tractament dels conflictes en els mitjans de comunicació, especialment l’antiglobalització i a Catalunya. Aquesta iniciativa la va impulsar professors i alumnes de Ciències de la Comunicació de la UAB i actualment ofereixen cursos, postgrau i seminaris per comprendre la dimensió mediàtica dels conflictes.

Més informació sobre la Fundació Autònoma Solidària al web www.uab.cat/fas
Segons els articles 21
i 22 de la Ley 34/2002, de Serveis de la societat de la Informació i Comerç Electrònic, si no vols rebre més missatges, fes arribar un correu electrònic a l'adreça: fas.cooperacio@uab.cat indicant a l'assumpte del missatge "baixa".